Review: 20 dagen suikervrij (Ria Kamelle)

Ben je de 40 al gepasseerd? Hoewel je het eigenlijk niet wil toegeven natuurlijk. Je bent gewoon nog iets langer 30 dan de rest. Die kennen we allemaal wel. We kennen ook het feit dat je na de 40 iets makkelijker gewicht aankomt en dat het na de 40 vele malen moeilijker is om het gewicht eraf te krijgen. Daar is nu een oplossing voor in de vorm van 20 dagen suikervrij. Het product wordt uitgegeven door ene Ria Kamelle die we kennen van meer producten op het gebied van gezondheid speciaal voor de doelgroep 40+. Is dit product zo specifiek op de 40+er gericht dat het daar alleen geschikt voor is, of kan je eigenlijk net zo goed ieder ander product over suikervrij leven aanschaffen? Daar gaan we vandaag achter komen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper volgens de salespage is Ria Kamalle. Tijdens het onderzoek dat we voor Slank door de overgang gedaan hebben, dat ook door Ria Kamelle verkocht wordt, kwamen we erachter dat Ria Kamelle slechts een pseudoniem is. Het is een naam die in het leven geroepen is om een band met de verkoper (die eigenlijk zelf niet eens in de overgang is) te scheppen, zodat er een gunfactor is. Allemaal heel marketing technisch natuurlijk, maar marketing, daar weet de echte maker van 20 dagen suikervrij wel raad mee.

Ria Kamelle

Ria Kamelle

De echte maker is namelijk Christian Augustus die volgens zijn Linkedin ondernemer, business coach en marketing specialist is. Dat laatste komt natuurlijk erg van pas als je producten via het internet wil verkopen. Christian lijkt ons niet echt een persoon die veel verstand heeft van voeding of daar enige basis in scholing voor gehad heeft. Dat hoeft niet perse wat uit te maken, maar houd in je achterhoofd. Er staan in ieder geval geen contactgegevens meer op de website en een KVK nummer of adresgegevens zijn al helemaal ver te zoeken. Dat hoeft in theorie niet veel uit te maken met de kwaliteit van het product. Het zegt enkel dat de verkoper zich niet aan de Nederlandse wetgeving houdt en daaruit kun je een conclusie trekken hoe het met een eventuele geld terug aanvraag gaat. (wet Kopen op Afstand). Hoe dan ook: Er gaan in onze ogen wat rode vlaggen omhoog als het over de verkoper gaat. Laten we hopen dat dit niet een voorteken is voor de rest van het product.
Edit: We zijn er in ieder geval achter dat haar foto geleend (in de volksmond ook wel gejat) is van een Franse paragnose.

Wat claimt de verkoper?
De claims die gedaan worden op de salespage zijn een beetje tegenstrijdig met elkaar. Aan de ene kant wordt er een wondermiddel beloofd waarmee je in 20 dagen meer dan 3 kilo overtollig vet kwijtraakt. (helaas is het merendeel daarvan vocht dat je vervolgens weer aankomt). Aan de andere kant wordt er gesuggereerd dat er niet zoiets is als een wondermiddel en daarmee ook de werking van 20 dagen suikervrij ontkracht wordt. Op de behoorlijk lange salespage wordt een sentimenteel verhaal verteld, waar je je als lezer natuurlijk in herkent. Het enige nadeel is dat Ria Kamelle niet bestaat, dus haar verhaal ook niet. De kort door de bocht uitleg over de twee hormonen die ervoor zorgen dat je vet afvalt of opslaat is een behoorlijk versimpelde versie die de waarheid eenvoudiger doet overkomen dan hij is. Om vet af te vallen hoef je volgens Ria namelijk alleen maar twee hormonen te beïnvloeden en dat kan door zo weinig mogelijk suiker te eten. Als je dat doet, wordt er weinig insuline aangemaakt, waardoor je geen suiker opslaat als vet en komt er een vetverbrandend hormoon vrij, waardoor je vet verliest. In de simpele vorm klopt dit redelijk, maar er zijn wat meer factoren die hierbij invloed hebben (te saai om het daarover te hebben). De bottom line is dit: Als je minder tot bijna geen snelle suikers eet en alleen gezonde voeding tot je neemt, val je vanzelf af. Dit is bijna goed, want hoeveel je van die gezonde voeding tot je neemt speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Het sentimentele verhaal, daar moet je even doorheen prikken en de tegenspraak en de marketing dat het eigenlijk toch een wondermiddel is (haha!). Als je dat er allemaal vanaf pelt komt er een gewoon suikervrij dieet naar voeren, dat zich wel bewezen heeft in de loop van de tijd. Gezonde voeding bevat overigens sowieso weinig ongezonde suikers, maar een kniesoor die daar op let ;). De beloftes over het gewicht aan vet kunnen niet waargemaakt worden helaas. In 20 dagen is het onmogelijk om dat aan vet af te vallen. Als je elke dag namelijk 2500 KCal zou eten en je stop daarmee voor 20 dagen, dan verbrand je maximaal 4,8 KG vet in 20 dagen. Er van uit gaande dat je even actief blijft en je lichaam niet in de spaarstand gaat. 3,4 in 20 dagen is logischerwijs onmogelijk. Wel als je 2 liter water meerekent die je na je 20 dagen suikervrij gewoon weer aankomt. (je lichaam houdt minder vocht vast als er minder glycogeen in je spieren zit. Google er maar naar).
Dat je afvalt met een suikervrij dieet is wel een feit, maar dat het zo mooi is als Ria Kamelle voorspiegelt is helaas niet mogelijk. Wees je er trouwens van bewust dat het nooit gaat werken als je na deze 20 dagen weer gewoon je oude gang gaat. Elk dieet dat tijdelijk is, werkt ook tijdelijk 😉

Wat krijg je?
Ria Kamelle *kuch* heeft er alles aan gedaan om je een beetje waarde voor je geld te geven. Dat heeft ze gedaan door een aantal bonus e-books cadeau te geven bij het e-book 20 dagen suikervrij. Die laatste is natuurlijk de hoofdmoot. Het is een e-book waarin uitgelegd wordt welke invloed je suikerspiegel heeft op het gebied van vetopslag en verbranding en welke hormonen hierbij een rol spelen. Daarnaast worden etiketten van producten behandeld en waar je op moet letten als je boodschappen doet. Vervolgens kun je alle kennis toepassen met de 50 recepten die gluten en suikervrij zijn. De recepten zijn OK, maar vormen in veel gevallen niet echt een complete maaltijd. Aan de andere kant zorgen kleinere maaltijden er ook voor dat je afvalt ;). 100% suikervrij zijn de gerechten niet, maar dat ligt meer aan hoe de term suiker gebruikt wordt. Druivensuiker en fruitsuiker worden in dit boek niet als suiker behandeld, maar ze zijn het wel. Het boek legt vooral de focus op de geraffineerde en behandelde suikers, zoals bij jou en mij bijvoorbeeld in de suikerpot zit. Het boek is eenvoudig geschreven en goed te volgen. Op sommige punten wat te kort door de bocht, maar te dicht tegen de waarheid zou alleen maar zorgen voor onduidelijkheden hebben we het vermoeden.

20 dagen suikervrij

20 dagen suikervrij

Naast het e-book 20 dagen suikervrij krijg je nog een aantal bonussen:

De eerste bonus is een startersgids, die in onze ogen als titel een beetje vreemd is. Het kleine e-bookje bevat wat informatie hoe je buitenshuis ook je suikervrije levensstijl kunt aanhouden en welke vermeende voordelen er nog meer aan suikervrij leven zitten. Deze voordelen zijn echter geen van alleen wetenschappelijk onderbouwd.

De tweede bonus is een e-book met 10 suikervrije dranken. Deze bonus stelt eigenlijk niet zoveel voor, aangezien een aantal dranken waarschijnlijk al in je bezit zijn. Tenzij je de hele dag alleen maar cola drinkt natuurlijk, maar een vrouwelijke doelgroep van boven de 40 die enkel cola drinkt lijkt ons sterk ;).

De derde bonus is een e-book met 10 recepten met lekkernijen. Uiteraard suikervrij. Soms een beetje eenvoudig, maar toch smaakvol.

De vierde bonus is een aantal boodschappenlijstjes om de recepten te maken die in de boeken staan. In onze ogen wederom een vrij nutteloze bonus, aangezien er bij ieder recept staat wat er in moet en dat eigenlijk je boodschappenlijstje al is.

De vijfde bonus is toegang tot de Facebook groep, waar je elkaar kunt helpen. En natuurlijk zodat de makers zelf geen ondersteuning meer hoeven geven via e-mail. Als elke gebruiker de vragen van anderen beantwoord en zijn ervaringen hierover deelt, wordt de helpdesk behoorlijk ontstrest.

Als laatste bonus, ja we zijn er na zes bonussen, is een aantal e-mails waarmee je ongeveer dezelfde informatie ontvangt die al in het e-book staat plus nog wat extra reclame voor andere producten van Ria Kamelle.

Wat ons opvalt is dat er van de bonussen gezegd wordt dat ze veel geld waard zijn, terwijl ze of eigenlijk geen waarde hebben, of makkelijk tot 1 bonus van kwaliteit gemaakt konden worden. De beide recepten “boekjes” wat eigenlijk meer folders zijn vertegenwoordigen geen 10 euro. (ooit wel eens een kookboek met 10 recepten voor 10 euro te koop zien staan). Een boodschappenlijst is geen bonus en een Facebook groep die de helpdesk van minder werk voorziet is wel geld waard, maar dan vooral voor de makers. Dit zelfde geldt voor de mailinglijst waar je op komt te staan bij bonus zes. Het gewon e-book is prima, maar het opkloppen met bonussen die eigenlijk weinig waard zijn schiet ons een beetje in het verkeerde keelgat. Het is een beetje als het kopen van een nieuwe auto, waar je een nieuw dopje voor het ventiel van je band bij krijgt als bonus. Dat vinden we jammer. Ze hebben het wel beter aangepakt dan het handboek voor een stabiele bloedsuiker die we eerder gereviewed hebben, maar toch zijn we er nog niet helemaal.

Wat vinden klanten?
We vinden behoorlijk wat reviews en ervaringen over 20 dagen Suikervrij van Ria Kamelle. Deze zijn over het algemeen erg positief. We zien geen problemen voorbijkomen op het gebied van geld terug of retouren. Dat is in ieder geval een goed teken. We zien wel wat reacties voorbij komen op extreem positieve reviews die eigenlijk niets anders dan de salespage herhalen. Geen enkele kritiek op een product bestaat niet ;). Deze reaties geloven we dus niet. Helemaal niet als twee van die reacties onder de review exact van de salespage geknipt en geplakt zijn. Dat terzijde. De Facebook pagina van 20 dagen Suikervrij heeft iets meer dan 120 leden en uiteraard zijn alleen de marketeers Christian Augustus en zijn partner hier te vinden. Van Ria Kamelle vinden we geen spoor. Goed geprofileerd Christian.

Wat is de prijs?
De prijs van het totale pakket is €49,- euro. In onze ogen is dat veel te veel. Het is in feite niets meer dan een simpel suikervrij dieet met een paar recepten. Dit en meer is tegenwoordig al beschikbaar voor minder dan de helft van de prijs en dan hebben we het over het hele pakket inclusief de bonussen. Er wordt gesuggereerd dat iets als dit zeker €250,- euro moet kosten, maar helaas is Ria Kamelle geen specialist op het gebied van voeding een is het team achter dit product gespecialiseerd in marketing. Een prijs als dat voor hun expertise op voeding raakt dus kant noch wal. Wij hebben het idee dat er betere alternatieven zijn die voor iedereen werken en niet op de markt gezet worden voor mensen in de overgang. Je lichaam reageert misschien iets anders als dat het geval is, maar voor een suikervrij dieet maakt dat niet heel veel verschil.

Eindoordeel
Hoewel het boek 20 dagen suikervrij op de markt gezet wordt voor vrouwen ouder dan 40 jaar kan het toch voor mensen die niet in deze doelgroep vallen ingezet worden. Een suikervrij dieet is een suikervrij dieet en het maakt niet heel veel uit in welke levensfase je zit. (je moet voordat je aan een dieet begint toch altijd eerst je eigen arts raadplegen ;)). De inhoud van het e-book is relatief goed te noemen. De informatie is eenvoudig geschreven en is daardoor soms wat kort door de bocht, maar de kern ervan klopt wel redelijk. De recepten zijn eenvoudig te maken en goed te eten.
Dat er een fictief persoon in de vorm van Ria Kamelle gebruikt wordt en er een foto voor gejat wordt van iemand anders zien we vaker. Het opkloppen van (bijna) waardeloze bonussen zien we ook wel eens voorbij komen, maar Ria Kamelle maakt het wel erg bont. De bonussen die hun voorgestelde waarde niet halen zijn een poging om een veel te hoge prijs te vragen voor het product 20 dagen suikervrij. €49,- euro is namelijk echt veel te veel. In welk perspectief je het ook zet. Een consult van iemand zonder enige bewezen opleiding is hetzelfde als aan je buurman die stratenmaker is vragen om een hersenoperatie te doen. Daarvan zeg je ook dat elk bedrag dat ze ervoor vragen onrealistisch is. Misschien moeten ze zelfs geld toe geven en veel ook! Het product 20 dagen zonder suiker is in de essentie dus wel prima, maar er zijn genoeg alternatieven die van betere kwaliteit zijn en vooral goedkoper zijn (meer kwaliteit voor minder geld). Persoonlijk zou onze keuze niet naar 20 dagen zonder suiker gaan. Wat jij doet, dat moet je natuurlijk zelf weten 😉

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Ria Kamelle te vertrouwen?
  • Is Ria Kamelle een oplichter?
  • Is 20 dagen suikervrij het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle?

Heb je zelf ervaring met of vragen over 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
2.8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *