Review: Pandas en Pinguïns Ontmaskerd

Het heeft even geduurd voordat het duo Eric Dieperink en Martin Verlaan weer met een nieuw product kwamen, maar ook van onze kant heeft het even geduurd voordat we de review konden maken. Eindelijk is hij er dan. De review van Panda’s en Pinguïns ontmaskerd.

De verkoper(s)
De verkopers zijn oude bekenden van ons, Martin Verlaan en Eric Dieperink. Dit duo is onder meer bekend van producten zoals ArtikelTornado, die we zelf ook gebruiken, Robo Geld Generator, Internet Marketing Blauwdruk en nog een paar andere internet maketingproducten. We hebben er al een aantal gereviewed en de makers zijn richting ons altijd vriendelijk in de comunicatie en staan open voor verbeteringen aan hun software. We kunnen echter weinig over het verleden van het duo vinden, behalve dat ze een aantal producten vanuit de Engelse markt getransporteerd hebben naar de Nederlandse markt. Dit wordt vaker gedaan door onder andere Ramses van der Werf.

Wat claimt de verkoper?
De verkopers claimen dat je jouw websites weer hoog in de Google zoekresultaten kan laten verschijnen. Bestaande websites die gedaald zijn en nieuwe websites komen (weer) hoog in Google te staan met de cursus die zij aanbieden. Ook de software die bij het pakket zit zorgt ervoor dat je websites op overoptimalisatie gecheckt worden, zodat je je precies onder de radar van Google kan bewegen.

Ze hameren er wel op dat dit geen “verdien geld” cursus is, maar een linkbuilding en SEO cursus. Ook beweren ze dat de meeste claims op SEO blogs over de effecten van Google’s updates gebaseerd is op geruchten. Wij kunnen ons gedeeltelijk vinden in deze uitspraak. Naar onze mening zijn de (beginnende) marketeers bang voor de grote en machtige Google. Echter zijn er genoeg manieren om met Gray Hat SEO goede rankings te behalen en te behouden.

Wat krijg je?
Het totaalpakket bestaat uit een groot aantal video’s (29!) en twee web-based programma’s. De video’s zijn als volgt ingedeeld:
SEO de basis: Dit is eigenlijk een selectie uit de Internet Marketing Blauwdruk waarmee je leert om een goede domeinnnaam voor je niche te kiezen en hoe je keyword onderzoek doet.
Linkbuilding Basis: Deze selectie video’s komt ook rechtstreeks uit de Internet Marketing Blauwdruk. Weinig nieuws hier dus, maar de basis van linkbuilden wordt besproken.
Naast de videocursus bevat Panda’s en Pinguïns ontmaskerd ook nog een paar web-based tools.
Software:
Keyword suggestie tool: Deze tool lijkt direct gelinkt te zijn aan de synoniemen database van ArtikelTornado en geeft synoniemen voor je keywords.
Keyword dichtheid controle: Met deze tool kan je overgeoptimaliseerde teksten op je website vinden. Google controleert tegenwoordig op overgeoptimaliseerde teksten en een controle kan er op wijzen dat je je teksten aan moet passen.
Website bewaker: Deze tool controleert automatisch tot maximaal 3 websites op overoptimalisatie en stuurt je een e-mail als dit binnen de door jou ingestelde websites vastgesteld wordt.

Panda's en Pinguïns ontmaskerd

Panda’s en Pinguïns ontmaskerd

Wat vinden klanten?
Helaas kunnen we van dit product nog geen ervaringen van klanten vinden. Misschien ligt het aan de hoge prijs. Ook andere reviews die we vinden zijn knip en plaksels van de salespage met ongeveer “Het is ongelofeloos Mike!!” eronder. Daar hebben we helaas niet veel aan. We komen echter ook geen negatieve ervaringen van dit product tegen en deze vinden we vaak sneller dan de positieve.

Wat is de prijs?
De prijs voor dit totale pakket is €199,- wat we behoorlijk aan de hoge kant vinden. Onder water is het niets meer dan een gedeelte van de Internet Marketing Blauwdruk en een paar toegevoegde video’s. Deze toevoeging bevatten de waarde, maar de tools die erbij zitten zorgen er niet voor dat deze hoge prijs gerechtvaardigd is. Een prijs van €100,- was naar onze mening meer terecht voor dit product.

Eindoordeel
De video cursus die onderdeel van dit product is, is eigenlijk niet meer dan een geoptimaliseerde versie van de Internet Marketing Blauwdruk. Hij is was toegespitst op de do’s en don’ts voor na de Panda en Pinguïn update van Google, maar echt spectaculair wordt het niet. De After Panda Update video’s zijn nog wel leuk kijkvoer voor de beginnende marketeer en een stap daarboven. Tel je jezelf tot deze groep, dan zal je de video’s waardevol vinden. Ben je trouwens volledig white-hat marketeer, dan moeten we je waarschuwen. Methodes uitgelegd in sommige van deze video’s neigen naar de black-hat kant van internet marketing en linkbuilding te gaan. Dit kan effectief zijn, maar gebruik het met mate 😉

De software die bij dit product geleverd zit hebben we getest en we vinden eigenlijk dat de extra software niet zo veel voorstelt. De suggestie tool is niets anders dan de synoniemen generator uit Artikeltornado en deze is niet super compleet. De Keyword density tool kan je ook via genoeg gratis tools krijgen en er zijn zelfs WordPress plugins voor die gratis zijn. Dit zelfde geldt voor de website bewaker. Deze bewaking kan je via een paar simpele regels en Yoast plugins ook prima verzorgen bij het aanmaken van de posts. Naar onze mening is dit alleen handig als je je op echt black-hat terrein beweegt door het automatisch bloggen en spinnen van content dat van andere blogs komt. In de volksmond hebben we het ook een woord voor ;).

De videocursus bevat dus wel een paar nieuwe dingen, maar voor deze prijs krijg je naar onze mening veel te weinig waarde voor je geld.

Heb je een vraag over dit product of heb je ervaring met dit product laat dan een reactie achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Een reactie op “Review: Pandas en Pinguïns Ontmaskerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending