Review: Backpackgids Australië (Robbert)

Wat zijn jouw goede voornemens? Afvallen? (met stip op nummer 1) Stoppen met roken? Minder drinken? Of een grote reis maken? Waarschijnlijk had je al een aantal goede voornemens toen dit jaar net begon, maar zijn de meesten daarvan alweer gesneuveld. Maak je geen zorgen. Bij 95% van alle mensen die goede voornemens opgesteld hebben toen ze dronken de klok op 24:00 zagen gaan zijn de goede voornemens al lang gesneuveld. Het duurt vaak niet langer dan 4 weken voordat de goede voornemens plaats maken voor oude gewoontes. Een goed voornemen dat vaak niet sneuvelt is een grote reis maken. Een zo groot mogelijke reis met een zo klein mogelijke rugzak op. In de volksmond ook wel backpacken genoemd. Kennismaken met andere culturen en andere mensen die dingen en vooral het leven net even wat anders zien dan jij. De landen die vaak in trek zijn, zijn Azië, Zuid Amerika, Canada en Australië. Over Azië hebben we een paar weken terug al een product gereviewed, namelijk de Backpackgids Azië van Robbert. Hij heeft echter ook reiservaring in Australië, dus kon het ook niet anders dan dat daar ook een gids met tips en routes voor gemaakt is. Is de kwaliteit en informatie die Robbert in de Backpackgids Azië gestopt heeft van hetzelfde niveau als de Backpackgids Australië die we vandaag in onze review hebben? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
De verkoper van de Backpackgids Australië is Robber. We kennen hem al van de Backpackgids Azië die we al eerder gereviewed hebben en waar we erg over te spreken waren. Robbert is zijn carrière begonnen bij de Mediamarkt als pricing specialist en heeft daarna besloten de weide wereld in te trekken en zijn ervaringen en tips te delen met andere backpackers. Hij heeft een blog waar hij verhalen en ervaringen deelt en ook een aantal backpack gidsen die specifiek voor backpackers gemaakt zijn. Uit onze tests is gebleken dat hij vrij snel reageert op e-mails en dat hij gewoon is wie hij is. Geen valse namen, of andere schimmige constructies.
Robbert heeft netjes zijn bedrijfsnaam op de salespage van de Backpackgids Australië staan en een e-mailadres om contact op te nemen dus dat ziet er in ieder geval goed uit. Hij verkoopt zijn producten via het bedrijfje Information Products dat geregistreerd staat bij de KVK. Dit bedrijfje is in het leven geroepen om de producten Backpackgids Azië en Backpackgids Australie mee te verkopen (kvk is verplicht bij Paypro om producten te verkopen). Dat ziet er verder prima uit.

Wat claimt de verkoper?
Robbert doet op zijn salespage voor de Backpackgids Australië niet veel uitspraken die hij niet waar kan maken. Zo ga je niet veel geld besparen met zijn gids. (geld is voor ons Nederlanders toch een leuk argument). Wat hij wel claimt is dat je met zijn Backpackgids Australië de juiste plekjes kunt vinden in Australië. Ook de plekjes die je niet in de gewone gidsen terug vindt worden in zijn e-book behandeld, maar daarmee ben je er nog niet.

Robbert

Robbert

Met zijn Backpackgids Australië krijg je handige reisschema’s en weet je precies waar je op welk moment van je reis moet zijn. Zo ga je een stuk relaxter op je backpacktrip en “mis” je geen dingen meer waar je achteraf spijt van krijgt. Al met al niet echt spannende claims die gedaan worden. Het is eigenlijk enkel een lijst met opsommingen die je in zijn e-book kunt verwachten niets meer en niets minder. Dat zijn we eigenlijk wel gewend van Robbert, aangezien dat ook het geval was bij zijn Backpackgids Azië.

Wat krijg je?
Het pakket van de Backpackgids Australië bestaat uit twee e-books. De eerste is de Backpackgids Australië zelf. Dit e-book bevat 176 pagina’s en is in full colour opgemaakt. Het e-book kan ingedeeld worden in twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een globale inventarisatie over wat jij als backpacker precies wil. Welk gedeelte van Australië wil je bezoeken en wat wil je tijdens je reis ongeveer gaan doen. Vervolgens volgen er vier routes die je kunt gebruiken door heel Australië. Elke route wordt uitgebreid beschreven en ook de uitvalsmogelijkheden of roadtrips waarmee je je routes kunt verrijken worden behandeld. De routes kunnen aan elkaar geknoopt worden, waardoor je nog meer van het land ziet. Afhankelijk van de tijd die je hebt natuurlijk. Per route worden er een aantal tips gegeven over wat er te zien is en wat je vooral wel of niet moet doen. Ook het vervoer en accommodaties worden behandeld. Vier routes lijkt wat weinig, maar elke route beslaat ongeveer 30 pagina’s. Genoeg informatie om de route naar alle hartenlust aan te passen of uit te breiden.

Backpackgids Australië pakket

Backpackgids Australië pakket

Het tweede e-book is het e-book 101-Tips en Tricks. Dit e-book bevat 101 praktische tips die je tijdens je trip kunt gebruiken. De 101 tips beslaan 34 pagina’s en variëren van wat te doen als je het even niet meer ziet zitten, tot uitgaan in verschillende delen van Australië. Het leest lekker weg en de tips komen in veel situaties van pas.

Wat vinden klanten?
We vinden op verschillende plekken op het internet een groot aantal positieve reacties. Deze reacties beschrijven eigenlijk allemaal dezelfde positieve punten. Het is een handige gids die juist die dingen behandeld die je niet in de gewone reisgidsen tegenkomt. Het is perfect gericht op backpackers en erg behulpzaam bij het plannen van je backpack trip naar Australië. Ook tijdens je reis blijkt de Backpackgids Australië waardevol te zijn door de praktische tips die er in staan. De schrijfwijze van Robbert wordt ook door veel backpackers gewaardeerd. het is begrijpelijk en zijn enthousiasme is aanstekelijk blijkt. Negatieve ervaringen vinden we niet, maar misschien is dat ook wel, omdat de gids steeds bijgewerkt wordt. Elk stukje commentaar of tip wordt meegenomen in de nieuwe versies, zodat jij altijd de laatste up to date informatie hebt. Dat klinkt dus goed!

Wat is de prijs?
De prijs voor het totale pakket, dus de twee e-books, is €27,95. Dat vinden wij een prima prijs. De e-books zien er goed uit en bevatten veel waardevolle en bovenal up-to-date informatie die je bij het plannen en tijdens je reis door Australië goed kunt gebruiken. Een reisgids kost je waarschijnlijk iets minder, maar daar betaal je voor informatie die je als backpacker waarschijnlijk niet nodig hebt, of waarbij je een combinatie van meerdere reisgidsen moet maken om de juiste informatie naar boven te halen. En het kost je behoorlijk meer tijd om alle informatie los te vergaren. In onze ogen is €27,95 een prima prijs voor een e-book die precies de informatie bevat die je nodig hebt voor het backpacken in Australië.

Eindoordeel
Net als de Backpackgids Azië, heeft Robbert met zijn Backpackgids Australië weer een leuk product neergezet. De informatie die in de e-books van het pakket staat is juist die informatie die je tijdens het voorbereiden van je reis en tijdens je reis nodig hebt om optimaal van je reis te genieten. Tijdens de voorbereidingen scheelt het je een hoop tijd, waardoor je meer ontspannen op reis gaat. Tijdens de reis heb je veel aan de tips over locaties (toeristisch en niet toeristisch) die je gezien moet hebben en de verschillende routes er naartoe. De e-books zijn mooi vormgegeven en we moeten toegeven dat de schrijfwijze van Robbert prima is. We krijgen zelf bijna zin om een grote backpack reis te gaan maken. We kunnen de conclusie trekken dar Robbert weet waar hij het over heeft en met zijn enthousiasme en eigen ervaring en die van anderen een prima product heeft neergezet dat jou zal helpen bij het plannen en maken van jouw ultieme backpack trip door Australië.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Robbert te vertrouwen?
  • Is Robbert een oplichter?
  • Is de Backpackgids Australië het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met de Backpackgids Australië van Robbert?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Backpackgids Australië van Robbert? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending