Review: Baan zonder baas

De verkoper(s)
De verkopers zijn Tom en Eduard. Als je deze namen opzoekt op internet zie je dat er veel “gouden bergen” producten verkocht worden door deze personen. Veel internet marketeers lijken het niet echt te hebben met deze twee personen. Hun producten komen vaak negatief naar voren op websites met de titels Oplichters en Scam. Ze zijn afkomstig uit Nederland en laten hun zaken via een bedrijfje in Luxemburg lopen.

Tom en Eduard

Tom en Eduard in één van de cursusvideo’s

Wat claimt de verkoper?
De verkoper claimt op het eerste gezicht dat je vanuit het niets, zonder enige technische kennis of computer 3000 tot 5000 per maand kan verdienen. Het mooiste is dat je hiervoor niet eens geen cursus hoeft te doen.

Wat krijg je?
De cursus “baan zonder baas”  is eigenlijk een soort verkapte aquisitiecursus.  Tom en Eduard hebben geen tijd meet om hun producten aan de man te brengen, dus hebben ze jou nodig om dat te doen. Er lijken een bepaald aantal plaatsen te zijn voor deze cursus. Dit komt doordat Nederland en België opgedeeld zijn in rayons. Elke deelnemer krijgt een rayon waarin hij zijn werkzaamheden kan doen. Hiervoor vragen ze wel een een aantal betalingen als fee. Om jou te helpen krijg je een aantal opdrachten en cursussen via video’s  aangeboden waarmee jij je doel kan bereiken en veel verkopen kan realiseren. Een groot deel van de opbrengst van deze verkopen gaat naar jou als vertegenwoordiger en een deel gaat naar Tom en Eduard. Kom je ergens niet uit, of heb je meer hulp nodig, dan kan je via het gebruikersforum je vragen kwijt.

Wat vinden klanten?
Er zijn verschillende klanten op het internet te vinden die beweren dat hun product “Baan zonder baas” en andere producten van hun werken. Ander groepen zeggen dat de opgelicht worden, omdat er bij elke inschrijvinen een addertje onder het gras zit. We hebben het contract dat Eduard en Tom hanteren ontvangen van Eduard en het blijkt dat ze alles goed dichtgetimmerd hebben. Zo moet je er alles aan doen om systeem te laten slagen en dat alles wat het systeem kan schaden niet te doen. Er is een proefperiode van 60 dagen die ingaat na de kickoff van het systeem. Hierna is er mogelijkheid tot opzeggen waar een termijn van 30 dagen aan hangt. Uiteraard is er ook een boeteclausule aanwezig. Hou je je niet aan de vooraf opgestelde regeltjes, dan mag je €2000,- per dag of per overtreding betalen. We hebben verhalen op fora gelezen over deurwaarders die geld komen innen voor Tom en Eduard, maar Eduard spreekt dit tegen in e-mailcontact dat we hebben gehad. Is dit een kwestie van slim handelen van Tom en Eduard? Of is het simpele oplichting? Dat is voor jullie (de lezers) om te bepalen.

Baan zonder baas

Wat is de prijs?
De prijs van het totale product is niet mis. Voor het bedrag van €1977,- ontvang je in een periode van een aantal maanden een aantal cursussen waarmee je je stabiel inkomen kan verzorgen. De eerste drie maanden moet je nog maandelijks €197,- betalen en na deze drie maanden wordt dat €297,- per maand. Hierbij komen nog de provisies van de verkochte producten.

Eindoordeel
Ons eindoordeel is dat dit product redelijk riskant is. De prijs is behoorlijk hoog om in te stappen zonder dat je al een vaste stroom inkomen hebt. Zie het als riskante investering. Dat doe je ook niet met geld dat je eigenlijk niet kan missen. Als je geen technische kennis hebt, lijkt dit product ook niet geschikt voor jou, aangezien er achteraf blijkt dat je toch technische kennis nodig hebt. De claim van “geen technische kennis nodig” lijken de verkopers dus niet waar te maken. Deze cursus is misschien wel te doen als je geen technische kennis hebt, maar dingen wel snel oppakt, maar als je digibeet bent (en dat weet je van jezelf wel) is deze cursus niet voor jou. Het businessmodel wat achter “Baan zonder baas” zit zal je vast een stabiel inkomen kunnen geven van enkele duizenden euro’s per maand, maar het zal voor jou als deelnemer toch echt hard werken worden. Diegenen die lui achterover kunnen liggen en het meeste geld opstrijken zijn Tom en Eduard. Aan de andere kant is dat bijna altijd het geval met dit soort producten. Mocht je toch in zee gaan met deze twee personen, let er dan op dat ze alles goed dichtgetimmerd hebben en dat ze hun zaakjes juridisch goed op orde hebben. Vaak zul je aan het kortste einde trekken.

Vanwege aandringen van Eduard en eventuele juridische gevolgen hebben we de negatieve reacties moeten verwijderen. Om het toch eerlijk te houden hebben we besloten om de reacties daarom in zijn geheel uit te schakelen voor deze review. Ook de positieve reacties zullen niet aanwezig zijn. Zo kan de score niet scheef getrokken worden door het alleen aanwezig zijn van positieve reacties.

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)