Review: Robo Geld Generator

De verkopers van dit product hebben ons een reviewcopy toegestuurd (ze geven het goede voorbeeld) en dus vonden we dat dit product opnieuw aan onze kritische blik onderworpen moest worden. Het blijkt dat een aantal conclusies uit de oude review niet helemaal klopten en aangezien we goede reviews willen leveren hebben we tijd gestoken in een nieuwe review.

De verkoper(s)
De verkopers zijn Martin Verlaan en Eric Dieperink. Deze twee verkopers hebben er een handje van om producten die in het Engels al gemaakt zijn, te kopiëren naar het Nederlands. Ze voegen echter iets toe waardoor het product qua werking beter wordt dan de Engelse versie. Ze geven zichzelf aardig wat titels en laten het voordoen of ze experts zijn op het gebied van internet. Toch kunnen we niet veel historie van het duo vinden.

Eric Dieperinck

Erick Dieperinck

Martin Verlaan

Martin Verlaan

Wat claimt de verkoper?
Martin en Eric claimen dat je vel geld kan verdienen op de automatische poloot. Ze gaan ervan uit dat het geld via affiliate marketing binnen komt en dat je met hun Robo Geld Generator in een uur een website opzet die na 6 maanden ongeveeer 5000 bezoekers trekt. Per website verdien je dan een bedrag, maar ook hier gaan ze ervan uit dat vele kleintjes één grote maken. Dit laatste is natuurlijk waar.

Wat krijg je?
Het Robo Geld Generator is een groot pakket. De basis bestaat uit een video tutorial waarmee je je eigen blog kan opzetten. Eric en Martin (waarschijnlijk Martin) hebben hier nog een aantal WordPress plugins aan toegevoegd waarmee je snel en makkelijk advertenties in je blog kan plaatsen. De focus ligt hier voornamelijk op PayPro producten die je via je blog kan aanbieden via reclameblokken. In de eerste review schreven we dat het erg leek op andere autoblogging systemen. Deze systemen vullen je weblog automatisch met content van andere websites via RSS Feeds. Deze worden dan door de Bing translator gehaald (die api key is goedkoper en mag meer gebruikt worden dan de google api key 😉 ). Het gevolg is vertaalde artikels die doorlinken naar de echte site, maar weinig inhoud bevatten, zodat google ze eigenlijk niet snel hoog in de zoekresultaten terug laat komen. Dit blijkt echter een extra upsell product te zijn waarmee Mertin en Eric affiliate inkomsten genereren voor zichzelf. Deze manier van Autobloggen zit dus NIET bij de prijs in, maar er wordt wel netjes via video’s uitgelegd hoe je optimaal gebruik kan maken van deze autoblog tool.

Martin en Eric leveren nog een paar plugins voor WordPress, zoals een automatische ad tweeter, die je berichten automatisch via twitter verstuurd en een zoekmachine optimalisatie plugin. Tevens zit er een bundel met WordPress templates in het pakket die goed geschikt zijn om advertenties in weer te geven. Hetgeen dat nieuw voor ons was en het duurde even voordat we het door hadden is dat dit product naadloos samengaat met hun andere product Artikeltornado. Je kunt je eigen blogs namelijk opgeven via de RoboGeld Generator voor het ontvangen van artikelen. Deze artikelen worden door gebruikers van ArtikelTornado gemaakt en zijn wel van kwaliteit. Op deze manier krijg je artikelen op je blog, die nog bij jouw niche of doelgroep passen, en die uniek zijn. Dit vinden wij een slim bedachte feature van dit duo. Het backlinken van jouw blogs die je opgeeft loopt ook automatisch, want je ontvangt vaak links terug van websites waar jij content van ontvangt via pingbacks. Op deze manier heb je inderdaad unieke content van kwaliteit. De vraag is alleen of deze content je hoog laat ranken bij google en of deze vorm van weblogs veel bezoekers trekken. Wij zijn benieuwd naar een kijkje in de keuken van een gebruiker die al een half jaar met dit product werkt (hint 😉 ).

Wat vinden klanten?
Er zijn een paar reacties te vinden op de productwebsite, maar verder dan dat komt het niet. Deze reacties lijken niet oprecht. Op andere internetfora is er weinig informatie te vinden van de daadwerkelijke gebruikers. Zoals vaak het geval is zie je wel reacties van mensen die het niet gekocht hebben, maar een idee over het product hebben. Tot nu toe roept het product voor veel mensen enkel vragen op.

Wat is de prijs?
De prijs is €119,- voor het totale pakket. Dit is inclusief instructies en plugins die nodig zijn voor het maken van de websites en de mogelijkheid om je weblogs te koppelen aan ArtikelTornado. Er zijn echter een aantal tools die niet bij deze prijs in zitten. De autoblogger plugin moet je apart aanschaffen en ook voor de backlinkplugin (waarvan ze zeggen dat deze gratis te gebruiken is) vereist een lidmaatschap van een websie van 3 dollar per maand. Niet veel, maar niet gratis.

Robo Geld Generator

Robo Geld Generator

Eindoordeel
In tegenstelling tot onze vorige conclusie is dit product niet een regelrechte kopie van elk ander blogging systeem. Eric en Martin hebben er een leuke nieuwe draai aangegeven voor het te koppelen met een ander product dat ze verkopen, Artikel Tornado. Deze extra feature kost niets en zorgt ervoor dat je, door het werk van anderen, unieke content op je website ontvangt. Deze artikelen zijn in tegenstelling tot ander autoblogging systemen beter van kwaliteit, hoewel ze wel veel overeenkomsten vertonen met andere artikelen op andere websites (het blijft basic artikel spinning).

De plugins die het duo gemaakt heeft zijn lang niet allemaal uniek en de WordPress templates zijn ook gratis op het web te vinden. Toch is de koppeling die ze aanbieden met Artikeltornado een goede vinding. Twee producten die betaalde klanten hebben en elkaars werking versterken. Een perferce synergie. De service van het duo is trouwens perfect. Lijkt het ledengedeelte niet meer te functioneren, dan fixen ze dit binnen het uur. Verwacht niet dat je met deze methode snel rijk zult worden. Zoals alle methodes die geld in het laatje brengen kost het opzetten en perfectioneren ervan veel tijd en je zal er niet komen door simpel de stappen te volgen. Je zal aan dit product, net als alle andere marketing producten, zelf een twist aan het geheel moeten geven en er hard voor moeten werken. Voor diegene die dat er voor over hebben is dit een prima tool om bijvoorbeeld je productpagina’s beter te laten ranken in Google of je Productpagina’s in de spotlights te zetten. Het is een ondersteunende tool, geen tool die al het werk voor je zal doen.

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

10 reacties op “Review: Robo Geld Generator

 1. Helaas heeft de schrijver van dit artikel er niets van begrepen. Het systeem werkt alles behalve zoals hierboven beschreven.

  Een van de zaken die hier niet van kloppen is het verhaal over de content. Deze is namelijk uniek omdat je niet het originele artikel hoeft te gebruiken, want deze wordt vertaald. Ook word er content gegenereerd via Artikel Tornado die automatisch op je blog wordt geplaatst en deze is ook uniek.

  Er zijn trouwens nog meer zaken aan de bovenstaande review die hier niet kloppen, maar dat terzijde.

  Beetje jammer.

  • Beste Eric,
   Bedankt voor je reactie. Qua content is content spinning wat je beschrijft (artikel tornado) niet echt gunstig voor je rankings op de lange termijn. Als je blackhat forums leest zie je dat content spinning iets geavanceerder gedaan moet worden dan dat artikel tornado doet. Tevens is het klakkeloos door google translate gooien van de artikelen iets wat al langer bij autoblogs gebruikt wordt. Wij vinden het genereren van content op deze manier niet gunstig voor je rankings op de lange termijn. Kun je meer zaken aangeven waar je het niet mee eens bent?

   Jouw review weegt trouwens mee in de score die we weegeven bij dit product.

   • Hoi Nathan,

    Al is het Google algoritme nog zo goed, content wat vertaald wordt naar het Frans en dan naar het Russisch en dan naar het Nederlands kan niet meer worden terug geleid naar het originele artikel. Ik zit zelf op heel veel blackhat forums en artikel spinners zijn nog steeds razend populair en werken nog steeds.

    Dan kun je wel zeggen dat content king is, maar dit is absoluut niet waar, sterker nog dit is een fabel zoals je in deze video kunt zien: http://www.youtube.com/watch?v=tuSwGGKNVYw

    De content die gegenereerd wordt inclusief de “Shuffle Methode” is 100% uniek en niet meer te onderscheiden van het originele artikel.

    • Beste Eric,

     Is de kans niet groot dat content die een aantal keren vertaald wordt door Google’s Panda naar beneden geschopt wordt in de ranking? De content mag dan wel uniek zijn, dat is inderdaad waar, maar de content is totaal niet leesbaar. Aan de andere kant zorgt dit er wel weer voor dat je bezoeker op iets klikt dat hij wel herkent (google adwords bijvoorbeeld).

     Als ik mezelf naga, blijf ik niet hangen op een pagina die bijna onleesbaar wordt of in slecht Nederlands geschreven is. Ik kan me niet voorstellen dat jij blijft plakken op een pagina met slecht geschreven content. Wat is jouw actie dan? Op een banner klikken of de pagina afsluiten?

     • Hoi Nathan,

      Zelfs met de Panda update en die updates die nog ingevoerd moeten worden kan Google geen maatregelen nemen tegen deze acties. Google is en blijft een robot en kan niet denken als een mens (kijk maar naar de eigen vertaling van Google translate).

      Het Robo geld generator systeem maakt gebruik van Adsense Templates. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de gebruiker te laten klikken op de advertenties. Dus zodra mensen erachter komen dat het artikel geen logica meer heeft, zal deze makkelijker klikken op de advertenties.

      Kijk ook nog maar eens naar de laatste fabel in de voorgaande video die ik je verstuurde. Content is “Not King”.

      Je hebt trouwens een mooie website en het idee is goed in elkaar gezet. Ik denk dat je hiermee snel zal stijgen in de rankings.

     • Beste Eric,

      Bedankt voor je compliment :). Deze website doet het al redelijk na lancering deze ochtend.
      Wat betreft deze Adsense geoptimaliseerde templates. Deze zorgen inderdaad voor een focus richting de advertentie en meer kliks op die advertentie. Er zijn echter ook genoeg verhalen bekend over het gebruik hiervan gevolgd door een adsense ban. De eerste paar maanden gaat het goed, waarna google de account suspend om het gebruik van Google Adsens optimized templates. Kies dus goed je templates uit en neem niet de eerste de beste waar veel adsense spots in zitten. Het blijft een beetje balanceren op het randje 🙂

 2. Kijk, en die ban is dus niet meer mogelijk, omdat het hier gaat om Paypro advertenties die uiteindelijk ook nog eens meer opleveren.

  Ik gebruik overigens het robo geld generator systeem niet om op een blog geld te verdienen zoals omschreven op de homepage, maar ik gebruik het als een extensieblog. Dat betekent dat ik het RGG systeem op de achtergrond laat draaien om mijn statische pagina´s (salespagina´s) beter te laten ranken.

  Ga zo door met je website!

 3. Ik betwijfel of Eric en Martin dit product gestolen hebben, want ik zit al jaren op clickbank, maar dit is uniek. Deze informatie (dat zij alles stelen van het Engels) heeft u overigens van zijn concurrent die Eric zwart probeert te maken. Het staat overigens ook maar op een website.

  Hoe dan ook, ik gebruik zelf ook robo geld generator en op precies dezelfde wijze zoals Eric (Ik ga er vanuit dat dit Eric Dieperink is) hierboven beschrijft.

  Ik gebruik het dus niet om mensen op advertenties te laten klikken, maar ik draai het RGG systeem op de achtergrond om mijn niche websites beter te laten ranken, in dat opzicht werkt het perfect.

  Ik kan alleen niet zeggen of je er ook daadwerkelijk geld mee kan verdienen zoals beschreven op de homepage.

  Dat brengt mij bij het volgende! Ik vind dat ze de verkeerde insteek gebruiken om dit systeem te verkopen. Ze zijn namelijk op zoek naar zogenaamde goudzoekers. Ze hadden beter hun doelgroep moeten veranderen naar marketeers die al websites hebben draaien. Want daar is het systeem perfect voor, om hoger te komen in de zoekmachines.

  Op deze manier zouden zij minder negatieve aandacht krijgen en zou het product volwassener zijn.

  Voor de prijs heb ik drie sterren gegeven, want het is toch vrij prijzig.

  • Beste Sjoerd,

   Bedankt voor je reactie. We hebben ondertussen een reviewexemplaar van het duo mogen ontvangen en we hebben bijna een nieuwe review klaar die deze zal vervangen. Het klopt inderdaad dat het niet een standaard Autoblogging systeem is, maar daarover meer in de nieuwe review. Deze wordt naar verwachting vanavond geplaatst.

 4. Ik vind dat het RGG systeem niet werkt, punt. Ik zie overal berichten opduiken van mensen die het hebben gekocht en nul komma nul resultaat hebben behaald.

  Daarbij is Eric ook nog eens niet helemaal eerlijk bij het promoten van dit systeem. Ik las een mail over RGG in verband met het zoekwoord “afvallen”. Eric verklaarde dat het ging over een RGG blog, die op positie 1 staat in Google op het woord “afvallen”..

  De website is “afvallen-voeding.nl”…

  Op deze website is nergens een RGG blog te vinden. Het is een website gebouwd met PHP en HTML. Geen wordpress.

  Dan is het ineens niet meer geloofwaardig, omdat zijn RGG systeem op basis van wordpress werkt. Leg maar eens uit Eric?

  En dan nog het feit dat hij deze review met hand en tand aan het verdedigen is. Weet je, een goed product hoef je niet te verdedigen. Een goed product verkoopt zichzelf.

  Een beetje zielig dat Eric eerst een review copy instuurt. Dan wordt er gezegd wat mensen er van denken en komt Eric klagen dat de schrijver het niet heeft begrepen. Meteen in de aanval om zijn product te verdedigen.

  Als je niet tegen commentaar kan, stuur dan geen review copy in!

  Ik vind Eric een kinderachtig ventje. Van mij krijgt hij geen punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending