Review: Overwin je overgang (Ria Kamelle)

De overgang.. Vroeg of laat krijg je er als vrouw ook mee te maken. De één natuurlijk iets meer dan de ander, maar het is zeker: Je lichaam ondergaat een soort van transformatie waar behoorlijk wat klachten en onzekerheid bij kunnen komen kijken. Hoe maak je het voor jezelf draaglijker en kom je de dag door? Daar zijn natuurlijk een groot aantal tips over te vinden op het internet en via lotgenoten. Er is echter ook een e-book dat claimt een aantal oplossingen te bieden voor deze klachten en hoe je er mee om kunt gaan. We hebben het over het e-book Overwin je overgang van Ria Kamelle. Onze vorige review ging over 20 dagen suikervrij van deze zelfde Ria Kamelle en daar waren we niet echt over te spreken. Vandaag dus een ander product van haar in onze review, namelijk Overwin je overgang. Is het echt zo goed als ze claimt op haar salespage? Daar gaan we vandaag achter komen. Lees snel verder!

De verkoper(s)
Ria Kamelle zijn we al een paar keer eerder tegen gekomen, namelijk bij onze review over 20 dagen suikervrij en Slank door de Overgang die ook door Ria Kamelle “gemaakt” zijn. Daaruit bleek al dat ze zelf niet bestaat en haar foto ook niet eens van een Ria is. Er zitten twee personen achter dit product die beide een marketingopleiding gehad hebben en verder weinig met voeding, biologie en vooral de dingen die in je lichaam plaatsvinden tijdens de overgang te maken hebben. Het zijn Christian Augustus en zijn partner Sylvia van Hoorne. Ze runnen een bedrijfje aldus de pagina overgang.info. Via de contact gegevens komen we ze daar weer tegen. Het KVK nummer dat daar vermeld staat wordt echter niet herkend door de KVK (zelfs niet als uitgeschreven bedrijf) en ze gebruiken een postbusadres. Wij kunnen in ieder geval verklappen dat ze het laatste nummer van het kvknummer weggelaten hebben.

Ria Kamelle

Ria Kamelle

Volgens de wet moet je als je producten verkoopt als bedrijf, kloppende contactgegevens kunnen tonen op je website. Dit is bij geen enkele salespage of verkooppagina van dit duo het geval. De contact link onderaan elke salespage leidt tot een niet werkende pagina waar helemaal geen contact gegevens staan. Het enige dat klopt is dat Christian Augustus en Sylvia van Hoorne echte personen zijn. Bij de rest moeten we behoorlijke vraagtekens zetten. Zoals eerder gezegd hoeft dat niet een probleem te zijn voor eventuele geld terug garantie of de kwaliteit van het product. Het wil enkel zeggen dat ze het niet zo serieus nemen met de Nederlandse wet en dat ze behoorlijk wat listen uithalen om het product aan jou te verkopen zonder zelf als verantwoordelijke aangewezen te worden. En dat allemaal onder de noemer verkoop technieken.
Wil je overigens contact met dit duo, dan kan dat via het bedrijf dat hier achter zit: ConversionFlow. Wil je iemand spreken, dan kan dat het beste via de contact gegevens die daar staan. Deze bedrijfsnaam krijg je alleen te zien als je daadwerkelijk de aankoop al gedaan hebt. Dat is niet helemaal een nette manier van werken voor een bedrijf dat claimt een “transparant marketingbureau” te zijn. Dat het allemaal onbedoeld zou zijn geloven we niet echt.

Wat claimt de verkoper?
Op de salespage doet Ria Kamelle een behoorlijk sentimenteel verhaal. De overgang is het ergste wat je kan gebeuren, want niemand begrijpt je dan en je wil eigenlijk niet meer leven (zo doet ze het voorkomen). Zie het een beetje als een burn-out gecombineerd met een depressie. Ten minste.. zo doet Ria het voorkomen. Ze omschrijft de klachten die je kunt krijgen en die ze zelf uiteraard allemaal gehad heeft (in de praktijk krijg je slechts een aantal van deze klachten) Uiteindelijk wordt er uit de doeken gedaan wat de oplossing is voor al jouw problemen. Het e-book Overwin je Overgang. Dit e-book werkt meteen na aanschaf en laat je zien dat je door bepaalde zaken in je dagelijks leven, zoals je voeding en je gewoontes, te veranderen direct resultaat hebt. Ze doet een opsomming van zaken die in het e-book behandeld worden. Iets dat ons opvalt is dat alle oplossingen direct schijnen te werken. Dat is een beetje vreemd, aangezien je lichaam vaak ergens aan moet wennen. Stop maar eens met een gewoonte als koffie drinken en de volgende dag voel je je nog niet gelijk beter (slechter zelfs). Ria claimt dat je met een aantal voedingsaanpassingen, wat oefeningen (terwijl ze eerder claimt dat bewegen de zaken alleen maar erger maakt), een aantal kruiden en wat yoga je klachten volledig laat verdwijnen. We hebben bijna het idee dat alle gezondheidsproducten die je tegenkomt zoals een suikervrij dieet, glutenvrij dieet, yoga product, thuis oefeningen en nog wat andere producten allemaal samengevoegd zijn om één product te maken dat eigenlijk helemaal niet specifiek voor de overgang is. We kunnen het mis hebben, maar de salespage zit behoorlijk vol met tegenspraken (zoals ook bij 20 dagen suikervrij) en slordigheden. Dit lijkt de manier van werken te zijn van Christan en Sylvia. We zijn dus erg benieuwd naar het product zelf, maar gelukkig hebben we dat al in handen.

Wat krijg je?
Overwin je overgang is een e-book in PDF formaat en het telt 212 pagina’s inclusief bronvermelding *kuch*, inhoudsopgave en woordenlijst. Wat ons opvalt is dat het e-book aan het begin een relatief logische opbouw heeft. Het legt uit wat de verschillende fasen zijn van de overgang en wat voor problemen dat kan veroorzaken. Daarna gaat het echter een beetje mis. Er worden dan allerlei andere “algemene” zaken bij gehaald die voor vulling van het e-book moeten zorgen. Zo is er bijvoorbeeld een stuk over vitaminen en mineralen dat alle(!!) bekende vitaminen behandeld. Niet specifiek voor de overgang, maar gewoon om het e-book op te vullen. Dat gebeurt ook bij het bespreken van eventuele klachten die in de eerste instantie toegeschreven worden aan de overgang, maar daarna een waslijst met andere oorzaken krijgen. De schrijver zal wel gedacht hebben dat daarmee weer een aantal pagina’s van het e-book gevuld zijn. Het e-book bevat behoorlijk wat pagina’s maar veel van deze informatie is te globaal en niet specifiek voor de overgang. Als we alles dat niet specifiek over overgangsklachten en -oplossingen of andere overgangsinformatie gaat houden we slechts een pagina of 40 van de 200 over. Dat vinden we jammer. Het product wordt op de markt gezet als de informatiebron voor de problemen en oplossingen van overgang en overgangsklachten, maar als je het e-book doorleest wordt je overspoeld met algemene informatie die er eigenlijk niet toe doet. Zie het een beetje als een pannenkoekenrestaurant waar slechts 5 pannenkoeken op de menukaart staan tussen de 200 andere gerechten. Wat we ook jammer vonden was de bronnenlijst. Er is een bronnenlijst achterin het e-book te vinden waar “Ria” haar informatie vandaan gehaald heeft. Dat blijken voor 99% artikelen te zijn die lukraak op het internet gevonden zijn. We zien slechts een paar artikelen die daadwerkelijk een wetenschappelijke en goed onderbouwde achtergrond hebben. We zien zelfs hun eigen website tussen de bronnen staan. Iets van Wij van WC eend adviseren WC eend. De bronvermelding heeft in onze ogen niet veel toegevoegde waarde, want het bevestigd dat het een bij elkaar geraapt zooitje van het internet is. Het is een klassiek voorbeeld van het snel in elkaar zetten van een informatieproduct zonder daadwerkelijke feeling of kennis van het onderwerp. Schrijf een aantal onderwerpen op die je wil behandelen, omdat je die als vragen op een forum gevonden hebt en maak daarna een samenvatting van de eerste 5 hits in Google voor die vragen. Een beetje jammer. De schrijfstijl is overigens erg eenvoudig en de opmaak is vrij neutraal en karig.

Overwin je overgang

Overwin je overgang

Naast het e-book Overwin je overgang ontvang je nog een paar bonus e-books:

 1. 7 Praktische Meditatieoefeningen voor Innerlijke vrede: Dit e-book bevat een aantal meditatie oefeningen waarmee je je kunt ontspannen. De meditatie oefening beginnen eenvoudig en blijven eigenlijk eenvoudig, maar er zit wel een logische opbouw in. De meditatieoefeningen worden stap voor stap uitgelegd en er worden wat reflecterende vragen gesteld aan het eind van elke oefening, zodat je wat bewuster met de oefening omgaat. De schrijfstijl en de opmaak is van dezelfde kwaliteit als de rest van de boeken. Qua onderwerp en hoe dicht de informatie bij het onderwerp blijft, vonden we dit e-book eigenlijk het beste van het hele pakket.
 2. 17 Gezonde Recepten voor minder Overgangsklachten: Dit e-book van 27 pagina’s bevat zoals de titel al aangeeft 17 gezonden recepten. Het zijn de recepten die je eigenlijk in alle bonus receptenboeken kunt vinden. Een voorbeeld hiervan is de havermoutpannenkoek. De recepten zijn eenvoudig te maken en hebben slechts een paar ingrediënten. Smakelijk zijn ze wel, maar dat kunnen we helaas niet zeggen over de opmaak van het boek. Een foto met een ingrediëntenlijst en en een korte bereidingswijze die in onlogische stappen verdeeld is, is alles wat je per recept vindt. Hoe het recept er uiteindelijk uit ziet is niet te zien, want de enige foto bij het recept is die van een ingrediënt. ingrediënt
 3. Praktische Kruidengids voor Overgangsklachten: Deze gids is niets anders dan een flyer actie voor het andere product dat “Ria Kamelle” verkoopt, namelijk Menoxium. Er worden een aantal kruiden genoemd die bepaalde eigenschappen hebben en vervolgens natuurlijk de echte oplossing voor je overgangsklachten: Menoxium. De website van dit product zit uiteraard weer volgepropt met vals ervaringen en foto’s van Franse mediums. De informatie in dit e-book is van dezelfde kwaliteit als het e-book Overwin je overgang. (een brugklas leerling die een aantal gevonden artikelen op het internet of Wikipedia samenvat in zijn of haar eigen woorden).

Wat vinden klanten?
Hoewel de Facebook pagina van de hoofdwebsite Overgang.info behoorlijk veel volgers heeft zijn er slechts enkelen die daadwerkelijk actief zijn. Een aantal Facebook volgers zijn zo gekocht blijkbaar. Als we verder het internet afspeuren op reviews vinden we reviews zonder al teveel inhoud. Een beetje het standaard verhaaltje. Een opsomming van de salespage zonder enig puntje van kritiek. In onze ogen niet heel geloofwaardig. De reviews op de salespage trekken wij ook in twijfel, aangezien de makers van heet product net als bij veel van hun andere producten valse reviews plaatsen met foto’s van Franse mediums en stock foto’s (foto’s die je gewoon kunt kopen). We vinden dus geen echt oprechte reviews, maar dat betekent dat we ook geen negatieve reviews vinden. Dit kan liggen aan de doelgroep, dat die niet zo snel een negatieve review plaatst, of dat ze het product prima vinden. Wie zal het zeggen?

Wat is de prijs?
De prijs voor het hele pakket is €29,- euro. Deze week echter 😉 gaat het terug naar €49,- euro om een beetje druk uit te oefenen om jou snel te laten kopen. Werkt het bij jou ? De prijs staat namelijk al maanden op €29 euro en gaat al maanden deze week omhoog. De prijs van €29,- voor de kwaliteit die geleverd wordt valt op zich mee. Het had iets lager moeten zijn als je de kwaliteit van de e-books ziet en hoeveel energie er in gestoken lijkt te zijn. Voor twee personen die niets van de overgang weten, maar veel van sales doen ze het toch leuk. Een prijs van €49,- of zelfs hoger, zoals ze het doen lijken is buitenproportioneel. Voor die prijs zou er toch minimaal een mooi opgemaakte gedrukte versie aanwezig moeten zijn in plaats van een PDF die vanuit Word omgezet is en waarvan de inhoud een bij elkaar geraapt zooitje is. Zoals je misschien wel merkt wordt er op de salespage veel overdreven en dat is niet anders met de prijs.

Eindoordeel
Als geen ander weten de makers van Overwin je Overgang hun marketing trucks in te zetten om hun product aan de man te brengen. Van een persoon die bedacht is, zodat de doelgroep zich verwant kan voelen tot het sentimentele verhaal op de salespage tot de prijsstijging die deze week plaats gaat vinden. Alles wordt ingezet om jou maar tot kopen over laten gaan. Dat zou allemaal geen probleem zijn als het product dat ze verkopen van goede kwaliteit zou zijn. In het geval van Overwin je Overgang is dat het niet. Het e-book gaat maar voor 30% over de overgang en de klachten die daarbij horen en voor de rest is het vulling met informatie die lukraak van het internet geplukt is. Het is een onsamenhangend geheel en heeft verder weinig met de overgang te maken. De uitleg van de verschillende fasen van de overgang en hoe de overgang ongeveer (we zeggen hier bewust ongeveer) werkt is niet voldoende om de prijs voor dit product te rechtvaardigen. De bonussen die bij het product geleverd worden maken nog iets goed, maar als de kwaliteit van een kleine bonus de kwaliteit van het hoofdproduct al overstijgt, weet je genoeg. Het lijkt er sterk op dat de slordigheid van een niet werkende contactpagina, incomplete KVK gegevens en nog meer zaken in dit geval geen vergissing zijn, maar een kijk op de kwaliteit die over de gehele linie geleverd wordt. En Ria? Misschien zien we die nog eens terug bij Astro TV. Wil je een oplossing voor je overgangsklachten, ga dan naar één van de fora die je daarbij echt helpen zoals vrouwenovergang.nl

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Ria Kamelle te vertrouwen?
 • Is Ria Kamelle een oplichter?
 • Is Overwin je overgang het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met Overwin je overgang van Ria Kamelle?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Overwin je overgang van Ria Kamelle? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 4 (1 review)

5 reacties op “Review: Overwin je overgang (Ria Kamelle)

 1. Goedemiddag,

  Had het e-book besteld en heb gelezen maar tot mijn spijt komt mij zoveel bekend voor omdat ik al een tijd bij overgangsconsulente loop.
  Nu wil ik het graag retour doen maar hoe gaat dat in zijn werk.
  Hoor graag van u?

  Vriendelijke groet,

  Reina Doppenberg

  Did you find this review helpful? Yes No

 2. Ik loop niet bij een consulente en heb erg veel aan dit e-book gehad. Eigenlijk heb ik het in één week uit gelezen en er vielen veel puzzelstukjes op hun plek. Ik kan nu zoveel van mijn klachten verklaren. Alleen dat geeft al veel rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending