Review: Bitcoin Basics & Crypto’s (Madelon Vos)

De afgelopen tijd is de digitale cryptovaluta Bitcoin door het dak gegaan qua waarde, of zoals ze in cypto land zeggen: To the moon!. Als jij dit leest ben je waarschijnlijk te laat geweest en ben je nu te bang om op het hoogste punt in te stappen voordat de koers van de Bitcoin weer naar beneden dondert zoals hij al eerder gedaan heeft. Dat is al een goede keuze, maar een nog betere keuze is om je eerst eens te gaan verdiepen in wat die Crypto’s en vooral Bitcoin nou allemaal inhoudt. Speciaal voor jou hebben we daarom vandaag de beginnerscursus Bitcoin Basics & Crypto’s die centraal staat in deze review. Hij wordt je aangeboden door Madelon Vos die je misschien al kent van BNR nieuwsradio. Weet zij al haar kennis goed over te brengen in deze beginnerscursus over Bitcoin en Crypto? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
De verkoper van de Bitcoin Basics en Crypto’s is Madelon Vos. Deze dame is op het gebied van Crypto behoorlijk bekend en doet al langer mee dan de meeste Crypto goeroes die je tegenwoordig een MasterClass aanbieden voor veel geld. Madelon heeft een minor investing gedaan aan de Hogeschool Amsterdam en vervolgens aan de Hanzehogeschool Groningen een Bachelor of Business Administration (BBA) afgerond met een minor in beleggen. Vervolgens is ze in 2013 de Cryptomarkt ingerold en heeft ze ervaring opgedaan op het gebied van investeren in Cryptovaluta. Ze is Technisch analist bij TradingView en was ook co-host van de Crypto podcast van BNR nieuwsradio.

Madelon Vos

Madelon Vos

Tegenwoordig geeft ze les in beleggen en investeren op de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast heeft ze nog tijd gevonden voor haar cursussen Crypto en Technische analyse die ze via haar website madelonvos.nl uitgeeft en houdt ze zich nog bezig met video’ s op Youtube. Ook deze video’s op Youtube gaan over investeren in diverse cryptomunten. Madelon is geen pseudoniem, dus “what you see is what you get”. Geen onaangename verschijning al zeggen we het zelf. Ze geeft haar producten uit onder MTVR Media B.V. De contactgegevens zoals adresgegevens zijn slecht (zeg maar gerust niet) te vinden op haar website. Haar Salespages bevatten helemaal geen contactgegevens. Hoewel dat een minpunt is, reageert ze wel relatief snel via haar e-mail en via social media. Deze laatste staan wel goed zichtbaar in de footer van haar website madelonvos.nl. Of dat helemaal volgens de Nederlandse wet is? Dat denken wij niet, maar bij digitale producten zien we dat vaker. Ze heeft er geen behoefte aan dat jan en alleman voor haar deur staan en dat is begrijpelijk. In onze ogen is dat op dit moment niet echt iets om je zorgen over te maken. Ze houdt zich netjes aan de wettelijke 14 dagen niet goed geld teruggarantie van de wet Kopen afstand.

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage van Bitcoin Basics & Crypto’s worden niet heel veel claims gemaakt. Er worden geen bedragen genoemd die je met bitcoin of crypto’s kunt verdienen. Er wordt je dus zogezegd geen vette vis voorgehouden. Wat er wel geclaimd wordt is dat de basiscursus die Madelon je aanbiedt de beste van Nederland en België is. Die uitspraak is natuurlijk nogal gewaagd en lastig te meten. Naast deze gewaagde claim moet de cursus je leren hoe je eenvoudig snel en veilig in crypto’s kunt handelen en geeft Madelon je de handvatten omBitcoin, de blockchain en crypto’s te begrijpen, zodat je bij het handelen of kopen en verkopen goed beslagen ten ijs gaat. Dat is natuurlijk wel weer een belofte die goed waar te maken is. Eigenlijk verwachten we ook niet anders dan dat die onderdelen de fundering vormen van de basiscursus. Over het algemeen zien we geen claims die niet waargemaakt kunnen worden. Dat ze de beste cursus van Nederland en België heeft, daar valt over te twisten en daar gaan wij ook geen uitspraken over doen. We zijn in ieder geval blij dat er geen marketing achter zit in de trend van “Verdien bakken met geld op de automatische piloot en leef als een god in Frankrijk”, of dat soort ongein.

Wat krijg je?
De cursus Bitcoin Basics & Crypto’s bestaat uit 15 video’ s met een totale lengt van 2 uur en 56 minuten. Deze video’s zijn ondergebracht in een ledengedeelte waarvoor je inloggegevens ontvang na je betaling. De cursus is ingedeeld in 6 modules, namelijk:

 1. Introductie, waarin je leert wat Bitcoin precies is en waarom jij Bitcoin zou gebruiken. Tevens wordt hier ingegaan op andere cryptomunten.
 2. Bitcoin en Cryptocurrencies. In deze tweede module behandelt Madelon hoe en waar je cryptomunten kunt aanschaffen, maar ook hoe je ze bewaart op een veilige manier en hoe je ze uiteindelijk weer uitgeeft. Ze legt de link goed met gewoon geld waardoor het allemaal van abstract naar begrijpelijk gaat.
 3. Hoe werkt een Bitcoin transactie? In deze module wordt de backbone van Bitcoin en daarmee ook alle andere cryptomunten blootgelegd. De Blockchain. Wat is het precies, hoe werkt het en waardoor maakt de blockchain de transacties zo veilig?
 4. Hoe werkt mining? Deze module gaat in op de andere manier van Crypto’s vergaren zonder ze te kopen. Mining. Hoe werkt mining en kun jij het ook? Is het tegenwoordig nog aan te raden om voor een paar duizend euro een “mining rig” te kopen of te bouwen en met afgetapte stroom van de buren lekker je eigen crypto te gaan minen? Daar kom je tijdens deze korte module achter.
 5. Geld verdienen met Bitcoin en Cryptocurrency. Daar draait het uiteindelijk natuurlijk allemaal om. Op welke manieren kun je geld verdienen met Bitcoin en Cypto’s en welke voor- en nadelen kleven aan deze mogelijkheden? Aan de hand van voorbeelden weet Madelon het allemaal duidelijk uit te leggen.
 6. Investering en afsluiting. In deze laatste module geeft Madelon haar visie waarom het wel of niet handig is om geld te investeren in Bitcoin en crypto’s. We gaan hier natuurlijk geen geheim verklappen, maar je kun op je klompen wel aanvoelen waar dit heen gaat.

  Cursus dasbboard

  Cursus dasbboard

Elke module bevat één of meer video’s van rond de 10 minuten. In deze video’ s is Madelon aan het woord en haalt ze er soms in-screen voorbeelden bij om een en ander te verduidelijken. Haar uitleg is helder en haar voorbeelden ondersteunen haar theorie. Ze weet alles helder en duidelijk uit te leggen, zodat ook een leek op het gebied van Bitcoin en Crypto het nog begrijpt. We hadden eigenlijk niet anders verwacht van iemand die ook een docent rol op zicht neemt.
Naast de zes modules ontvang je sinds kort ook nog een bonus. Dat is in de vorm van 30 dagen gratis lidmaatschap op de MoneyTalks community. Dit is een extra product van Madelon die normaal gesproken €29,95,- euro per maand kost. In de MoneyTalks community krijg je toegang tot technische analyses die Madelon een paar keer per week geeft en krijg je technische analyses van Madelon. Het vinkje hiervoor staat standaard uit op de betaalpagina (zoals het wettelijk ook hoort), want na de eerste maand gratis wordt die automatisch verlengd en ga je er wel voor betalen. Wees je hier bewust van. Niet alleen dat het vinkje uit staat, maar ook de consequenties als je het vinkje aanzet.

Zoals je aan de onderwerpen kunt zien is deze cursus echt voor de beginners. Het beschrijft duidelijk de fundamentele basis van Bitcoin en Crypto’s, maar gaat verder niet echt dieper in op beleggingsstrategieën of bepaalde zaken die met technische of fundamentele analyse te maken hebben. Daar is een vervolgcursus voor waar we binnenkort een review over maken.

Wat vinden klanten?
We kunnen eigenlijk alleen maar positieve reacties vinden over de cursussen van Madelon Vos en zo ook over de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s. Ok Ze is één van de weinige vrouwen met gedegen kennis op dit gebied die in de spotlights staat en dat geeft natuurlijk ook een gun-factor, maar we zien geen enkele negatieve ervaring over haar cursussen.  Hier en daar een kleine kanttekening dat de basiscursus behoorlijk gericht is op Bitcoin en niet evenredig veel aandacht schenkt aan crypto’s in het algemeen, maar laten we eerlijk zijn: Bitcoin is de cryptomunt die alles laat bewegen en als je het trucje met Bitcoin kunt, dan kun je het ook met andere cryptomunten.

Wat is de prijs?
De prijs van de basiscursus Bitcoin Basics en Crypto’s is €124,95 euro. Eventueel kun je nog de kortingscode KORTING10 gebruiken voor 10% korting. Er zijn meerdere kortingscodes in omloop, dus als deze niet meer werkt, kun je er vast nog wel 1 vinden. De prijs wordt dan een nette €112,46 euro. Dat klinkt in de eerste instantie misschien wat veel. Meer dan 100 euro voor een cursus Crypto en Bitcoin. Als je echter naar andere aanbieders van Crypto cursussen kijkt ben je veel meer geld kwijt. Vaak zijn die cursussen iets uitgebreider, maar de prijzen zijn ook vaak neen veelvoud van de prijs die Madelon Vos vraagt voor haar cursussen. Voor een “Masterclass” crypto kun je makkelijk over de €1000,- euro neertellen, terwijl het qua inhoud niet die prijs rechtvaardigt. In onze ogen is de €124,95 dus een prima prijs voor alle modules met video’ s die deze cursus bevat. Je krijgt er een gedegen basiskennis van Crypto en vooral Bitcoin voor terug voor een éénmalige prijs van €124,95. Maak je gebruik van de gratis maand MoneyTalks community dan kunnen de kosten wat hoger oplopen. Deze is namelijk alleen de eerste maand gratis. Daarna moet je er €29,95 per maand voor betalen. Het wordt stilzwijgend verlengd. Wil je je investering dus limiteren op die €124,95 euro en toch even de MoneyTalks community inzien? Vergeet deze dan niet op tijd op te zeggen. Of blijf er, indien je hem waardevol vindt, gewoon gebruik van maken en neem de maandelijkse kosten voor lief.

Eindoordeel
Wil je meer van Bitcoin en andere Cryptovaluta weten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is de cursus Bitcoin Basics & Crypto’s van Madelon Vos een prima beginpunt. Tijdens de cursus leer je op een begrijpelijke manier wat Bitcoins zijn, hoe de achterliggende blockchain werkt en hoe je op een veilige manier Bitcoin en andere Cryptomunten kunt aanschaffen en gebruiken. Wil je meer dan dat, dus ook echt handelsstrategieën leren? Dan heb je helaas niet genoeg aan Bitcoin Basics & Crypto’s. Dat wordt namelijk niet in deze cursus behandeld. Zie deze cursus meer als een basis voor het gebruik van Bitcoin en Crypto en het investeren voor de lange termijn. Gewoon kopen en over 10 jaar nog eens kijken hoeveel het waard is. Anderen zijn daar ook miljonair mee geworden toch?😉 Wil je meer dan dat en actiever handelen? Dan heeft Madelon Vos daar nog wel andere cursussen voor die we binnenkort reviewen. De kortingscode hierboven genoemd is daarop trouwens ook van toepassing. De cursussen van Madelon zitten goed in elkaar qua opbouw en hebben een redelijk lesgevend karakter. De video’s zijn niet te lang en je kunt ze in je eigen tijd bekijken, waardoor je de informatie rustig in je op kunt nemen. Of het de beste Bitcoin en Crypto cursus is van Nederland en België? Daar gaan we nog steeds geen antwoord op geven. De andere beloftes die op de salespage staan worden in ieder geval nagekomen. Het is een duidelijke goed te volgen cursus voor de beginnende crypto miljonair ;).

Combideal – Crypto en Trading Academy
Wil je gebruik maken van een combinatiepakket van Bitcoin Basics & Crypto’s voor de basis en Online Cursus Leren handelen in Bitcoin en Crypto’s voor de technische analyse die je nodig hebt bij het actief handelen? Madelon biedt ook een combinatiepakket aan voor €374,91. Dat is een korting van -1 cent!😄. Nee zonder gekheid. De cursus in één pakket kopen heeft alleen als voordeel dat je al vast zit aan de maandelijkse kosten van de MoneyTalks community. Deze kun je bij deze aanbieding niet uitzetten en zit alvast bij het pakket in. De kortingscode KORTING10 werkt wel bij dit complete pakket, maar wees je bewust van het feit dat er ook maandelijkse kosten aan zitten. De gecombineerde cursus heet de Crypto en Trading Academy en is hier aan te schaffen. In onze ogen een beetje een sigaar uit eigen doos.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Madelon Vos te vertrouwen?
 • Is Bitcoin Basics & Crypto’s het geld waard, of niet?
 • Wat zijn de ervaringen met Bitcoin Basics & Crypto’s van Madelon Vos?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Bitcoin Basics & Crypto’s van Madelon Vos? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support

Een reactie op “Review: Bitcoin Basics & Crypto’s (Madelon Vos)

 1. Ik heb de combideal genomen. Inderdaad een beetje een sigaar uit eigen door, ik had meer korting verwacht, maar uiteindelijk was de cursus (beide) het geld waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending