Review: Cryptocurrency Beginnerscursus (Allesovercrypto.nl)

Crypto zegt misschien niet iedereen iets, maar als we daar het woord Bitcoin bij voegen, dan gaan er voor velen wel wat belletjes rinkelen. Iedereen kent de verhalen wel van mensen die erg rijk geworden zijn met Bitcoin en die in een Lambourgini rondrijden, omdat ze ooit eens 100 dollar in Bitcoin gestoken hebben. Tijdens deze turbulente jaren van Bitcoin en andere cryptovaluta zijn veel mensen uit angst om de boot te missen op het verkeerde moment ingestapt. Zij hebben veel geld verloren, of staan nog steeds dik in de min met een buideltje cryptomunten. Op dit moment ziet het er echter sterk naar uit dat we de bodem (weer) bereikt hebben en dat de markt weer omhoog aan het gaan is. Het vooruitzicht is een hogere piek dan er ooit geweest is, dus nu lijkt het moment om in te stappen zich aan te melden. Maar wat nu als je eigenlijk wel van Bitcoin en crypto gehoord hebt, maar er verder niet veel vanaf weet. Hoe maak je dan de juiste keuzes tussen alle honderden cryptomunten en waar kun je ze überhaupt kopen of verhandelen? En hoe zit het met de beveiliging? Om een antwoord op al die vragen te geven heeft de website Allesovercrypto.nl een beginnerscursus Cryptocurrency in het leven geroepen. Heb je na het volgen van deze cursus gedegen kennis van de cryptowereld en kan je daarmee een goede keuze maken of je wil beleggen in crypto en zo ja waar precies in? Daar gaan we vandaag achter komen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkopende partij is de website Allesovercrypto.nl waar het gelijknamige bedrijf Allesovercrypto achter zit. Het bedrijf bestaat tot nu toe uit drie leden, namelijk:
Derick Westra: Gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam met een master in gedragseconomie & speltheorie (docent van de cursus).

Jouw docenten

Patrick Suiker: Ook gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam, maar dan ondernemerschap (docent van de cursus).
Robin Westra: Om de boel compleet te maken ook bij de universiteit van Amsterdam, maar nog studerende. Hij is vooral verantwoordelijk voor de techniek achter de website.
Alle drie de mannen hebben affectie voor crypto en zijn er al vrij vroeg ingerold. Ze weten waar ze het over hebben in deze wereld van self thought experts.
Alle contact- en bedrijfsgegevens zijn duidelijk zichtbaar op de website en er worden geen schimmige namen of constructies gebruikt om te verhullen wie ze daadwerkelijk zijn. Alles is transparant en daar houden we van.

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage wordt een praatje gehouden waarmee je erg in de richting van FOMO (Fear Of Missin Out) geleidt wordt. De raket die cryptocurrency heet staat klaar voor jou en je kunt nu instappen om financieel zeker te zijn van je toekomst. Hoewel FOMO een slechte basis is om in crypto te stappen is het wel een goed moment om er in ieder geval meer over te leren. De verschillende cycli van Bitcoin worden besproken en de duidelijke herhalende elementen lijken zich keer op keer voor te doen. Volgens die herhalende elementen zitten we op het moment van schrijven (juni 2018) in de bodem van de markt en als de cyclus zich wederom herhaalt zal de waarde van Bitcoin waarschijnlijk weer een enorme stijging meemaken. Een buitenkansje dus voor jou als belegger, of gewone man, maar het kost natuurlijk veel tijd om je overal in te verdiepen. Daar is de Cryptocurrency Beginnerscursus een goede oplossing voor. Met deze cursus leer je zelfstandig investeren met gedegen kennis, zodat het beleggen in crypto geen gokken meer wordt, maar gewoon een goede aanvulling op je inkomen. Hoewel er erg veel ingespeeld wordt op de angst van de boot missen en de kans op financiële vrijheid kunnen ze dat helaas niet garanderen. Er wordt uiteraard wel geld verdiend met cryptocurrency en het handelen daarin, maar er wordt ook enorm veel geld verloren (ja ook deze cyclus herhaalt zich). Toch hebben de makers het zelfvertrouwen om een “100% succesvolle belegger garantie” te geven waar ze naar onze mening in de uitleg alweer daar vanaf zien. Ze garanderen namelijk niet dat je een succesvolle belegger wordt, maar dat je na de cursus alles over crypto snapt om het eventueel te worden. Succesvolle beleggers maken winst, maar echt winst maken lees je alleen tussen de regels door en niet in de daadwerkelijke woorden die op de salespage. Is dat een slimme marketingtruc, of zit hier niets achter? Wij vragen het ons af. Er worden in ieder geval geen duidelijke claims gedaan die niet waargemaakt kunnen worden. Dat scheelt in ieder geval ;).

Wat krijg je?
De Cryptocurrency Beginnerscursus van Allesovercrypto is een cursus die van alles wat we tot nu toe hier op ppreviews.nl gezien hebben aan digitale producten het dichts bij een echte cursus ligt. Na je betaling krijg je de mogelijkheid om een wachtwoord aan te maken voor de leden omgeving waar je de cursus volgt. Je krijg verdeeld over 5 modules alles te weten over de verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor de basis crypto. Deze vijf onderdelen zijn, naast een inleiding: Crypto kopen, Crypto beveiligen, Winsten uitbetalen, Initial Coin Offerings en Crypto Trading. Naast de tussentijdse toetsen wordt elke module afgesloten met een toets die bestaat uit een aantal vragen. Om door te gaan naar de volgende module moet je een minimale score halen die verschilt per module. Zo wordt je gedwongen om, indien je de vragen nog niet kunt beantwoorden, de stof nogmaals te leren. Aan het einde van de cursus kun je een “eindexamen” doen en ontvang je een certificaat (voor wat dat waard is).

Cursus preview

Cursus preview

Elke module bestaat uit een aantal video’ s die erg makkelijk te volgen zijn en waarbij je aan de hand meegenomen wordt. Snap je het vervolgens niet, of heb je nog vragen? Dan kan je terecht op het forum waar de makers graag bereid zijn je vragen te beantwoorden.
Naast de complete videocursus ontvang je nog een aantal bonusproducten in de vorm van e-books (PDF):
– De Bitcoin Bijbel: Een 131 pagina’ s tellend document die ongeveer dezelfde opbouw en informatie bevat als de videocursus. De videocursus is iets uitgebreider, aangezien in de video’s meer bijzaken toegelicht worden. Het boek is begrijpelijk geschreven, maar bevat weinig nieuwe informatie in vergelijking tot de video’s.
– Crypto en Belasting: In dit 9 pagina’ s tellende document worden de regels en zaken omtrent de belasting en je crypto valuta toegelicht. Het betreft hier de regels die de Nederlandse Belastingdienst aanhoudt. Als Belg heb je hier weinig tot niets aan. Het leest snel weg en bevat duidelijke voorbeelden die alles begrijpelijk maken.
– 12 tips voor beginners: Dit 27 pagina’ s tellende e-book bevat 12 tips voor de beginnende crypto fanaat. Net als het e-book over belasting leest het lekker snel weg, maar het bevat wel wat open deuren en wat dubbele informatie als je de cursus al gevolgd hebt, of als je de Bitcoinbijbel al gelezen hebt.
Heb je de cursus al volledig gevolgd, dan volstaat het om enkel het e-book over belasting en crypto te lezen. De rest van je tijd kun je beter investeren in het oefenen met traden (papertrading).

Bonusmateriaal

Bonusmateriaal

De algemene indruk van de cursus is dat het verfrissend en nieuw is. De opzet met de tussentijdse toetsen is een goede toevoeging, maar kan soms ook voor wat irritatie zorgen. De opbouw is erg duidelijk en de informatie is erg compleet. Een ideale basiscursus om te beginnen met crypto.

Wat vinden klanten?
Op het moment van schrijven van deze review is de Cryptocurrency Beginnerscursus nog vrij nieuw. Op hun website zelf zijn dan ook nog geen reviews te vinden, dus het lijkt erop dat we één van de eersten zijn. Op het forum van Allesovercrypto.nl zien we in ieder geval één positieve reactie.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets kan soms irriteren

Wat is de prijs?
De prijs van het complete pakket is €197,- euro. Dat lijkt initieel best veel, maar als je simpelweg nagaat dat deze bedragen in crypto bij de dagelijkse winst kunnen behoren kun je dit binnen een dag al terug verdiend hebben. Natuurlijk is dat een beetje toekomstmuziek, maar als we ons eigen portfolio mogen geloven (ingestapt in oktober 2018 na het eerste gedeelte van de dip) hebben we al een veelvoud van dat bedrag verdiend en zelfs nog veel bijgeleerd met deze cursus.

Eindoordeel
Als je echt wat wil leren over het handelen met in crypto, dan is de CryptoCurrency Beginnerscursus in onze ogen een goede start. Je wordt aan de hand meegenomen en leert alles over handelsplatformen, crypto, soorten coins, beveiliging van je eigen coins en een kleine basis aan daytraden en charting. De cursus is netjes stap voor stap opgezet en je krijgt tussentijdse verplichte toetsmomenten waarvoor je bepaalde scores moet halen om door te kunnen. Dit kan soms wat irritant zijn, want zonder de score te halen kan je niet verder in de cursus. Aan de andere kant dwingt het je wel om de kennis tot je te nemen en de kennis bij te spijkeren indien je de toets niet haalt. Zo moet je bijvoorbeeld bij het hoofdstuk over beveiliging een score van 100 halen, dat wil zeggen dat je alle vragen goed moet beantwoorden. Dit is ook de kracht van de cursus. Als je uiteindelijk je eindexamen gehaald hebt, dan weet je zeker dat je een gedegen basiskennis van crypto hebt. Verwar dat laatste echter niet met de gedachte dat je dan een volleerd trader van crypto bent, want dat zijn twee compleet verschillende dingen. Het idee dat je slapend rijk wordt door crypto te traden is dan ook ongegrond. Na deze cursus heb je een klein beetje kennis van het daadwerkelijke traden en zal je zelf nog een aantal maanden moeten oefenen met hele kleine bedragen of met papertrading om het traden en je eigen strategie goed onder de knie te krijgen. Dat doet echter niets aan het feit af dat we het hier over een prima beginnerscursus in crypto hebben die erg compleet is. De opbouw is goed en je ziet dat er tijd en energie in gestoken is. In onze ogen een prima start om te beginnen in de wereld van de crypto.

Als je toch besluit te gaan traden, let op: 95% van de traders verliest al zijn inleg. Er zitten grote risico’s aan en beleg nooit met geld dat je niet kunt missen. Ja, ook jij behoort waarschijnlijk tot die 95% ;).

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Allesovercrypto.nl te vertrouwen?
  • Is Allesovercrypto.nl een oplichter?
  • Is de Cryptocurrency Beginnerscursus het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met de Cryptocurrency Beginnerscursus van Allesovercrypto.nl?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Cryptocurrency Beginnerscursus van Allesovercrypto.nl? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending