Review: Trading Navigator Methode (Harm van Wijk)

De handel in aandelen en opties is een vreemde wereld. Er kan veel geld verdiend worden maar in veel gevallen ook veel verlies daarom is het voor de gewone mens zoals jij en ik ook niet weggelegd. (geen optie! hahaaaahh! optie!) Er is echter iemand die beweert dat zijn methode voor beleggen met aandelen en opties gegarandeerd winst oplevert in de lange termijn en dat het zo eenvoudig is dat iedereen het kan leren. We hebben het hier over Harm van Wijk die we al kennen van Beleggen met Opties. Hij heeft sinds kort een product met de naam De Trading Navigator Methode op de markt gebracht en daarmee kan iedereen winst maken op de beurs. 20,6% gemiddeld per jaar en slechts met 5 minuten per dag. Een verhaal dat iedereen winst kan maken op de beurs ken je natuurlijk al van veel andere beleggingsgoeroes (en Tel Sell) maar Harm van Wijk beweert dat zijn methode anders is. Hoewel het natuurlijk jeukt om het gelijk als Scam en oplichting te bestempelen, want als iets te mooi is om waar te zijn is dat ook vaak zo, gaan we vandaag zijn product reviewen. Is het echt wat hij beweert te zijn en kunnen zijn beloftes waargemaakt worden? Daar ga je vandaag achter komen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van de Trading Navigator Methode is Ham van Wijk. Harm heeft zijn sporen op het gebied van beleggen en investeren wel verdiend en maakt al geruime tijd producten die met beleggen en investeren te maken hebben. Zo hadden we bijvoorbeeld een aantal jaar terug Beleggen met Opties in één van onze reviews.

Harm van Wijk

Harm van Wijk

Harm van Wijk heeft gestudeerd aan de universiteit van Tilburg in de richting bedrijfseconomie en marketing. Vervolgens is hij marketingmanager en fondsmanager geweest bij een paar grote banken (Fortis, SNS, Binckbank) en commercieel manager bij de Financiële Telegraaf geweest. Daarna heeft hij zich gestort op Beursbulletin, een online platform voor beleggers en vervolgens is hij De Slimste Belegger gestart. Dit is  ook een online platform waarmee hij cursussen en producten voor beleggers en investeerders aan de man brengt. Sinds 1995 is Harm dus al bezig met beleggen, beleggingsproducten en marketing. Hij weet waar hij het over heeft en schuift dat niet onder stoelen of banken. Hij deelt veel kennis online en zijn producten worden positief ontvangen. Hij is erg transparant over wat hij doet. Zijn bedrijfsgegevens staan netjes vermeld op zijn websites en hij verschuilt zich niet achter valse namen of andere schimmige bedrijfsconstructies waardoor je naar je geld kunt fluiten.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper, Harm van Wijk dus, claimt dat zijn methode in de afgelopen jaren de beurs met vele procenten verslagen heeft. Gemiddeld een rendement van 20,6%, terwijl je via gewone indexfondsen geluk moet hebben met ongeveer 6% tot 7% rendement. Zijn methode is erg eenvoudig en kost je maar 10 minuten per week. Het mooiste is nog dat iedereen het kan en het volledig stress vrij is. De Trading Navigator software geeft je namelijk precies de koop en verkoop signalen door voor zowel aandelen als opties en je leert hoe je je eigen risico zo klein mogelijk kunt maken door bijvoorbeeld een stoploss of je positie te hedgen. Leuke termen allemaal natuurlijk en jij weet na het volgen van het cursusmateriaal dat bij de Trading Navigator Methode zit precies wat ze betekenen en hoe jij ze toe kunt toepassen. Door de methode te gebruiken versla je gegarandeerd de beurzen en als je niet tevreden bent, ontvang je 100% van je aankoopbedrag terug (ergens achteraan blijkt het binnen 30 dagen te zijn. Genoeg tijd voor een lange termijn inestering ;)). Dat klinkt goed toch?

Wat krijg je?
Als je alle beloftes en filmpjes van Harm van Wijk gezien hebt vraag je je natuurlijk af waar de cursus precies uit bestaat. Nou..we kunnen je vertellen dat de cursus behoorlijk uitgebreid is. Het draait initieel allemaal om de software Trade Navigator. Hoewel dit doet vermoeden dat het om de trading software Trade Navigator gaat, is het een Indicator (soort script dat je inlaad in bepaalde trading software) van Harm zelf. Dit script geeft je koop en verkoop signalen. De methode lijkt te bestaan uit verschillende weighted moving averages (4 en 64) die de trend bepalen. Zolang de candles (dagindicatie op de grafiek) onder deze Moving Averages blijven is de trend nog dalend. Zodra de eerste er volledig boven sluit is de kans groot dat er een opwaartse trend vormt en wordt er een Buy signaal afgegeven. De bedoeling is dan dat je het aandeel koopt. Als de candle vervolgens weer beneden de Moving Averages sluit wordt er een Sell signaal gegeven. Het is een indicatie van een dalende trend, dus is het de bedoeling dat je je aandelen weer verkoopt. De methode handelt eigenlijk altijd met de trend mee en alleen als deze stijgend is. De trend zou in theorie lang door kunnen lopen waardoor je veel winst maakt, maar in veel gevallen kan deze trend ook maar kort duren en in aardig wat gevallen voor kleine verliezen zorgen. Als er echter een lange trend omhoog is, kan dit aardig wat punten opleveren. Het is een strategie voor de lange termijn (tijdseenheid in dagen, dus het kan maar zo een jaar duren) dus het is niet een scalping techniek die als daytrading gezien kan worden. De verliezen zijn er wel, maar deze worden door stoplosses en andere risico management strategieën geminimaliseerd. Ook in de video’ s van Harm zijn de verliezen zichtbaar, maar hij stipt zelf de grote trends aan om te laten zien wat het potentieel is.

De precieze methode krijg je in een cursusformaat aangeleverd waarmee je in 6 weken klaargestoomd wordt om de methode te gebruiken. Het bestaat uit het installeren van de trading software en deze koppelen aan Lynx bank. Een grote partij waar je kunt traden die al meerdere malen (en recent) de prijs “Beste Broker” gewonnen heeft. Harm raad je aan om via deze broker te handelen, dus het zou ons niets vermoeden dat hij er nog een kleine aanbrengvergoeding aan over houdt. Dat is niet erg natuurlijk, aangezien Lynx wel één van de betere brokers is op dit moment. In de video’s wordt ook uitgelegd hoe je de scripts (indicators) installeert en hoe ze precies werken. Daarnaast worden er nog templates meegeleverd, zodat je trade software de grafieken en subgrafieken laat zien die van belang zijn bij de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.
Naast de Trading Navigator methode krijg je nog een aantal bonussen die je kennis op het gebied van aandelen, opties en beurshandel vergroten. Deze bonussen behandelen het reilen en zeilen van de beurs en natuurlijk ook de do’s en don’ts. Naast de algemene zaken worden zaken als risico spreiden en geld management ook behandeld, waardoor de bonussen het totale pakket behoorlijk compleet maken. De bonussen bestaan uit de volgende producten:
Twee jaar alerts via Telegram. Telegram is een soort Whatsapp en via dat systeem ontvang je nuttige koop signalen of tips over aandelen die je in de gaten moet houden. Erg handig voor de luie belegger die zelf niet veel uitwil zoeken, maar je moet wel olledig het vertrouwen hebben in de alerts die Harm je geeft.
2 jaar toegang tot De Slimste Belegger. Een platform waar beleggers (vooral leden van de programma’s van Harm van Wijk, dus lang niet allemaal kundige beleggers) elkaar kunnen bereiken en tips en ticks uit kunnen wisselen.
Geld verdienen met Opties (Zie review). Een eerder product dat uitgebracht is door Harm van Wijk waarmee je de fijne kneepjes van de optie handel leert. Dit is een e-book in PDF formaat.
Geld verdienen met aandelen. Ongeveer hetzelfde als Geld verdienen met Opties, maar dan, je raadt het al, gebaseerd op de handel in aandelen. Ook dit is een e-book in PDF formaat.
Speeders, sprinters en Turbo’s: Een e-book dat je een introductie en wat meer diepgang geeft in de wereld van Speeders, sprinters en Turbo’s.
Lynx transactie tegoed van 500 euro. Hoewel je bij elke broker vaak gratis transactie tegoed krijgt om jou naar hun handelsplatform te trekken is 500 euro aan transactie tegoed meer dan gemiddeld. Lynx is een goede speler in de markt en hun service staat hoog in het vaandel. Een leuke bijkomstigheid dus bij de methode die Harm je gaat leren.
Gratis toegang tot een 3 daags event voor 2 personen. Tijdens dit evenement krijg je veel informatie over beurshandel en wordt alles nogmaals herhaald. Natuurlijk zijn er ook gastsprekers, zoals de medewerkers van Lynx die je vertellen hoe je het maximale uit hun platform kunt halen. Het is ons echter onduidelijk of hier ook overnachtingen bij zitten ;).

Trading navigator methode

Trading navigator methode

Als je totale plaatje bekijkt, kun je wel zeggen dat er een volledig product neergezet
Er wordt een methode aangeleverd die je zonder achtergrondkennis zou kunnen volgen, maar wat niet verstandig is. Met de bijgeleverde producten over aandelen, opties, speeders, turbo’s en een bak aan gratis transactie tegoed is het een bekoorlijk goed onderlegd product geworden. Dat zint ons wel. Natuurlijk is de prijs er wel naar, maar we geloven niet dat je ergens anders op het internet, of in ieder geval op de Nederlandse markt, zoveel informatie krijgt in één beleggingsproduct.

Wat vinden klanten?
We zien een aantal positieve reacties van gebruikers voorbij komen op Deslimstebelegger (Harms platform), maar ook gebruikers die bij hun eerste trades al een flink verlies lijden. Dit laatste is volgens Harm ingecalculeerd. Je hebt het risico dat je per trade 20% verlies maakt. Slim Money Management is dan wel aan te raden natuurlijk, maar ook die informatie krijg je in het cursusmateriaal van Harm. Op andere beleggersfora wordt Harm van Wijk neergezet als een charlatan. Onder het motto van “Als iets te mooi lijk om waar te zijn, dan is dat ook vaak zo” worden de claims van 20% rendement per jaar als onmogelijk weggezet. Vaak zijn dit gebruikers die hun eigen methodes er op na houden en minder winst maken dan het beoogde percentage dat Harm je voorhoudt. De positieve reacties van gebruikers die de methode echt gebruiken bestaan vaak uit screenshots van succesvolle trades. De vraag is natuurlijk wie je zelf gelooft. De echte gebruikers, of de personen die van de buitenkant kijken en zonder verdere kennis van het product een mening vormen ;).

Wat is de prijs?
De prijs voor het totale pakket is, hou je vast: €997,- euro (was €597,-). Voor iets minder dan €1000 euro! heb je dus een totale cursus met methode over beleggen waarmee je gegarandeerd winnende trades gaat maken. Maar let op: verliezende trades zullen er ook zijn. Het doel is om zo snel mogelijk uit deze verliezende trades te stappen en via money management de verliezen zo klein mogelijk te houden en de winsten groot te maken. Daar geeft Harm van Wijk met zijn Trading Navigator je de handvatten voor. Natuurlijk is €997 euro een behoorlijke pens met geld en daarmee ben je er nog niet, want als je bij Lynx wil beleggen moet je minimaal €3000 euro storten om überhaupt een trade te mogen doen. Papertrading (oefenen met nepgeld) doen ze niet aan, dus je moet direct met echt geld beginnen. Als we echter kijken naar het feit dat je €500 euro trading tegoed krijgt lijkt de de prijs al een stuk gunstiger. Hoewel in het verleden de prijs erg gunstig was, heeft Harm van Wijk als één van de weinigen die zijn producten online aanbiedt, voet bij stuk gehouden. De tijdelijke introductie prijs van €597 is omhoog gegaan naar €997 euro. Je zou daaruit de conclusie kunnen trekken dat zijn product een succes is.

Eindoordeel
Methodes gebaseerd op EMA, WMA of MA crossings zijn er veel. Vaak maken ze op de lange termijn winst, maar zonder goed trade en money management kan het leiden tot grote verliezen. De kunst hiervan is ook om het op de lange termijn te zien en niet als snel geld verdienen. Verwacht dus niet dat je na een maand je geld verdubbeld hebt, want dat is niet reëel. Een gemiddelde van 20% per jaar is haalbaar, maar dan moet je alles wel goed onder de knie hebben. Verwacht dus niet dat je, als je nog geen ervaring op de beurs hebt, gelijk deze rendementen behaalt. Harm van Wijk levert je in het totale pakket echter alle informatie en handvatten om op de beurs te kunnen handelen en je risico zo klein mogelijk te houden. De trading Navigator methode van Harrm van wij is volledig zijn geld waard, maar wees je ervan bewust dat je ook een behoorlijke geldsom mee moet nemen om naast de uitgave van 597 euro nog daadwerkelijk te kunnen beleggen.

Wees je er van bewust dat beleggen risico’s met zich meebrengt je kunt je inleg verliezen en handel alleen met geld dat je kunt missen. Dat geldt ook voor de aanschaf van de Trading Navigator. Doe dat alleen als je geld op de plank hebt liggen en doe het nooit, maar dan ook nooit met geleend geld.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:
Is Harm van Wijk te vertrouwen?
Is Harm van Wijk een oplichter?
Is Trading navigator het geld waard, of is het oplichting?
Wat zijn de ervaringen met Trading navigator van Harm van Wijk?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Trading navigator van Harm van Wijk? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
  • Risico

3 reacties op “Review: Trading Navigator Methode (Harm van Wijk)

    • We hebben geprobeerd een speciale kortingscode te krijgen, maar Harm vond dat geen goed idee. Hij wilde niet dat er geconcurreerd werd met de prijs van de Trading Navigator. De prijs die hierboven beschreven staat, daar moet je het helaas mee doen.

  1. Tot nu toe sta ik in de plus. Alles wordt duidelijk uitgelegd en tot nu toe begrijp ik alles prima. Nu maar even afwachten wat de lange termijn gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending