Review: Het grote puppy boek (Guy Stijven)

Tussen alle dieet en geld verdien producten die in Paypro te vinden zijn, vinden we ook wel eens een vreemde eend in de bijt. Producten die gaan over dieren en het opvoeden daarvan, of andere creatieve uitspattingen. Deze keer vonden we een cursus over het opvoeden en trainen van een puppy. Het grote puppy boek van Guy Stijven is het deze keer geworden. We hebben tijdens ons onderzoek naar de ware aard van het product en zijn maker *kuch* een paar keer raar op gekeken.

De verkoper(s)
De verkoper van het grote puppyboek is Guy Stijven. Als er proberen te achterhalen wat zijn link met honden is, vinden we niets, maar dan ook niets wat enige aanleiding kan hebben tot het schrijven van een ebook over honden en dan vooral puppies. We zien dat hij een fysiotherapeut is met een bijbehorend relatief kaal Linkedin profiel. We zien dat hij een paar domeinen over het Miljonairsmodel op zijn naam heeft staan, en dat hij een aantal pogingen tot affiliate marketing gedaan heeft. De websites lijken half af en er is niet echt veel zorg aan besteed. Er is geen bedrijfsnaam gekoppeld aan de producten die Guy Stijven uitgeeft, maar alle producten worden wel met deze naam (Guy Stijven) ondertekend. We zien een vermoedelijke bedrijfsnaam, zoals Stiff ebooks, maar de website hiervan leidt ons tot meer dubieuze producten van hem.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper veegt de vloer aan met de traditionele puppy cursussen. Deze zijn niet effectief, duur en zorgen uiteindelijk niet voor het goede resultaat. Je kunt veel beter zijn ebook aanschaffen, aangezien Guy Stijven geheimen prijsgeeft die een traditionele hondentrainer je niet geeft. Bij groepslessen worden de honden toch alleen maar afgeleid en zelf trainen zorgt ervoor dat u de leider van de roedel wordt. Hiermee heb je de aandacht van je hond en zal de hond respect voor jou hebben. We zien de bekende tell sell uitspraak voorbij komen als “in slechts een paar minuten per dag”. Yeah right. Waar kennen we deze praatjes van? Zonder enige moeite leer je voor een enorm lage prijs alles wat een puppy trainer jou leert en meer, maar dan zonder de puppytainer.

Wat krijg je?
Je krijg uiteraard het ebook Het grote Puppy boek, waarin Guy je de basisprincipen uitlegt over het trainen van een puppy. Gedrag van de puppy wordt besproken en uiteraard de standaard oefeningen zoals Zit en blijven. Er staan een groot aantal afbeeldingen in het ebook, waardoor het qua informatie niet veel is, maar qua pagina’s wel. Namelijk 97 pagina’s. Dit wordt nog eens uitgebreid mnet een paar bonussen, zoals Hoe honden denken deel 1 tot en met 3 (korte ebooks met een paar vragen die beantwoord worden, zoals waarom eet mijn hond gras) en natuurlijk een ebook over hondenkwalen. Als we echter iets verder zoeken dan onze neus lang is, vinden we een Engelse versie van zijn complete product, genaamd Dog training die met PLR (Private Label Rights) gekocht kan worden voor een bedrag van $7,-, wat neerkomt op ongeveer 5 euro. Hier krijg je ook nog eens een aantal video’s bij.
Review_Cover_Het_Grote_Puppy_Boek_PPReviews

Wat vinden klanten?
We hebben helaas geen recenties gevonden van klanten (behalve de fake recenties op de salespage) en vonden ook geen echte reviews (die redelijke inhoud hadden). Dit hadden we al verwacht. We vinden ook geen negatieve ervaringen, hoewel dit in dit geval niet echt een graadmeter is over de kwaliteit van het product.

Wat is de prijs?
De prijs voor het ebook met alle bonussen is €19,97 wat we op zich voor een ebook met bonussen prima vinden, ware het niet dat er veel betere Nederlandse boeken te krijgen zijn voor een lagere prijs. Een puppy cursus kost je inderdaad het 5-voudige, maar hierbij krijg je ook de mogelijkheid om directe vragen te stellen aan een expert. Iets wat we bij Guy Stijven niet echt verwachten, aangezien hij geen enkele track record heeft op dit gebied. Ook het feit dat hij een vertaling van een aangeschaft (en veel goedkoper) product heeft gemaakt, maakt hem nog geen expert en zorgt ervoor dat we de score voor de prijs niet hoger dan een 2 kunnen geven.

Eindoordeel
Wil je echt meer weten over het trainen van puppy’s, dan raden we je aan om ver verwijderd te blijven van het grote puppy boek en gewoon een cursus te volgen. Als we de zweem met producten (allemaal PLR) die Guy Stijven uitbrengt moeten geloven, is hij expert op alle gebieden. Van puppy training tot borstkanker, maar de kans is klein dat hij dat ook daadwerkelijk is. De prijs van het ebook kan heel misschien gerechtvaardigd worden voor het vertalen van het ebook. Als je als lezer dit een goede rede voor de prijsverhoging vindt, heb je het goed recht gewoon dit ebook aan te schaffen.
Wil je een puppy? Investeer dan in een puppy training en lees een fatsoenlijk boek over de aanschaf van een puppy voordat je op een training gaat. Een puppy kost energie en uiteraard ook geld. Door te besparen op een training zal je jezelf later in de vingers snijden. Er zijn op dit moment al teveel honden in de asielen te vinden die, doordat de baas dacht dat het allemaal in een paar minuten per dag gepiept was, daar terecht gekomen zijn.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Guy Stijven te vertrouwen?
  • Is Guy Stijven een fraudeur?
  • Is Het grote puppy boek het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Het grote puppy boek van Guy Stijven?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het grote puppy boek van Guy Stijven? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending