Review: Superfood Plan (Vitadis Healthcare)

Naast de Paleo revolutie (waar we nog een aantal producten van moeten reviewen is er nog een nieuwe stroming waarover je tegenwoordig veel hoort. De superfoods, zoals tarwegras, Gojibessen en dat soort spul waar je je portemonnee volledig binnenstebuiten moet keren om aan te schaffen. Natuurlijk duurt het dan niet lang dat iemand inspringt op deze rage en dat is inderdaad het geval. we werden benaderd door de eigenaar van de Vitadis Healthcare (zie review Vitadis plan) om een review te maken van zijn nieuwe product het Superfood plan. Natuurlijk is dat mogelijk bij ons. Twee regels: Aanleveren van de producten en een onafhankelijke review. Daar kon Humphrey Fridt mee (slanker) leven ;).

De verkoper(s)
De verkoper van dit product is de Vitadis Healthcare. Deze groep heeft een soort groothandel in voedingssupplementen en ook een aantal vestigingen waar je terecht kunt voor consultancy over voeding en je vragen over de producten die door de Vitadis groep geleverd worden. Alles staat netjes geregistreerd bij de KVK en aangezien een groot onderdeel van de vitadis groep gewoon fysieke producten levert uit één van hun winkels is het makkelijk om met je klacht ergens naar één van de winkels te gaan. Mocht dat nodig zijn utieraard. De eigenaar Humphrey Fridt is zelf een bezig mannetje. Als we zijn Linkedin profiel mogen geloven is hij ondernemer en voedings- en bewegingsadviseur. Hij is naast eigenaar van de Vitadis Healthcare ook eigenaar van een Squash webshop en manager van een sport en racket centrum te Borne. Naar eigen zeggen is hij als sinds 2002 bezig met voeding, bewegen en afslank gerelateerde zaken.

Wat claimt de verkoper?
De salespage van het Superfood plan claimt dat veel gezondheidsklachten, zoals winderigheid, lusteloosheid en hoofdpijn veroorzaakt worden door slechte voeding. Eigenlijk is veel voeding die we vandaag de dag in de supermarkt vinden slecht. het heeft onnodige toevoegingen en mist de gezonde eigenschappen die, daar komt hij ;), Superfoods wel hebben. Het Superfood plan richt zich speciaal op ingrediënten die als Superfood bestempeld zijn. Denk bijvoorbeeld aan Gojibessen, tarwegras, quinoa en nog meer van die moeilijk uit te spreken producten die eigenlijk veel te duur zijn, omdat ze hip zijn. Ze zijn goed tegen vele kwalen en bevatten alleen maar goede stoffen waar ons lichaam gezond van wordt.

Humphrey Fridt

Humphrey Fridt

Wat krijg je?
Er zijn een aantal pakketten verkrijg baar in vijf verschillende typen pakketten die elk hun doel hebben. Zo is er een pakket voor beauty en een snackpakket. Deze review gaat specifiek over het Start Direct pakket. De samenstellingen van de pakketten worden nagelang het doel anders is anders gevuld met een diversiteit aan superfoods. De prijzen van de pakketten varieren van €27,- tot €78,-. Het startpakket van deze review is verkrijgbaar voor €67. Het startpakket bestaat uit 3 ebooks:

 • Het Superfood plan, Change & get started. In dit ebook wordt de basis van superfoods behandeld, en hoe het jou kan helpen om je doel te bereiken en een gezonder leven te leiden.
 • 50 Frisse Superfood smoothies: De titel zegt het al, 50 smoothie recepten, maar dan met het gebruik van de superfoods als ingrediënten.
 • 50 Super- en Rawfood recepten: Net als die hierboven is het redelijk beschrijvend. 50 recepten waarbij het gebruik van raw en superfoods centraal staat.

De receptenboeken zijn naar onze mening prima voor basaal gebruik, maar we vinden het jammer dat er niet meer foto’s van de recepten bij zitten. In het geval van de smoothies is dat niet echt een ramp, maar bij de gewone recepten vinden we het een gemis.
Hier bovenop krijg je nog een verzameling Superfoods die je kunt gebruiken om je eerste recepten mee te maken. Het is dus een echt starterspakket waar alles in zit om gelijk aan de slag te gaan.

Wat vinden klanten?
We kunnen een aantal reacties vinden op het internet (niet veel nog, maar wel een paar). Deze zijn over het algemeen positief. Het gaat in dit geval alleen over het startpakket. Er wordt geen woord gerept over de losse prijzen van de superfoods die na dit pakket komen, maar daarom staat er ook een affiliate link onder die ervaringen ;).

Superfood Plan

Superfood Plan

Wat is de prijs?
Zoals al genoemd gaan we uit van het starterspakket. Dit pakket kost €67,-. Omdat het een totaalpakket is waar je verder weinig omkijken naar hebt vinden we die prijs OK. Toen we in de eerste instantie deze review schreven vonden we de losse prijzen van de superfoods erg hoog. We hebben hierover contact gehad en er werd ons verzekerd dat dit niet de prijzen waren die gerekend werden. We kregen een nieuwe prijslijst met acceptabele prijzen voor de superfoods. So far so good. Als je zelf toevallig deze review tegenkomt en je hebt ervaring met de prijzen van de superfoods en een mening? Laat een reactie achter over wat jij van de prijzen van de superfoods van het Superfood-plan vindt.

Eindoordeel
Het Superfood-plan is een ideale stap om, als je niet veel weet van superfoods, in deze wereld te stappen voor een prijs die wel OK is. Je krijgt alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Dit principe bevalt ons wel. Het receptenboek is redelijk baisc qua opmaak, maar OK.
Wat ons echter niet echt bevalt zijn de prijzen van de superfoods die gevraagd worden. Deze zijn naar onze mening behoorlijk aan de hoge kant. Je kunt uiterraard wel de keuze maken voor een startpakket en dan vervolgens met de kennis die je daarmee opgedaan hebt je eigen superfood leveranciers zoeken, of gewoon bij Superfood-plan blijven.. De keuze is aan jou! 😉
Een kleine kanttekening die we toch moeten maken is dat Superfoods geen wetenschappelijk bewijs hebben het dus ook allemaal een placbo effect kan hebben.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Humphrey Fridt te vertrouwen?
 • Is Humphrey Fridt een fraudeur?
 • Is het Superfood Plan het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met het Superfood Plan van Vitadis Healthcare?

Heb je zelf ervaring met of vragen over het Superfood plab van Humphrey Fridt? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review: Superfood Plan (Vitadis Healthcare)

 1. Humphrey Fridt betaald zijn facturen niet

  Helaas weet Humphrey Fridt zijn facturen ook niet te betalen. We wachten inmiddels al een half jaar op een factuurbedrag van nog net geen 600 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending