Review: De nacht dat de sterren dansten

Voor het eerst sinds de oprichting van ppreviews kregen we een verzoek tot het reviewen van een fysiek product. Een echt gedrukt boek dat via de post verstuurd moet worden. We moeten eerlijk zeggen: Het is een leukere ervaring dan alle digitale producten die we tot noch toe gereviewed hebben. Lees snel verder voor ons oordel.

De verkoper(s)
De verkopers zijn twee personen, maar eigenlijk zijn ze ook één. Peter Holleman en Chantal Alais. Dit klinkt raar als je het zo leest, maar de auteur van dit boek is een transgender. Dat verklaart de eerste zin dan wel. Er is mede door het onderwerp van het boek geen rede voor valse namen en een valse biografie. Deze is er dan ook niet en als je even zoekt op Google, dan vinden we genoeg over de auteur. Over het algemeen zo goed als identieke beschrijvingen.

Peter Holleman

Peter Holleman

Chantal Alais

Chantal Alais

Wat claimt de verkoper?
De verkoper doet niet veel claims over het boek. Behalve dan dat je je mee moet laten voeren naar het land van de anders denkenden. Er zal een wereld voor je open gaan. Het is een keer wat anders dan “Verdien nu bergen met geld” of “Val in een week 7 kilo af” dat we normaal gewend zijn bij de PayPro producten. De verkoper heeft dus weinig claims die niet waar gemaakt kunnen worden.

Wat krijg je?
Zoals hierboven al benoemd krijg je een daadwerkelijk fysiek boek. Netjes gedrukt zoals je een boek ook in de boekhandel kan kopen of via bol.com besteld. Niets meer en niets minder. Op een boekenlegger en een paar flyers na dan. Kleine extraatjes, maar wel handig tijdens het lezen.

De nacht dat de sterren dansten

De nacht dat de sterren dansten

Een korte beschrijving waar het boek over gaat hebben we van de website van de auteur gehaald:
“Oktober 2005. In een gemoderniseerde Middeleeuwse burcht in Zuid-Frankrijk wordt een klimaatcongres georganiseerd. De Nederlandse plantenfysioloog Paul Janssen is aanwezig.Hij besluit buiten een luchtje te scheppen.
De avond is gevallen, en een prachtige sterrenhemel verwelkomt hem. Daar, in die tuin, begint het verhaal, want in een visioen krijgt hij contact met een zielsverwante,die daar leefde in de 12de eeuw.
Paul laat zijn gedachten los en gaat met haar mee,terug naar Occitanïe, 1145. Door haar ogen ontdekt hij de wereld van de Katharen, de ‘andersdenkenden’.Na zijn visioen lijken de mensen Paul niet meer te begrijpen, evenmin dat Paul zichzelf nog begrijpt. Volledig in de ban van zijn verlangen naar de waarheid besluit hij zijn gevoel te volgen. En begint zijn zoektocht naar De Nacht dat de Sterren Dansten.”

Wat vinden klanten?
Op het internet vallen veel positieve verhalen en reacties te vinden over het boek “De nacht dat de sterren densten”.Negatieve reacties kunnen we echter niet vinden. Natuurlijk is dit ook niet echt een product waar je kreten als “Oplichting” of andere Snel rijk worden beloftes bij ziet, dus het is niet zo vreemd dat we geen negatieve reacties tegenkomen. Je vindt het boek leuk / interessant, of niet, maar je hebt wel een fysiek product in handen. Over het algemeen wordt er dan minder tot niet geklaagd via internet.

Wat is de prijs?
De prijs is €14,90 inclusief verzendkosten. (Voor Nederland) Dit is een gewone prijs voor een boek. Ebooks zijn vaak duurder, mede door de onderwerpen waar ze over gaan. Denk maar eens aan studieboeken. Deze zijn ook tergend duur (echter is de prijs kwaliteit verhouding vaak nog prima). Voor dit boek is het een perfecte prijs.

Eindoordeel
We moeten toegeven dat een fysiek product een hele andere belevenis is. Het pakketje uitpakken als deze met de post komt is vele malen leuker dan het checken van een e-mail of een website.
In de eerste instantie vreesden we mede door contact met de auteur van dit boek dat het behoorlijk zweverig zou zijn, maar dat bleek achteraf (gelukkig) mee te vallen. Het boek is goed geschreven en we kunnen ons ook goed vinden de lovende recensies die over het internet verspreid zijn. Het boek is toepasbaar voor iedereen en iedereen kan er lering uit trekken in het dagelijks leven. De boodschap om met meer liefde en minder jaloezie met elkaar om te gaan is in de hedendaagse geharde maatschappij niet misplaatst. Het boek leest lekker weg en als je er even de tijd voor neemt zal je het binnen een paar dagen uitlezen.

Heb je zelf ervaring met dit product of heb je vragen / klachten over dit product reageer dan en help anderen met hun keuze!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

4 reacties op “Review: De nacht dat de sterren dansten

 1. Slecht geschreven, rammelende zinnen, taalgebruik is idioot voor de periode waarin het verhaal speelt. Voorbeeld van een zin :”hij kijkt mij ongeloofwaardig aan.” Verder is het boek rommelig gedrukt en nooit gecorrigeerd op druk, taal en stijlfouten.
  Kortom rommel!

  • Beste lezer,

   Hoogstwaarschijnlijk werkt H. Dirbach voor een uitgever/boekverkoper, en probeert hij/zij op deze wijze geïnteresseerden te manipuleren. Dat is begrijpelijk, want het succes van De Nacht dat de Sterren Dansten betekent een regelrecht rampscenario voor de gevestigde belangen. Het boek heeft namelijk – met opzet – geen ISBN, het boek maakt dus geen gebruik van de traditionele boekenbranche!

   Op de website, en m.n. op Facebook staan al honderden recensies, die het boek beoordelen met 4 – 5 sterren! Onbetaalde recensies, zuiver.

   Tegen H Dirbach zou ik willen zeggen, stop aub direct met het verspreiden van deze onzin over het boek…

   Met vr. groet,

   Chantal Holleman
   http://www.vipassanaweb.nl

  • Ik vind dit het mooiste boek ooit van wat ik gelezen heb. Vernieuwend, verfrissend en verrassend. Beter een goed boek met wat taalfoutjes dan een slecht boek met perfect Nederlands. Ik ga het zeker voor de 2e keer lezen en misschien wel een 3e keer. Dit zegt al genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending