Review: 5 Stappen Afslankplan (Richard de Ridder)

Via Paypro kregen we deze week een partnermailing binnen met de melding van een supervetgaaf converterend product. Het product zou superveel geld opbrengen en je kon het vanaf nu promoten. Wat we echter misten in het geheel, is wat het product kon en wat het product daadwerkelijk voor de gebruiker zou betekenen. De website waar het product te vinden is heet wegmetbuikvet, wat duidt op een dieetproduct. We gingen maar eens op onderzoek uit naar dit in onze ogen verdachte product en we werden verrast door de maker šŸ˜‰

De verkoper(s)
Volgens de salespage is Richar de verkoper van het geheel, maar als we wat verder zoeken, zien we een bekend gezicht tevoorschijn komen. Het is het gezicht van Stefan Huerterre. We hebben al eerdere producten van hem gezien in de gezondheids markt, maar dit is de eerste die we van hem reviewen. Een ander product dat we van hem gereviewed hebben is Facebook Ads Lab. We zien een naam onderaan de website staan onder het mom van “Een initiatief van XS Online”. Het KVK nummer dat hier gebruikt wordt, wordt op vele websites gebruikt, namelijk op http://thuisfitness.eu/ (waar Stefan Heurterre zichzelf Richard de Ridder noemt) en website waar afslankpillen aan de man worden gebracht. Het KVK nummer hoort echter bij een ander bedrijf, dat Social WI-FI Network heeft. Dit bedrijf staat weer op een totaal ander adres ingeschreven dan Richard, of moeten we Stefan zeggen, op andere websites claimt. Het domein van het WIFI bedrijfje staat geregistreerd onder de naam Semtecs.BE welke door S Heurterre met bedrijfsnaam HealtheMarketing vof is geregistreerd. Gevestigd in Wilrijk Belgie. Hier stoppen we onze zoektocht naar de maker achter het product. Stefan Huerterre is een bekende van ons en we weten dat hij goed is in marketing. Hij lijkt zich nu echter achter verschillende bedrijfsnamen en adressen te verschuilen. KVK gegevens en adresgegevens zijn dus wel zichtbaar, maar kloppen van geen kanten. De opzet is verre van transparant te noemen. De eerste rode vlag gaat bij ons al omhoog helaas.

Stefan Huerterre of Richard de Ridder?

Stefan Huerterre of Richard de Ridder?

Wat claimt de verkoper?
De verkoper, Stefan dus heeft behoorlijk wat woorden nodig om zijn product aan de man te brengen. Hij heeft maar liefst 6 pagina’s nodig om je uiteindelijk tot de aankoop over te doen gaan. In de salespages worden kreten gedaan als “Bestaande diĆ«ten werken niet”. “Weinig koolhydraten werkt niet”. Eigenlijk werkt niets aan bestaande diĆ«ten, behalve de simpele 5 stappen die Stefan je aandraagt. In onze ogen had hij dat ook wel met iets minder woorden kunnen doen dan hij in zijn salespages doet. Natuurlijk komt er ook een volledige pagina met het onderwerp actie ondernemen aan bod, zodat hij in zijn salespitch op alle fronten op je inpraat. Prima allemaal natuurlijk, maar welke concrete uitspraken doet hij eigenlijk? Je mag meer dan 5 keer per dag eten en nog eten wat je lekker vindt ook, dat is 1. Nummer 2 is dat het 5 stappen afslankplan de vetverbrandende hormonen manipuleert .. Klinkt leuk, maar hoe dan? Door meer maaltijden te nemen. Meer eten is meer verbranden! Neem hier ook nog een Crapday bij (de hele dag alles vreten wat los en vast zit) en je valt kilo’s af.
Hoewel meerdere maaltijden per dag wel de stofwisseling een boost geven, moeten deze maaltijden wel gelimiteerd worden. Helaas maar waar. Eet je meer dan je verbrand, dan zal je aankomen (tenzij je krachttraining aan je leven toevoegt, maar zelfs dan kom je gewicht aan). Sport je hier niet bij (waarover Stefan geen woord rept) dan zal je een mooie muffintop creĆ«ren. Ook de crapday van Stefan is een leuke theorie, maar enkel in verband met een calorie tekort. Deze leer wordt al jaren bij Bodybuilders toegepast (cheatday in de cut), maar Stefan haalt echter alle methoden volledig door elkaar. Het aparte is dat er heel veel blabla op de salespage staat met de conclusies “Dit is waar” en “Dit zijn feiten”, maar de kreten raken kant noch wal. De uitspraken komen ongeveer overeen met de kreet “Als je door de bliksem geraakt wordt, moet je gelijk een staatslot kopen”. Iets met klok en klepel in onze ogen. De claims die hij bevatten weinig basis en slaan in de context waar hij ze plaatst helaas nergens op.

Wat krijg je?
Er zijn twee varianten van het 5 stappen afslankplan te krijgen. De eerste variant is enkel het ebook het 5 stappen afslank plan. In dit ebook van iets meer dan 40 pagina’s wordt de methode uiteengezet. De methode is niet spannend. Eiwitten eten, weinig alcohol, geen melk en weinig fruit. Vaste tijden eten. Je kent het wel. Een toevoeging is een Crapdag, waarbij je alles mag eten wat los en vast zit. Dit is niet nieuw en wordt over het algemeen een cheat-dag genoemd. Geef het beestje een naampje. Het doel ervan is in ieder geval om de stofwisseling even een opdonder te geven, zodat je lichaam niet in de spaarstand gaat. Dit product is verder vrij karig, maar de layout van het ebook is wel leuk aangekleed.
Je kunt echter ook nog een uitgebreider pakket kiezen waarbij je een paar extra ebooks krijgt. 21 recepten (een ebook met recepten die we bij meer producten gratis hebben gezien, enkel onder een andere naam). 10 Superfood Smoothie recepten, waarin je uiteraard 10 smoothie recepten krijgt waarbij je Superfoods moet gebruiken en een ebook over Turbo verbanders. De ebooks zijn net als het 5 stappen afslankplan goed verzorgd. Hoewel er weinig tekst in staat is de informatie die er in staat te meten aan andere methoden en valt niet heel erg tegen. Toch hebben we een beetje argwaan bij het product en dat lijkt niet geheel onterecht. Bij het grote pakket (welke eigenlijk de beste keuze lijkt) is er een addertje onder het gras. Je krijg namelijk toegang tot het programma thuisfitness.eu. Dit is een trainingsprogramma van Stefan, die hij met veel van dit soort constructies aan de man probeert te brengen. Een ogenschijnlijk heel duur ebook in de afvalniche koppelen aan een 1 euro abonnement van thuisfitness.eu. So far so good, want thuisfitness.eu bevat genoeg trainingsvideo’s en 1 euro is een prima prijs. Als we echter wat verder kijken (en dit wordt helaas nergens gecommuniceerd in de salespages van wegmetbuikvet.com) zien we het volgende staan: “Na ontvangst van uw bestelling (1 euro registratie en/of 6.95 euro verzendkosten) heeft u kosteloos 14 dagen tijd om overtuigd te worden van de effecten van Thuisfitness. Bij tevredenheid stemt u tot wederopzegging in met het Thuisfitness abonnement. De kosten hiervan zijn 89,95 euro na 30 dagen en 17 euro elke maand daaropvolgend, het abonnementsgeld is te voldoen via automatische incasso en afschrijving van uw rekening.
89,95 bestaat uit 55 euro opstartkosten + 17 euro voor de 1e maand gebruik + 17 euro voor de volgende maand. U ontvangt dan toegang tot het uitgebreide fitness en health platform, daarbij ontvangt u ook 12 weken coaching van een personal trainer via email en video. Indien u dit heeft gekozen, ontvangt u ook een smartwatch via een brievenbus pakket binnen 5 werkdagen volgend op uw bestelling.
Bent u niet tevreden? Stuur dan uw bestelling binnen 14 dagen terug en / of stuur een mail naar onze klantendienst met uw opzegging.

Thuisfitness.eu blijkt dus na 14 dagen al 90 euro te kosten en vervolgens nog eens 17 euro per maand. Wees je er dus van bewust dat de in eerste instantie goede deal lijkende optie B helemaal geen goede deal is en je uiteindelijk een behoorlijke hap uit je portemonnee kost. For the record: Thuisfitness is een verzameling video’s met oefeningenĀ die overigens van goede kwaliteit zijn, en verdeeld worden over een weekschema die je zelf kunt afvinken. Het aantal video’s is echter klein, aangezien je een aantal video’s meerdere keren voorgeschoteld krijgt. 17 euro per maand is nog wel realistisch, maar de instapprijs is helaas dus geen 1 euro, zoals het lijkt.

5 stappen afslankplan

5 stappen afslankplan

Wat vinden klanten?
We vinden tot nu toe nog niet veel klantervaringen die echt zijn. We vinden een paar reviews die 5 sterren geven aan het product, zonder daadwerkelijk onderzoek gedaan te hebben (maar daarom zijn wij er šŸ˜‰ ). Over het algemeen vinden we wat negatieve ervaringen over Stefan Huerterre, en een een paar goed ervaringen over Richard Ridder (zonder DE ertussen). Zou hij daarom ook deze naam aangenomen hebben?. De andere producten van Stefan, die hij in de geld verdien markt gezet heeft, krijgen meer reacties en die zijn over het algemeen niet heel positief. Ook zijn gezondheidsproducten zien we relatief vaak voorbij komen met fraudehelpdesk en consuwijzer.nl over lastig stop te zetten afschrijvingen en het lastig contact leggen als het om de geld terug garantie gaat. Vaak is het fluiten naar je geld, omdat Stefan nergens meer op reageert (aangaande van onopgeloste klachten van klachtenplatforms).

Wat is de prijs?
Zoals eerder genoemd, zijn er twee smaakjes voor de prijs van het 5 stappen afslankplan. Het eerste pakket, wat alleen uit een 42 pagina’s tellend ebook bestaat kost je ā‚¬47,- euro. Hiermee lijkt de keuze voor pakket B met alle extra’s een gunstigere keuze, maar schijn bedriegt. De kosten voor deze tweede optie vallen namelijk veel hoger uit dan via de salespage gecommuniceerd wordt. Na 1 maand ben je al bijna 100 euro lichter, tenzij je je lidmaatschap op thuisfitness.eu niet binnen 14 dagen opzegt. Als je daarna nog langer lid blijft, kost het je ook ā‚¬17,- per maand, naast de eerste maand van bijna ā‚¬100 euro. In onze ogen is dit behoorlijk misleidend en is de prijs te hoog voor wat je ervoor krijgt. De eerste maand van thuisfitness is opgebouwd uit 55 euro activatiekisten en een lidmaatschap van 17 euro? Activatiekisten?? lolwut? Automatisch lid worden met de gegevens die jij zelf invoert. In onze ogen zijn dit kosten die onrealistisch zijn voor een handeling van 10 seconden. Wederom een beetje jammer dit.

Eindoordeel
Hoewel de kwaliteit van het product, het 5 stappen afslankplan niet slecht is, en ook de video’s van thuisfitness.eu van goede kwaliteit zijn, vinden we het product in zijn totaliteit toch niet een aanrader. Dit komt vooral, omdat Stefan er blijkbaar veel voor doet om verwarring te zaaien en informatie achter wegen te laten. Zo schrijft iedereen zich makkelijk in voor thuisfitness.eu en kan hij makkelijk leuke bedragen per maand binnen harken. Hier is op zich niets mis mee, als hij dat duidelijker zou communiceren. Hij heeft meerdere producten online staan die thuisfitness als bonus voor 1 euro er bij krijgen. Ook daar wordt echter niet gecommuniceerd dat deze bonus na 14 dagen toch echt bijna 100 euro kost met nog eens maandelijks bijkomende kosten. Ook het feit dat er een wirwar aan bedrijfjes achter zit waarvan de KVK nummers niet overeenkomen met de vestiging gegevens baren ons zorgen. Als Stefan echt als primaire doel had om jou te helpen, in plaats van zijn eigen zakken te vullen, had hij zijn eigen naam wel gekozen en ging hij niet schuil achter een groot aantal faƧades en misleidt hij de gebruiker door informatie achter wegen te laten. Jammer in onze ogen. De score voor het 5 stappen afslankplan krijgt daarom niet meer dan 2 sterren.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Richard de Ridder te vertrouwen?
  • Is Richard de Ridder een fraudeur?
  • Is Het 5 Stappen Afslankplan het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Het 5 Stappen Afslankplan van Richard de Ridder?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het 5 Stappen Afslankplan van Richard de Ridder? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending