Review: Unieke Artikelen Generator

We hebben weer een reviewcopy in handen gekregen. Ditmaal van een concurrent van Artikel Tornado. Het product heet de Unieke Artikelen Generator en helpt je bij je backlinkingstrategie. Als deze ten minste artikelmarketing bevat.

Koen Reus

Koen Reus

De verkoper(s)
De maker van de Unieke Artikelen Generator is Koen Reus. Koen is redelijk actief op internet marketing fora. Als we wat verder spitten vinden we dat hij een eigen bedrijfje heeft dat op een huisadres ergens tussen de weilanden van Barsingerhorn gevestigd is. Dit bedrijfje heet Tycoon Media en houdt zich bezig met mobiele websites. Als we het portfolio van dit bedrijf bekijken  zijn er echter geen mobiele websites te vinden en de bedrijfswebsite bevat nog veel dummy teksten en dummy afbeeldingen. Het oogt allemaal nog niet zo professioneel.

Wat claimt de verkoper?
De verkoper claimt dat je met zijn software een hoge positie voor jouw keyword kan behalen in Google. Zelfs na de Panda update werkt zijn methode nog steeds en hoewel alle andere concurrenten wel last hebben van Google’s Panda update, heeft hij een geheime methode die er geen last van heeft. Dit alles uiteraard zonder moeite.

Wat krijg je?
Je krijgt toegang tot het ledengedeelte van de Unieke Artikelen Generator. In dit ledengedeelte kun je door een paar steekwoorden, een anchortekst en de URL naar je website een uniek artikel genereren. Dit artikel kan je vervolgens bij verschillende artikelwebsites gaan posten. Dit laatste moet je echter zelf doen. Omdat de artikelen via het internet gedownload worden en samenraapsels van alinea’s van andere websites zijn is het raadzaam om de artikel spinner te gebruiken. Deze zit netjes in elkaar en geeft je een aantal synoniemen voor je woorden die je kan gebruiken. Ook de mogelijkheid om zelf woorden toe te voegen is aanwezig.
In het leden gedeelte krijg je ook nog een aantal extra’s waarmee je het gebruik van de Unieke Artikelen Generator kan verfijnen.

Wat vinden klanten?
Hoewel Koen op zijn affiliate pagina zowel claimt dat veel mensen zijn software willen hebben en dat er nog maar weinig gebruikers zijn. (beetje tegenstrijdig of hij doet iets niet goed). We kunnen echter behalve van een internet marketeer Remon verburg, geen gebruikerservaring vinden. Het grappige is dat Remon dezelfde punten als ons aandraagt. (of hebben wij deze gejat? ;)). Weinig lovends te vinden dus over dit stukje software. Dat baart ons zorgen, vooral omdat wij er zelf ook niet van ondersteboven waren.

Wat is de prijs?
De prijs is €87,-. We vinden dit een beetje aan de hoge kant voor hetgeen je ervoor krijgt. De Unieke Artikelen Generator kan helaas niet tippen aan een stukje software zoals Artikel Tornadoof The Best Spinner. Als er meer functionaliteit in had gezeten zoals het automatisch posten naar artikelwebsites, dan was deze prijs meer op zijn plaats geweest.

Unieke Artikelen Generator

Unieke Artikelen Generator

Eindoordeel
De Unieke Artikelen Generator pakt het genereren van artikelen aan als automatisering van de artikelmarketing. Hoewel dit een insteek is, blijkt dit niet de beste insteek van de artikelmarketing. De artikelen die gegenereerd worden zijn slecht te lezen als één artikel. De artikelen bevatten losse vragen en antwoorden die gedownload worden van websites als goeievraag.nl. De exacte vragen en antwoorden kan je simpel vinden door de zinnen met vraagtekens uit je gegenereerde artikel te googlen. Je zal ze in 98% van de gevallen exact terug kunnen vinden. Gelukkig heeft de Unieke Artikelen Generator hier een spinner voor, waarmee je bepaalde woorden voor synoniemen kan vervangen. Dit is een goede toevoeging. Je moet vervolgens echter wel zelf je artikelen plaatsen bij artikelwebsites. Dit is bij andere systemen compleet geautomatiseerd en als Koen slim was zou hij dit ook doen. Als hij dit net als Artikel Tornado aanpakt krijgt hij duizenden backlinks naar zijn eigen salespage. Een gemiste kans. Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid en correctheid: Wij kregen nogal vaak te zien dat er geen artikel voor ons sleutelwoord gegenereerd kon worden. Dat vinden wij toch jammer. De punten van kritiek die we op artikeltornado hadden, heeft Koen prima toegepast in zijn stukje software, maar we zijn toch niet echt te spreken over de artikelen die gegenereerd worden. Ze springen van de hak op de tak en bevatten vaak zelfs stukken tekst over compleet andere onderwerpen dan het sleutelwoord. Voor de prijs vonden we de aangeboden functionaliteit een beetje tegenvallen in vergelijking tot concurrenten van de Unieke Artikel Generator, maar ook dit stukje software blijkt doorontwikkeld te worden.

Artikelmarketing lijkt tot nu toe nog niet volledig geautomatiseerd te kunnen worden. Je wint tijd aan de artikel generatie kant (wat niet echt unieke artikelen oplevert) of je wint tijd bij het plaatsen van de artikelen (wat ervoor zorgt dat je links op veel dezelfde websites terecht komen). Beide oplossingen hebben voor- en nadelen. Wat betreft de Unieke Artikelen Generator:We hopen op een toekomstige versie 3 die meer functionaliteit en een meer geoptimaliseerde artikel generatie in zich heeft.

Heb je zelf ervaring met dit product of heb je vragen / klachten over dit product reageer dan en help anderen met hun keuze!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending