Review: Cunjabo Academy van Eric Dieperink en Martin Verlaan

Na ArtikelTornado, Panda’s en Pinguins ontmaskerd en de Internet Blauwdruk hebben we even niets meer gehoord van Eric Dieperink en Martin Verlaan. Tot ongeveer twee weken geleden. We kregen ineens een aantal verzoeken om Cunjabo te reviewen. Cunjabo is het nieuwe Internet Marketing platform dat sinds twee weken in de lucht is. Net als de andere producten van Eric en Martin waren ze zo vriendelijk om ook voor Cunjabo een reviewcopy te verschaffen. We hebben het product eens onder de loep genomen en we waren verrast van de compleetheid van dit product. Lees dus snel verder en kom erachter of Cunjabo iets voor jou is 😉 . Voor de duidelijkheid: We hebben het over Cunjabo Academy. De hosting laten we buiten beschouwing.

De verkoper(s)
De verkopers van Cunjabo zijn Eric Dieperink en Martin Verlaan. Zoals hierboven genoemd kennen we deze twee van de producten ArtikelTornado, Panda’s en Pinguins ontmaskerd en de Internet Blauwdruk. Ze gaan al een aardig tijdje mee in het internet marketing wereldje. Eric is de marketeer van de twee. Hij verblijft al geruime tijd op Mallorca en we zien hem ook geregeld in onze website statistieken voorbij komen :). Martin Verlaan is de programmeur van het duo. Alles wat ze samen bedenken en waar programmeerwerk voor nodig is. Voorheen heeft hij wat in muziek gedaan (remixes) en hij heeft ervaring in webdesign. Samen vormen ze de gouden mix, marketing, ideeën en technische kennis. Ze laten alles netjes via een geregistreerd bedrijf lopen en zijn makkelijk en snel in de communicatie. Dat hebben we wel eens anders gezien. Een e-mail naar Martin krijgt 9 van de 10 keer dezelfde dag nog een nette reply.

Wat claimt de verkoper?
Eric en Martin zijn op de salespage van Cunjabo Academy niet zuinig met de beloftes over bedragen die verdiend kunnen worden met Cunjabo Academy. Zo knallen ze er gelijk al in met de kreet 8500 euro te verdienen per maand met hun software. En dat nog eens in 90% minder tijd. Ze claimen dat de websites die via het Cunjabo Systeem gemaakt zijn in 80% van de gevallen hoger in Google eindigen dan ongeveer identieke websites met WordPress. We vinden het overigens grappig dat Cunjabo al een goede naam opgebouwd heeft, terwijl 3 weken geleden nog niemand ervan gehoord had, maar dat geheel te zijde ;). Het komt er dus in het kort op neer dat je makkelijk veel geld kan verdienen met het Cunjabo Systeem.

Wat krijg je?
Zoals gezegd is Cunjabo Acadamy een behoorlijk uitgebreid pakket (inclusief alle bonussen).
Met Cunjabo Academy krijg je toegang tot een sitebuilder die die je ook op je eigen hosting kunt instellen. Via deze sitebuilder krijg je de mogelijkheid een website te bouwen die vele Internet Marketing modules bevat. Denk hierbij aan standaard salespages, contactformulieren, exit popups, cookie meldingen, Affiliate link cloaking en social media integratie. Kortom alle onderdelen die je normaal gesproken regelmatig als Internet marketeer gebruikt binnen een website. Deze hele sitebuilder gaat gepaard met tot nu toe 12 instructievideo’s die alles in het Engels uitleggen. De Engelse filmpjes hebben wel netjes Nederlandse ondertiteling en zijn rond de 20 tot 30 minuten per stuk.
Er zijn nog een paar handigheden die ook ingebouwd zijn. Je kunt een aantal artikelen maken die automatisch op je Cunjabo website geplaatst worden. Hier ontbreekt een mogelijkheid voor drip feeden en het spinnen van de teksten niet (deze functionaliteit is overgenomen uit voorgaande producten). Ook is er een keyword suggestion tool. Deze vonden wij persoonlijk iets minder. Hij zit standaard gekoppeld aan een synoniemenwoordenboek, maar deze klopt niet altijd. Zo kregen we bij het woord Fiets een optie Zwijntje terug als mogelijk idee voor keyword. Wij snapten de link niet helemaal 🙂
Cunjabo Academy bevat uiteraard nog een aantal bonussen:

 • Panda’s en Pinguïns ontmaskerd: Dit is een website optimalisatie cursus. Wil je hier meer van weten, leez dan onze review over Panda’s en Pinguins Ontmaskerd.
 • Cunjabo’s Grafische Pakket: Dit is een behoorlijk uitgebreid pakket met graphics voor onder andere salespages. Het bevat onder andere de volgende stype graphics met PSD bestanden erbij: Buy now knoppen, Pijlen, Banners, Doodles, Ecovers, Garantie certificaten, Headlines, Highlights, Schaduwen, Video grames, Web ribbons en nog wat meer. Uiteraard zit er ook videomateriaal bij waarin uitgelegd wordt hoe je deze graphics kunt gebruiken. 
 • Email autoresponder diamant pakket: Met deze bonus geven Eric en Martin je de mogelijkheid om autoresponders aan te maken en mailinglijsten op te bouwen. De functionaliteit is ongeveer gelijk aan een ESP (Email service Provider) als Mailchimp of Aweber. De software die ze hiervoor gebruiken is Varpro. Het ziet er eerlijk gezegd niet uit, maar het biedt wel de functionaliteit die je wil hebben van een Email Service Provider. 

We hebben vernomen dat er meer services bij gaan komen, maar deze zijn nog niet volledig ontwikkeld.

Wat vinden klanten?
We hebben nog weinig reviews gezien die echt inhoud hebben. Dat is ook nog niet zo gek, want het product staat nog niet zo lang online. We zijn dus benieuwd naar de reviews die we gaan ontvangen of die jij als lezer onder onze review gaat toevoegen. (ja we dagen je uit 😉 )

Wat is de prijs?
De prijs voor het hele pakket is €119,-. Deze prijs is per jaar en volgens de salespage een tijdelijke aanbieding. Vaak zien we de prijs dan niet stijgen, maar aangezien het product nog niet zo lang online is hebben we deze keer wel de verwachting dat de prijs gaat stijgen. We konden niet veel vinden over een jaarlijkse bijdrage in de algemene voorwaarden van Cunjabo Academy (Zoals bij bijvoorbeeld ArtikelTornado. De geldigheid van ons testaccount was echter een jaar geldig, dus we vermoeden dat de €119,- net als de voorgaande producten een prijs is voor een lidmaatschap van 1 jaar.

Eindoordeel
Eric en Martin hebben met Cunjabo Academy een behoorlijk compleet product neergezet. Hier en daar kan het nog een kleine verbetering gebruiken, maar het totaalplaatje klopt. Alle onderdelen die je nodig hebt om een marketing website in elkaar te draaien zijn aanwezig en onderdeel van dit totale product. We vinden het ook tof dat de op en aanmerkingen en minpunten van eerder producten, zoals bijvoorbeeld ArtikelTornado, verwerkt zijn in Cunjabo Academy. We waren wat sceptisch toen we de salespage zagen, maar zijn van mening dat Eric en Martin met dit product de beginnende en gevorderde Internet Marketeer een hoop werk uit handen nemen. We kregen het voor elkaar om binnen een uur een volledige sales gerelateerde website op te richten. Daar doen we over het algemeen met WordPress iets langer over (al is het niet veel).

Houd er wel rekening mee dat je niet moet verwachten binnen twee maanden het beloofde bedrag van €8500 euro per maand binnen te harken. Internet marketing kost tijd en je moet daadwerkelijk de kneepjes van het vak weten om een goed inkomen te genereren. In uitzonderlijke gevallen wordt dit na 2 maanden al bereikt. Het is dus niet aanschaffen, een website maken met Cunjabo en dan achterover gaan zitten. Cunjabo is niet de heilige graal, maar zal je zeker tijd kunnen besparen bij het opzetten van salespages of niche websites. Zeker voor beginnende marketeers met niet al te veel kennis van websites en web ontwikkeling.

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

11 reacties op “Review: Cunjabo Academy van Eric Dieperink en Martin Verlaan

 1. hallo,

  Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar dit product maar wacht eerst nog wat reviews af. Ik heb hun vorige product ook gekocht het werkt wel goed.

  Groet, Peter

 2. Hallo, ik kreeg net een email van Eric met een link naar deze pagina (wil hij graag mee pronken) en ik heb het product vorige week aangeschaft. De bovenstaande beoordeling klopt helemaal en ik ben ook helemaal tevreden met dit product! Alleen, op de website staat dat iedereen er heel eenvoudig mee kan werken. Hier ben ik het niet helemaal mee eens, de software en het verdienmodel zijn zeer uitgebreid en je moet echt alle video’s drie keer bekijken voordat je door hebt hoe alles werkt! Ik geloof dus niet dat iedere begineling hiermee aan de slag kan gaan. Maar als je het eenmaal door hebt dan gaan er deuren voor je open.

   • Bedankt voor je reactie benjamin!

    Helaas hebben we die grens nog niet doorbroken. We hebben meer dingen te doen, zoals andere reviews maken en het onderzoek ernaar 😉 Mocht jij wel deze grens doorbreken, dan lezen we dat graag.

 3. Echt een super product van Eric Dieperink deze keer, en ik vind dat het ook zeer geschikt is voor beginnende ondernemers. Hij legt alles duidelijk uit, en als je het niet snapt zet je gewoon de video op pauze of bekijk je hem opnieuw! Echt een aanrader. De prijs is het dubbel en dwars waard! Video’s zijn HD kwaliteit en het is een handige web based software, niet meer dat geupload naar FileZilla..! Ook is Eric altijd te bereiken voor support o.i.d., een aardige kerel die écht het beste met je voor heeft en niet allemaal wilt gaan lopen upsellen naar je. Als je hem nodig hebt staat hij er! Ook is het materiaal nogmaals tip top in orde en je hebt hele vette features zodat je je website helemaal ‘google love’ kunt maken en alle WordPress blogs voorbij gaat. Eric en Martin, mijn complimenten voor dit staaltje werk!

 4. Beste Allemaal,

  ik zou zeggen vergeet alles wat je weet over internetmarketing. Eric Dieperink en Martin Verlaan hebben een fantastisch product gemaakt. Cunjabo Academy is met grote afstand het beste online geldverdienmodel wereldwijd. Een compleet alles in één pakket waarin je alle mogelijke manieren van online geld verdienen krijgt voorgeschoteld. Binnen een uur staat jouw eigen super professionele website online… Met daarop natuurlijk de producten en informatie die je veel geld gaan opleveren. Cunjabo Academy werkt met hoge kwaliteit HD Video’s waarin Eric op een zeer duidelijke manier laat zien hoe je vandaag de dag met zijn gloednieuwe technieken niet meer afhankelijk hoeft te zijn van je baas. Het is ook mogelijk om cunjabo academy te promoten. Het levert je een flinke duit geld op…. Een eigen super professionele website maken is nog nooit zo eenvoudig geweest… En geloof me.. Google loves it!!

 5. Ik krijg ongewenste mail van deze 2 heren en het is niet mogelijk om me netjes af te melden of om de afzender(s) als ongewenste mail te labelen.
  Door een voor mij onduidelijke truuk is het niet mogelijk dat de afzender geïdentificeerd wordt zodat hij geblokkeerd kan worden.

  Dat alleen al is voor mij voldoende om alles van deze heren te wantrouwen.
  Erg onaangenaam om niet eens van spam af te kunnen komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending