Review: Facebook Ads Lab

Facebook ads zijn booming tegenwoordig. Als je geen Facebook gebruikt als onderdeel van je online campagnes word je bijna voor gek verklaard. Toch is er nog veel onduidelijkheid over wat je precies wel en wat je totaal niet moet doen als je een Facebook ads campagne aanmaakt en hoe je een zo groot mogelijke return on investment kan verwachten. Uiteraard is er dan een PayPro product te vinden die deze informatie tegen een prijs beschikbaar stelt voor iedereen die die prijs kan betalen, maar is het je geld wel waard? Lees snel verder om hier achter te komen.

De verkoper(s)
De verkoper van dit product is Stefan Heurterre. Als we zijn naam opzoeken blijkt hij in ieder geval achter het bedrijf Health E-marketing dat sinds 2009 in Belgie geregistreerd is. Als we iets verder zoeken, vinden we dat Stefan zich ook bezig houdt met geven van seminars over een eigen bedrijf opzetten in de Internet Marketing. Het lijk er dus op dat er een solide basis van kennis achter Facebook Ads Lab zit. Natuurlijk weet hij ook precies hoe hij je over de streep moet trekken op zijn salespages. Naast Facebook Ads Lab kunnen we nog een aantal producten vinden die Stefan via zijn bedrijf verkoopt. Een aantal hiervan zijn in de gezondheidsmarkt.

Wat claimt de verkoper?
Stefan doet in zijn salespage al een aantal beweringen waar wij onze vraagtekens bij zetten. Stefan laat je zien hoe jij meer dan 500 euro per dag kan verdienen en duizenden leden op je mailinglijsten kan krijgen. Natuurlijk zoals alle andere Geld verdien cursussen kan dit alles zonder website en zonder techniche kennis. Dat vinden wij vaak een beetje tegenstrijdige bewering, want je moet wel wat van internet af weten en online marketing zonder website is over het algemeen niet super succesvol. Natuurlijk blijft het niet bij deze beweringen. Stefan legt je ook uit hoe je meer dan €1000 euro kan besparen door de fouten die hij gemaakt heeft met Facebook ads, zelf niet te maken. Ook claimt stefan dat je meer dan 1000 optins op je mailinglijst erbij kan krijgen zonder kosten. Dit vinden wij een beetje merkwaardig en we zijn benieuwd hoe Stefan dit allemaal voor elkaar krijgt 🙂

Wat krijg je?
De cursus bestaat uit een aantal modules die ik even kort zal beschrijven:
Module 1: Hoe maak ik een facebook advertentie en hoe zet ik deze in, zodat ik tegen een zo laag mogelijke CPC de perfecte doelgroep weet te bereiken? Hij beschrijft aan de hand van zijn eigen advertenties wat wel en wat niet werkt en hoe je de targetting binnen Facebook in moet stellen. Ook onthult hij een methode waarmee je een laag CPC kan bereiken. Dit zorgt ervoor dat je zo goedkoop mogelijk je advertentie in kan zetten.
Module 2: In module 2 legt Stefan uit welke vormen van Facebook campagnes er zijn. Als je denkt dat er alleen maar banner campagnes zijn binnen facebook heb je het mis. Er zijn een paar andere manieren, zoals facebook pages. Stefan behandelt ze allemaal en legt netjes uit wat de voor en nadelen van elke campagne is. Als je dit eenmaal door hebt kan je precies de goede campagne inzetten voor jouw website/ product of affiliate link.
Module 3: In deze derde module zet Stefan de mogelijkheden van een facebook campagne tegenover een traditionele Google campagne. Uiteraard heb je meer mogelijkheden met een Facebook campagne, zoals betere targetting en Stefan legt je uit hoe je hier optimaal gebruik van kan maken. Deze module is vrij uitgebreid, namelijk 17 video’s en ze bevatten veel handige informatie. Ook het beschrijven van een ideale sales funnel behoort tot deze module.
Module 4: In de vierde module gaat Stefan in op het List builden, oftewel het verzamelen van E-mailadressen. Je kijkt met Stefan mee hoe hij een e-mail opmaakt en welke best practices hij gebruikt in zijn eigen e-mailcampagnes. Deze video’s zijn eigenlijk het belangrijkste van deze hele cursus, aangezien deze video’s je echt laten zien hoe je een blijvende stroom van inkomsten kan genereren. Money is in the list 😉 .
Module 5: De laatste module is meer een bewijsmodule. Zie het meer als een “weet je wat ik kan” module en zal voor de meeste het ultieme bewijs zijn dat het werkt. Of voor anderen zal het een bron van motivatie zijn. Toch zijn niet alle methoden die Stefan het meeste succes gegeven hebben onder de noemer White Hat te plaatsen. Zodra je je richting de Blackt Hat marketing beweegt, worden de verdiensten vaak groter, maar de kans om je verdiensten kwijt te raken ook. Wees je hier bewust van, zodra je de tips uit deze vijfde module precies opvolgt.

Facebook ads lab

Facebook ads lab

Er zijn nog twee extra modules, namelijk de module die de beste en slechtste advertentie bespreken en een live webminar waarbij Stefan je vragen beantwoord. Ook vertelt Stefan dat deze cursus vaak geupdate wordt en we hopen dat Stefan dit ook echt doet. Facebook verandert namelijk om de haverklap zijn advertentiebeleid en gaat hier steeds meer achter Google aan. Dit doen ze onder andere om sluwe marketeers die gaten in het huidige advertentie systeem weten te gebruiken, zoals Stefan Heurterre aan te pakken. De kans van deze cursus is dus dat met de tijd de methoden die Stefan beschrijft als “Meest winstgevend” niet meer werken of ervoor zorgen dat je je Facebook Ads account kwijt raakt.

Wat vinden klanten?
Er valt veel over het Facebok adslab van Stefan te vinden op het internet, maar we vinden niet echt iemand die oprecht (zonder affiliate link) zijn mening geeft op zijn product. We vinden een paar marketeers die het een goed product vinden en een paar kleine op- of aanmerkingen hebben, maar echte negativiteit omtrent dit product kunnen we niet vinden. Daar is niets mis mee natuurlijk. Misschien is iedereen wel tevreden over dit product. Wij konden in iedergeval niets vinden wat lijkt op een referentie met oplichting.

Wat is de prijs?
De prijs voor het geheel is €197,-. Dit is een beste prijs die je betaald voor een videocursus, maar de methoden die door Stefan beschreven worden kunnen we makkelijk voor zorgen dat je dit bedrag binnen een paar maanden terugverdient en bij je vaste maandelijkse inkomsten mag rekenen. De voorwaarde is echter wel dat je er wel dagelijks wat tijd aan besteedt, want net als alle andere geld verdien modules gaat de volgende regel op: “Voor niets gaat de zon op”. Bedenk er ook even bij dat het maar om een éénmalig bedrag gaat en je niet, zoals bij het Miljonairsmodel aan maandelijkse kosten vast zit. Natuurlijk ben je ook wat extra kosten kwijt aan heet inkopen van advertentieruimte bij Facebook. Ook heb je naast deze €197,- euro nog een klein bedrag nodig waarmee je je Facebook ads inkoopt. Deze investeringen worden door de makers vaak weggelaten onder het motto van “Deze verdien je zo weer terug”, maar dat is helaas niet altijd het geval.

Eindoordeel
Stefan heeft met dit product een goed product van kwaliteit neergezet. We vinden echter dat de kreten op de Salespage niet helemaal overeenkomen met de inhoud van de curus. €500 per dag is haalbaar, maar lang niet voor iedereen en verwacht niet dat je binnen drie maanden 500 euro per dag gaat verdienen. Toch is de complete cursus een goede cursus, ook voor sommige marketeers die al een eind op weg zijn. Sommige onderdelen van zijn cursus zijn ethisch niet 100% verantwoord, maar brengen wel geld op. Hou hier rekening mee.

Facebook ads kunnen ervoor zorgen dat je maandelijkse inkomsten gaan stijgen, maar het blijft voor een groot deel testen en optimaliseren. Hierdoor gaat er veel tijd (en vaak ook geld) in zitten. Een groot gedeelte van de research wordt je echter met deze cursus al in hapklare brokken voorgeschoteld. Al met al is het een prima cursus om je eens uitgebreid op de Facebook ads te storten. Ook voor de gevorderde Internet Marketeer die zijn mailinglijsten een goede boost wil geven! We konden de support afdeling echter niet beriken. Na tweemaal een e-mail te sturen kregen we niets geen reactie. Dit vinden we wel zorgelijk, want als je je geld terug wil heb je ook met deze support afdeling te maken.

Heb je dit product zelf aangeschaft en heb je positieve of negatieve feedback op dit product? Laat het ons dan weten via een reactie!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending