Review: Online Filmpakket (www.onlinefilmpakket.net)

In het verleden (lang lang geleden doen zelfs wij nog in de kinderschoenen stonden) hebben we al eens reviews geplaatst over digitaaltvpakket en Kijk Slim TV en we kregen van één van onze lezers het verzoek om het product Onlinefilmpakket.net te reviewen. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn. Films kijken en televisie series op je PC, waarvoor je slechts éénmalig een bedrag betaald. Geen maandelijkse kosten en dit allemaal nog legaal ook? Onze linker wenkbrauw trok spontaan omhoog terwijl de rechter stoïcijns bleef hangen. Als je jezelf betrapt op hetzelfde, lees dan snel verder 😉

De verkoper(s)
Het is even geleden dat we een product op Paypro vonden dat volledig afgeschermd was. Bij dat product voorspelde het niet veel goeds, immers waarom zou je iets verbergen als je niets doet wat illegaal is? Daar gaat die wenkbrauw weer ;). Bij onlinefilmpakket.net is dat niet anders. Alles is geregistreerd via proxies en we kunnen geen enkel aanknopingspunt vinden waaraan we een eventuele verkoper kunnen linken. Dit baart ons zorgen. Geen KVK, geen adresgegevens, niets. De maker van dit product doet wel erg goed zijn best om verborgen te blijven.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper van onlinefilmpakket doet een aantal claims op zijn website. We kunnen er in vogelvlucht een paar noemen.

 • Volledig legaal (waarom wordt dan alles verborgen?)
 • De nieuwste films
 • Geen reclames
 • Geen abonnement
 • Nooit meer teveel betalen voor het bekijken van films en series.
 • Plus uiteraard toegang to veel online streaming diensten

Dat is nogal een lijstje, maar wat het product nou precies is? Iets met films en tv series kijken, maar hoe en wat precies? Daar kom je wel achter 😉

Wat krijg je?
Het pakket is op te delen in twee stukken. Het basis pakket, waarmee je 30 dagen support hebt, films en series kan bekijken, en het premium pakket. Dit is het basis pakket met als extra Sport, erotiek en bonusmateriaal. Het bonusmateriaal bestaat uit de mogelijkheid tot het bekijken van Dumpert, Youtube en nog een paar video streaming diensten. Als we wat dieper gaan onderzoeken komen we een directe download tegen van beide pakketten wat al wat meer informatie prijsgeeft. Het blijkt een repositiry voor de Media Center software XBMC te zijn. Vandaar ook de compaitibility met alle besturingssystemen (XBMC is compatibel met bijna alles). Een repository kun je vergelijken met een bibliotheek van plugins die je binnen XBMC kan gebruiken. Er zijn veel aanbieders van deze plugins en ze zijn allemaal gratis. Tenminste.. Bijna allemaal. Onlinefilmpakket.net maakt hier een uitzondering op. Zij hebben een aantal gratis plugins gebundeld en bieden deze te koop aan. Wat ze er echter niet bij zeggen is dat XBMC, wat vereist is voor dit pakket niet “out of the box” op een televisie werkt. Er zal een apart systeem voor aangeschaft moeten worden welke je (indien je tv dat ondersteunt) via USB aansluit op je televisie. Als je geen USB aansluiting op je televisie hebt zal je andere oplossingen moeten vinden. XBMC op een HTPC (home theater PC), of een laptop draaien met de onlinefilmpakket repositiry geinstalleerd en deze vervolgens doorlussen naar je TV. Allemaal niet echt ideaal dus als je de beleving hebt dat je makkelijk en snel films en televisieseries op je tv kan bekijken met dit pakket.

Online TV Pakket

Online TV Pakket

Wat vinden klanten?
Volgens de website zijn er honderden tevreden klanten, maar laten ze maar 3 testimonials zien op de website. Ook als we aan het zoeken slaan, krijgen we meer vragen over dit product te zien dan gebruikerservaringen. Allemaal erg vaag dus.

Wat is de prijs?
De prijs voor het basispakket is €14,95 en de prijs voor het Premium pakket is €24,95. Dit zijn éénmalige bedragen. Als je dit relativeert tegenover de prijs van het huren van films (ook via aanbieders zoals KPN of UPC), is het een peulenschil. Wat er echter niet bij staat is dat de kwaliteit niet altijd gegarandeerd is en dat uiteraard niet elke tv hier geschikt voor is. Wil je dit wel voor elkaar krijgen, dan moet er nog extra hardware aangeschaft worden. Als je nog eens in je achterhoofd neemt dat het product eigenlijk een samenraapsel is van een aantal plugins die gratis op het internet te krijgen zijn, wordt de prijs al een stuk minder interessant.

Eindoordeel
We zijn net als alle andere TV op je PC producten niet echt ondersteboven dan het product onlinefilmpakket.net. Dat je onderdelen die gratis (en eenvoudig) zelf te vinden en verkrijgen zijn in een uurtje op het XBMC forum rondsnuffelen te koop aan biedt vinden we niet echt een probleem. Als er maar toegevoegde waarde aan zit. In onze ogen is dat niet het geval. Er zijn genoeg XBMC repositories te vinden die gratis zijn en nog meer bevatten dan onlinefilmpakket.net (denk bijvoorbeeld maar eens aan Superrepo). Ook het feit dat er op de salespage zo vaag gedaan wordt over wat het product precies inhoudt, schiet bij ons in het verkeerde keelgat. Schep hier nog even het feit bij dat de maker er alles aan doet om verborgen te blijven, maakt ons niet echt enthousiast over dit product.
Ja, je krijgt films die je kunt streamen (als je XBMC geïnstalleerd hebt op een systeem dat aan je TV hangt) en uitzendinggemist en dat soort ongein, maar om voor dit pakket geld te vragen en niet eerlijk uit de doeken te doen dat het een ordinaire XBMC repository is, dat gaat er bij ons niet in.

We gooien dit product op de stapel met Digitale TV producten, waar het blijkbaar thuis hoort.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Zijn de makers van onlinefilmpakket.net te vertrouwen?
 • Zijn de makers van onlinefilmpakket.net fraudeurs?
 • Is onlinefilmpakket.net het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met onlinefilmpakket.net?

Heb je zelf ervaring met of vragen over onlinefilmpakket.net? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

7 reacties op “Review: Online Filmpakket (www.onlinefilmpakket.net)

 1. En wie is meneer Nathan van deze “review site”? Hij laat zijn naam en kontakt gegevens nergens zien maar verwijt OnlineFilmPakket van alles.

  Dat we onze naam en KVK niet tonen ? Niet waar! Kijk op “Veel gestelde vragen, Wie is OnLineFilmPakket?” We proberen mensen extra hardware aan te smeren? Niet waar! Dat staat NERGENS. Iedereen is vrij de laptop te koppelen naar de TV. De aanschaf van een TV Stick of Box maakt het alleen veel gemakkelijker. De toegevoegde waarde voor een summiere 24,95 is het bieden van support, zelfs installatie voor de klant met teamviewer, beantwoorden van vragen, oplossen van storingen en er voor zorgen dat de bundel add ons up to date blijft en de meer dan 1500 klanten kunnen blijven kijken. En last but not least … Als een klant niet tevreden is (ZONDER OPGAAF VAN REDEN) krijgt hij/zij gewoon zijn geld terug.

  • Hallo Johan, Bedankt voor je reactie,
   Als je contact op wil nemen kun je dat via Contact in het menu doen. Wij schermen niets af voor de buitenwereld en vinden het goed dat jullie de contactgegevens bijgevoegd hebben op de contact pagina. Ga zo door met het zo transparant mogelijk maken van je product.

   Wat betreft een laptop op de TV aansluiten. Iedereen weet dat dat een half bakken oplossing is ;). Net als alle andere Gratis TV producten. No Hard feelings, maar dat is onze mening, net als deze hele review overigens. We geven al 1,5 jaar onze mening over PayPro producten en daar blijven we voorlopig mee doorgaan. Er zijn genoeg gevallen bekend waarbij de kwaliteit van de PayPro producten mede door onze reviews gestegen is en veel productmakers doen wat met onze kritiek uit de reviews. We hopen dat jullie dat ook doen.

   (denk bijvoorbeeld eens aan een uppsell met een USB PC waar alles op preinstalled staat? 😉 )

   • Hallo Nathan

    dank voor je reactie. jammer dat je deze review hebt geschreven terwijl de informatie ten tijde van de review (NAW, KVK etc) WEL op de site stond. Ik vind de review dus niet OK. En je suggestie van upp selling van een TV Stick is nou precies wat ik doe. Maar toch bedankt voor je email. Als er vragen zijn van welke aard dan ook – onlinefilmpakket (at) gmail.com

 2. Helemaal geweldig dat filmpakket online,

  ik heb het kastje de M8 gekocht bij amazone,

  fijn iedere avond een film kijken,

  met de M8 hapert hij de HD films niet meer ,

  zeer tevreden goede prijs kwaliteit verhouding ,

  had een keer een vraag werd via mail correct beantwoord.

  groeten Nans de Gier

  • XBMC is gratis downloadbaar, net als alle in deze betaalpakketten geleverde repo’s/add-ons. En er zijn er nog veel meer die je gratis kunt downloaden. ook is er een overweldigende hoeveelheid help beschikbaar op het internet als je ergens mee zit, met vele YouTube filmpjes om problemen op te lossen. Ook de uitgever/makers van XBMC bieden heel veel help. Simpel gezegd: producten te koop aanbieden die je ook gewoon gratis kunt verkrijgen is simpelweg not done en niet OK. Dan vallen de te koop aangeboden producten in dezelfde categorie als andere te koop aangeboden producten voor TV op je PC, die eveneens op het internet gratis verkrijgbaar zijn.

   Op zich is XBMC een prima mogelijkheid om legaal TV series/sport/films te bekijken. Ik gebruik een op de HD TV aangesloten laptop, heb je ook geen kastjes nodig. Het werkt uitstekend en er is waanzinnig veel aanbod van oude en nieuwe (heel recente, en nog niet op TV verschenen) films en series, waarbij ook nog eens ontzettend veel is ondertiteld (alhoewel soms alleen in het engels). Er is ook een torrent add-on, waar je (ook in HD als je dat wilt) super recente afleveringen en films mee kan bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending