Review: Vertaalwerk.net

In de huidige tijd van crisis lijkt iedereen zijn heil te zoeken in online geld verdienen. Elke mogelijkheid wordt aangegrepen om maar wat extra geld per maand binnen te slepen om de maandelijkse rekeningen te betalen. Internet marketeers weten hier goed op in te spelen en de Geld Verdien markt loopt goed. Heel goed zelfs. Natuurlijk zijn er ook personen die misbruik willen maken van deze markt en hiervoor producten in het leven roepen die het geld totaal niet waard zijn. Ons oog viel onlangs op vertaalwerk.net. Er zijn meerdere varianten van en we vonden dat we vertaalwerk.net eens moesten reviewen. Is het een goed product, of is het totaal niets? Lees snel verder en je zal erachter komen of vertaalwerk.net je geld waard is, of oplichting is :).
De verkoper(s)
We kunnen weinig tot niets vinden van de personen die achter dit product zitten. We weten zelfs niet eens of het er één of meerdere zijn. Alle methodes die we gebruiken om de personen achter een product te achterhalen kwamen op niets uit. Het lijkt er dus ernstig op dat de personen die achter dit product zitten niet gevonden willen worden. Over het algemeen zegt dit veel over het product zelf of over de verkopers. Vooral, omdat de niche en markt niet potentieel voor last kunnen zorgen in een latere baan, behalve als je het op de manier van vertaalwerk.net oppakt. De verkopers lijken zich zelfs op de salespage niet bij naam te noemen. We vinden het ook apart dat in het begin van de echte salespage over “Wij” gesproken wordt, en daarna bij de garantie over een ‘Ik’ persoon. Erg slordig en dit geeft goed weer hoe de rest van de cursus in elkaar zit, want niet alles is wat het lijkt.
Wat claimt de verkoper?
De verkoper claimt dat je veel geld kunt verdienen met vertalen. Het product dat zij aanbieden is geen lijst met websites, maar een business in a box. Je leert alles wat er nodig is, om met vertaalwerk veel geld te verdienen. Werkgevers zullen in de rij staan omdat jij zo goed getraind wordt door Vertaalwerk.net. Dat klinkt natuurlijk erg goed, maar de vraag blijft of ze het waar kunnen maken.
Wat krijg je?
In tegenstelling tot wat de salespage en alle communicatie lijkt aan te prijzen, hebben ze geen vertaalwerk voor je, maar krijg je een cursus waarmee je zelf op zoek kan gaan naar vertaalwerk. Ze geven je puur een aantal tips verdeeld over drie e-books waarmee jij je eigen klussen via verschillende websites zoals fiver, marktplaats, freelancer enz. kan aanbieden. Als we de disclaimer doorlezen (welke vol fouten staat en ons erg doet denken aan slecht knip en plakwerk) wordt dit pas echt duidelijk. Hier staat dat ze geen vertaalwerk aanbieden. Ze geven enkel tips om geld te verdienen met vertaalwerk. Het werk zelf zal je uiteraard zelf moeten gaan zoeken. Dit valt ons een beetje tegen.
Het totale product bestaat uit 3 PDF documenten die van enorme waarde zijn. Wij vinden echter dat ze voor het grote deel overeen komen en dat ze, ondanks ze een andere titel hebben, niet veel extra’s bieden op het eerste ebook.
Wat vinden klanten?
We kunnen op internet een aantal klantervaringen vinden over vertaalwerk.net. Deze zijn over het algemeen niet echt positief. Het enige dat we aan positiviteit kunnen vinden is dat je je geld snel teruggestort krijgt als je toch van de koop af ziet. Veel klanten voelen zich bedrogen, omdat de website geen werk aanbiedt, maar enkel een paar handvatten geeft hoe je kunt starten met vertaalwerk. De tips zijn te voor de hand liggend en echte geheimen waarmee jij je als vertaler onderscheidt van de rest en dus meer werk ontvangt dan andere vertalers. De salespage bevat een paar positieve reacties, maar de mooie stockfoto’s waarbij poses aangenomen worden verraden de “echtheid”  *kuch* van deze reacties.
Wat is de prijs?
De prijs is €37,-. Dit is niet super hoog, maar het rechtvaardigt de kwaliteit niet. Voor deze prijs kun je andere producten krijgen die je leren hoe je zonder limitaties van je eigen tijd geld kan verdienen. Uiteraard wordt dit product maar tijdelijk aangeboden voor deze prijs, want officieel is het wel €191,- waard. Mooi verkooptruukje, maar de kwaliteit van deze cursus is bij lange na niet een prijs van boven de 100 euro waard. Hiervoor zal je zelf nog teveel moeite in het product moeten steken.
Eindoordeel
Vertaalwerk.net wekt de indruk dat het een website is met vertaalbanen. Dit is echter niet het geval. In de algemene voorwaarden staat dat ze zelf geen vertaalwerk aanbieden, maar dit is de enige plek waar ze dit communiceren. Het is dus een cursus waarmee je zelf de bronnen leert kennen waar je vertaalwerk uit kan putten. De salespage staat vol met beloftes die in de werkelijke wereld niet waar gemaakt kunnen worden. Het ergste vinden wij nog dat je ondertussen bestookt wordt met veel andere producten die je de strot doorgedrukt worden via affiliate e-mails. Ons advies is dan ook: Laat dit product links liggen en ga zelf op free-lance websites op zoek naar vertaalopdracten. Het bespaart je 37 euro en een hoop affiliate spam. Wij vinden dit een product uit de categorie geldklopperij en valse beloftes. We kunnen er dan ook niet meer dan één ster aan geven.
 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

4 reacties op “Review: Vertaalwerk.net

 1. Deze cursus leek me ook wel wat aangezien ik wel een aardig woordje engels kan, dus heb ik deze cursus aangeschaft en net als jullie zeggen: bij mij werd ook de indruk gewekt dat er een vertaalbaan in het verschiedt lag terwijl er alleen info is over hoe je een vertaalbedrijf opstart.
  Ik heb de boel doorgelezen en een mail gestuurd en nog dezelfde avond had ik mijn geld weer.
  En sindsdien krijg ik e-mails van Maarten Pieksma.
  Ik denk dat hij degene is die achter de cursus zit.

 2. Ze zijn in ieder geval netjes met het terug geven van het geld. Dus afgezet word je niet. De informatie was echter niet wat ik zocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending