Review: Online Workshop Joomla basis

Een website maken hoeft niet moeilijk te zijn, maar waar begin je? Maak je simpel HTML, ben je gevorderd en programmeer je hem zelf? Of maak je gebruik van een Content Management Systeem zoals Joomla? In dat laatste geval kun je wat kennis opdoen met de Online Workshop Joomla Basis van Mindert Aardema. We kregen een reviewcopy van Mindert en hebben zijn cursus eens onder de loep genomen.

Mindert Aardema

Mindert Aardema

De verkoper(s)
De verkoper is Mindert Aardema. Hij heeft zijn eigen website en opereert onder zijn eigen naam. Zijn persoonlijke website is niet echt actief, maar op Twitter en het bedrijf dat hij opgericht heeft is hij actiever. Hoewel zijn twitteraccount veel posts van zijn website laat zien zien we ook dat hij dagelijks op vragen reageert op Twitter. Het bedrijf dat hij opgericht heeft is Netspecialist.nl. Dit bedrijf houdt zich bezig met Joomla oplossingen en geeft op zijn website veel informatie prijs over het gebruik van Joomla. Alles is in iedergeval netjes geregistreerd bij de KVK en de zaakjes zien er prima in orde uit.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper claimt dat je vooraf aan het maken van een website een goede basis moet hebben. Je moet precies weten wat je gaat doen en hoe je het wil doen. Volgens Mindert krijg je met zijn cursus alles wat je nodig hebt om met Joomla aan de gang te gaan en kwalitatief goede websites neer te zetten. De video’s die je krijgt zijn een soort representatie van een live Cursusdag die Mindert geeft, alleen kan je deze cursus in je eigen tempo volgen.

Wat krijg je?
Het pakket bestaat uit een groot aantal video’s (99 video’s, totaal 8 uur). Elke video bevat een een klein deel van Joomla dat aangepakt wordt. Als we het aanbod bekijken heeft Mindert het goed voor elkaar alle onderdelen van de website, tot gebruikers en beveiliging komen aan bod. Backups maken en het gebruik van custom modules (dit laatste erg basic) worden niet overgeslagen. Hierbij krijg je als Tijdelijke bonus (kuch) nog een introductieprijs, toegang tot twee online seminars en de kans om een middag lang persoonlijke ondersteuning te krijgen.

Online Workshop Joomla Basis

Online Workshop Joomla Basis

Wat vinden klanten?
Als we op zoek gaan naar klanten die iets willen vertellen online zien we enkel bekenden van Mindert die zijn praatje promoten. Heel enkel komen we beginnende Joomla gebruikers tegen die zijn website Netspecialist wel positief vinden. Mindert zegt zelf dat hij veel positieve reacties krijgt van zowel beginnende als gevorderde Joomla gebruikers.

Wat is de prijs?
De prijs voor het totale pakket is €67,-. We vinden niet veel voor het grote aantal video’s dat je krijgt. De complete Joomla basis wordt in detail besproken en alles wordt netjes voorgedaan in de video’s. Als je al deze informatie in een klein congreszaal met 10 andere mensen zou krijgen ben je hier meer dan 500 euro per persoon voor kwijt. €67,- voor deze cursus vinden wij, met dat laatste in het achterhoofd, zelfs aan de lage kant.

Eindoordeel
Mindert heeft met zijn Online Workshop Joomla een goed kompleet product neergezet. We vinden de prijs laag voor alles wat je ervoor krijgt, maar hoewel Mindert zegt dat gevorderde Joomla gebruikers ook erg tevreden zijn, kunnen we ons dat moeilijk voorstellen. De cursus is erg basis en prima geschikt voor de beginnende Joomla gebruiker. Als je jezelf een gevorderde Joomla gebruiker noemt en je leert nog wat bij met deze cursus, schrap dat gevorderde dan maar voor je titel ;). Al met al is het een prima cursus, maar zoals de naam al zegt. Het is de basis. Geen geheimen die ook niet op de Joomla fora te vinden zijn, maar wel beter in één lijn gezet en gestructureerd.

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending