Review: Puppycursus Volg je me? (Marco Starink)

Omdat ik binnenkort zelf een tweede pup verwacht leek het een goed idee om eens een cursus over puppy’ s te reviewen. Het gaat om de cursus Volg je me? van Marco Starink. Het is een pakket dat niet alleen via PayPro te verkrijgen is als download, maar ook via sommige online winkels met dierenbenodigdheden. In dit laatste geval is het een Box met drie gedrukte boekjes erin. Aangezien ik zelf al wel een puppycursus gevold heb voor mijn eerste hond ben ik benieuwd waar de voor en nadelen van een puppycursus op papier / download zijn voordeel behaalt

De verkoper(s)
De verkoper van dit product is Marco Starink. Als we zijn naam opzoeken op het internet zien we zijn naam vaak terugkomen bij hond gerelateerde onderwerpen. Hij is verschenen in verschillende TV programma’s op zowel bekende als minder bekende televisie zenders. Ook zijn posts op het internet die we vinden zijn informatief en leggen alle onderwerpen goed uit. De onderwerpen die Marco behandeld in zijn blogposts of gast posts zijn vaak algemeen bekende zaken, maar Marco weet ze goed en duidelijk te verwoorden. We komen behalve veel publiciteit over zijn trainingen en gedragstherapie weinig over het verleden van Marco tegen. Dat hoeft natuurlijk niets te zeggen, maar onze rechter wenkbrauw gaat wel iets hoger staan dan de linker als we een situatie als deze tegenkomen. Op zijn facebook pagina staat echter wel wat informatie over zijn verleden gemeld. Hij heeft een ecconomische hogeschool gevolgd en is vervolgens het

Wat claimt de verkoper?
Marco doet weinig tell sell achtige uitspraken op zijn salespage. Met zijn pakket geeft hij je de handvatten die een basis vormen van de opvoeding van de pup. Niets meer en niets minder. Zijn ebooks zijn eigenlijk net als zijn salespage. Kort, bondig en to the point.

Marco Starink

Marco Starink

Wat krijg je?
Het totale pakket bestaat uit drie boekjes waarmee je je pup van 0 tot 16 weken kan begeleiden en precies weet welke situaties je kan verwachten.
Het eerste boekje is van 0 tot en met 7 weken. In dit boekje staan niet veel tips beschreven, want een pup hoort in ieder geval de eerste 6 weken bij de moeder te blijven. De meest belangrijke zaken worden door de moeder aangeleerd, maar dit boekje geeft een goed beeld van wat er in die periode gebeurd.
Het tweede boekje beschrijft week 8 t/m 11. In deze weken zal je voor het eerst te maken krijgen met je pup en Marco vertelt je hoe je de eerste nachten het beste door kan komen en hoe je het goede gedrag kan stimuleren en het slechte gedrag in deze fase al kan afleren.
Het derde boekje behandelt week 12 t/m 16. Hierin wordt vooral beschreven hoe de rangorde onder honden werkt en hoe je deze thuis ook hebt. Ook het omgaan met kinderen wordt in dit ebook behandeld.

Wat vinden klanten?
We zien van deze cursus aardig wat klantervaringen verspreid op het internet. Vooral in fora wordt er gevraagd en gesproken over deze cursus. De meeste reacties zijn positief. De algemene mening die we tegenkomen is dat het niet opweegt tegen een daadwerkelijke puppycursus, maar wel handig is om je in te lezen in de materie voordat je een puppy daadwerkelijk krijgt. Zie het als een soort voorstudie om de basiskennis goed onder de knie te krijgen.

Wat is de prijs?
De prijs van het hele pakket is €27,- euro. Dat is voor een pakket van 3 ebooks niet echt veel. We vinden het voor het pakket dan ook een goede prijs. Je krijgt genoeg waarde voor dit bedrag en het is inderdaad een stuk goedkoper dan een volledige puppycursus op een hondenschool (Alhoewel dit niet echt te vergelijken is). We hebben cursussen gezien die minder goed in elkaar zaten die voor een hoger bedrag verkocht worden.

Eindoordeel
De curus Volg je me? van Marco Starink is een cursus die je alle kneepjes van het opvoeden van de puppy en de basiskennis over honden en hondengedrag en training bijleert. Toch vinden wij dat het niet tegen een daadwerkelijke puppytraining opkan. Het is inderdaad goedkoper dan een puppytraining op een hondenschool en je kan het inderdaad in je eigen tijd doen. Elke pup is echter anders en reageert anders op bepaalde prikkels. Op een hondenschool kan hier advies voor gevraagd worden die precies op de situatie afgestemd is. Ook het socialiseren van je pup gebeurt op de honden school. Als je trouwens geen tijd hebt om naar puppycursus te gaan (er is altijd wel een school te vinden die voor jou gunstige tijden heeft) moet je überhaupt niet aan een hond beginnen. Een hond opvoeden kost tijd en moeite en als je dat in het begin al niet over hebt voor je pup, moet je er niet aan beginnen.
De cursus is ondanks onze tegenargumenten niet slecht, maar wij vinden hem minder geschikt om als 100% vervanging voor een puppy training op een honden school te fungeren. Zie het meer als voorbereidende informatie die je tot je neemt voordat de pup daadwerkelijk in je eigen huis rondloopt.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Marco Starink te vertrouwen?
 • Is Marco Starink een fraudeur?
 • Is de cursus Volg je me? het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met de Puppy Cursus Volg je me? van Marco Starink?

Heb je zelf ervaring met of vragen over de Puppycursus Volg je me? van Marco Starink? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review: Puppycursus Volg je me? (Marco Starink)

 1. Ik heb zelf het product geprobeerd met mijn eigen hond en moet zeggen dat het goed kan werken. Voor ons in ieder geval wel.

  Is je inzet groot? Grote kans van slagen. Weinig tijd of weinig zin om met je huisdier bezig te gaan? Weinig kans dat het voor jou werkt.

  Maar dit geld hetzelfde als bij een honden school. Ben je niet gemotiveerd? zal je hond niet veel leren. Ben je juist wel gemotiveerd dan kan je de pup nog heel wat dingen leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending