Review: Productfabriek van Ramses van de Werf

Het is al weer een tijdje geleden dat een internet marketeer een cursus gemaakt heeft over het maken van een product. De laatste keer dat wij het gezien hebben, is bij het reviewen van de Cash code en bij de Internet Marketing Blauwdruk. Ramses van de Werf vond het tijd om een nieuwe cursus op dit gebied te maken en noemt het de productfabriek. Hij vroeg ons om een onafhankelijke review en wij zijn de beroerdste niet. Voor onze bezoekers reviewen we dit product graag (nog voor het op de markt is)

Ramses van de Werf

Ramses van de Werf

De verkoper(s)
De verkoper is een bekende. Ramses van de Werf is de naam en hij komt uit zoetermeer. Je kan het bijna niet aan zijn accent horen. Hij heeft zich de afgelopen tijd bezig gehouden met het releasen van een aantal producten en is al lange tijd bezig met Internet Marketing. Hij is een man die geen gouden bergen beloofd, zelfs niet in zijn salespages. Je krijgt dus wat hij beweert. Qua kennis van Ramses zit het wel goed. Zoals bij eerdere reviews van bijvoorbeeld Twitter Marketing Magic, Tekst Magic of de Cash Code gaven we al aan dat zijn aanwezigheid op Internet Marketing fora boekdelen spreekt.

Wat claimt de verkoper?
Ramses claimt dat je met de productfabriek binnen een maand een product kan maken. De Productfabriek laat alle tools en tips zien waarmee je snel producten van kwaliteit kan produceren en de pakketten waarin je het verkoop zo onweerstaanbaar te maken dat iedereen ze wel moet kopen.

Wat krijg je?
Je krijgt een aantal modules waarin Ramses steeds met video uitlegt welke stappen je moet ondernemen en welke tools je moet gebruiken. Zo gaat er een module over het maken van een videocursus of het schrijven of dicteren van een ebook. Als bonus ontvang je nog een pakket salespagetemplates en presentatieachtergronden (modules van de Minisite Graphics Toolkit)

Wat vinden klanten?
Aangezien het product op het moment van schrijven van deze review nog niet op de markt is, hebben we nog geen ervaringen van klanten kunnen vinden, maar als je in de toekomst het product gekocht hebt en je vindt er iets van wat handig is voor onze bezoekers, reageer dan hieronder.

Wat is de prijs?
De prijs is €67,-. Voor het totale videopakket vinden we de prijs normaal, niet supergoed, niet slecht. Het is een videocursus en daar wordt over het algemeen iets meer geld voor neergelegd dan een simpel Ebook. Vooral omdat het meer tijd kost om te maken en omdat je tot in detail alle informatie krijgt. Er zijn wel pakketten te vinden die meer inhoud bieden dan deze cursus van Ramses en iets duurder zijn. Voor 30 euro meer heb je dan bijvoorbeeld ook het promoten van je product met linkbuilding en een paar vormen van social marketing. Ben je daar in geinteresseerd, kijk dan eens bij de Internet Marketing Blauwdruk.

Totaalpakket productfabriek

Totaalpakket productfabriek

Eindoordeel
Ramses heeft de lat hoog gelegd met zijn digitale producten die hij voorheen uitgebracht heeft, maar de lat heeft hij deze keer niet gehaald. Over het algemeen genomen is de cursus goed. Hij zit prima in elkaar met goede uitleg, maar hij laat niets nieuws zien. De mogelijkheden die Ramses bespreekt hebben we twee jaar geleden ook al gezien in bijvoorbeeld de trainingen van Casper Camps. We weten door contact met Ramses dat hij deze cursus redelijk snel in elkaar gezet heeft. Misschien is dat ook wel de kracht van deze cursus. Hij leert je namelijk hoe je snel producten kan maken, maar misschien moet hij toch iets meer nadruk leggen op het feit dat je ook iets nieuws moet bieden. Dat misten we bij deze cursus.

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

5 reacties op “Review: Productfabriek van Ramses van de Werf

 1. Zelf koop ik zelden dit soort cursussen. Ik vind het leuk om dingen zelf te ‘ontdekken’ maar op dit gebied zou ik wel een steuntje in de rug kunnen krijgen.
  Waar ik benieuwd naar ben is de investering die nodig is. De cursus is betaalbaar, maar hoe zit het met de producten en software die in de cursus gebruikt wordt? Een camera hebben de meeste mensen wel, desnoods leen je er een. Maar Camtasia kan een flinke investering zijn.
  Zouden jullie mij kunnen vertellen hoe dit zit? Wordt er veel gebruik gemaakt van betaalde software waarvoor je nogmaals in de buidel moet tasten?

  Verder super reviews, lekker bezig!

  • Beste Tim,

   Bedankt voor je reactie. Deze cursussen behandelen over het algemeen gratis software zoals open office. Toch worden er voor sommige onderdelen inderdaad wel adviezen gegeven over verdere investeringen. Denk bij een videocursus bijvoorbeeld aan videocamera. Ramses geeft je niet het advies om gelijk grote investeringen te doen en houdt zich voornamelijk aan de goedkopere alternatieven. Camtasia wordt in deze cursus besproken, maar het gaat vooral om het principe een videotutorial maken. Via het internet zijn er genoeg gratis alternatieven te vinden zoals bijvoorbeeld hier : http://www.webresourcesdepot.com/10-free-screen-recording-softwares-for-creating-attractive-screencasts/.

   Het hangt er een beetje vanaf wat voor product je wil maken. Ramses geeft je met deze cursus een goede kijk in de mogelijkheden en laten we eerlijk zijn: Op elke PC is wel een stukje software te vinden dat niet via een legale manier verkregen is 😉

 2. Helaas is dit absoluut niet iets wat ik zocht.
  Ramses verteld vooral hoe hij dit product heeft opgebouwd. Daarnaast geeft hij praktisch weer hoe programma’s zoals Camtasia werken.
  Eigenlijk is alles maar heel globaal en leest hij een paar pdf files voor. In mijn ogen absoluut te weinig toegevoegde waarde. Ik had gehoopt meer te leren over het neerzetten van je product. Hoe ‘verkoop’ je je product, mede doordat je er site templates bij kreeg.
  Wanneer je wilt leren hoe camtasia op powerpoint werkt is het een prima cursus, maar het is niets voor mij.

  • Tim,

   Bedankt voor je reactie. Dit product laat inderdaad alleen zien hoe je een product maakt. Het laat niet zien op welke manieren je het product aan de man kan brengen. De marketing en promotie van deze producten wordt in deze cursus niet behandeld. Je krijgt er alleen de salespage templates bij die je iets op weg helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending