Review: Vitadis afslankprogramma

Een paar weken geleden kregen we een aanvraag om een review te doen van een dieetproduct. Dit dieetproduct was niet als alle andere, maar het is een kennis product in combinatie met fysieke items. We hebben dit eerder gezien bij Jesse van der Velde en het blijkt dat kennis producten in combinatie met fysieke producten erg schaars zijn binnen PayPro. Je kunt dus al raden dat onze interesse gewekt is. Mede ook door de enorme lancering die achter dit product zit. We zijn erg benieuwd of de uitspraken die in deze lancering gemaakt zijn wel te halen zijn en of dit nou het product gaat zijn dat je in het nieuwe jaar weer van je extra strakke lijn (van binnenuit gevuld dan) kan afhelpen.

De verkoper(s)
Het bedrijf achter de producten en de webshop op Vitadis.nl is Vitadis Groep B.V. Dit bedrijf is een groothandel in voedingsupplementen en maaltijdvervangers. Daarnaast zijn ze een franchise met verschillende vestigingen in het oosten van het land. Ook zijn ze de bedenkers van het Vitadis afslankprogramma. Ze bestaan sinds 2010 en zoals hiervoor benoemd hebben ze op dit moment een paar vestigingen in het oosten, noorden en zuiden van Nederland. Aankomend jaar verwachten ze er nog een paar te openen, zodat ze iets meer spreiding over het land hebben. Als je wat te klagen hebt kun je dus uiteraard bij één van deze vestigingen aankloppen, maar er is ons verteld dat je ook voor advies bij één van de vestigingen terecht kunt. Alles staat netjes geregistreerd bij de KVK dus eigenlijk heb je weinig te vrezen als we dit alles op een rijtje zetten. Dit is eens iets anders dan sommige semi scam producten die we wel eens in de review krijgen.

Review Vitadis

Vitadis

Wat claimt de verkoper?
Eigenlijk kun je op je klompen wel aanvoelen dat elk dieet als unieke verkooppunten heeft en Vitadis is hier niet echt een vreemde eend in de bijts. We zien een aantal voordelen voorbij komen die we nu even snel in een saaie regel met allemaal komma’s gaan opsommen. Als je hier geen interesse in hebt kan je gelijk doorgaan naar de volgende alinea voor het gemak ;). Daar gaat hij!: Snel resultaat, Makkelijk vol te houden, evenwichtig voedingspatroon, blijvend gewichtsverlies, meest complete methode, ongelofelijk voordelig, Nederlandse aanbieder, Nederlandse helpdesk, bewezen in de wetenschap en de praktijk, uiteraard uitgebracht door experts, makkelijk te bestellen via de webshop, snel in huis, alle producten op voorraad, goede support en coaching, velen gingen u met succes voor (zozo ;)) en uiteraard de niet goed geld teruggarantie. Je kan er bijna een Tellsell reclame mee vullen of een voiceover van SellTell mee maken. (205 records, jullie zijn helden).

STOP! (hammertime 😉 )
Om even kort samen te vatten is het makkelijk, niet al te duur, makkelijk vol te houden en uiteraard effectief. Er zijn klanten die in één week wel 5,4 KG Vet afvallen. Dit laatste vinden we een riskante uitspraak, maar daarover later meer.

Wat krijg je?
Het Vitadis programma bestaat uit een behoorlijk aantal onderdelen. Voor elke maaltijd op de dag, van ontbijt tot tussendoortje zijn een behoorlijk aantal voedingssupplementen en maaltijdvervangers te vinden in de Vitadis shop. Wij beperken ons echter tot de drie producten die direct via PayPro te verkrijgen zijn.
De Probeerbox: De probeerbox is om te proberen of je de vervangende snacks wel wat vindt. Eigenlijk dus meer om de smaak te proeven wat betreft de snackvervangers (dit pakket bevat geen maaltijdvervangers). Ook zijn er een aantal ebooks die bij dit pakket horen. De ebooks bevatten de basis van dit dieet en een paar recepten.
Startpakket Fase1: Hoewel de naam dit niet echt doet vermoeden, is Fase 1 het meest complete van de drie. Dit onderdeel bevat het grootste aantal maaltijdvervangers van Vitadis, Coaching en een groot aantal ebooks waarmee je eigenlijk helemaal compleet bent. De ebooks bestaan uit receptenboeken gegroepeerd per maaltijd en er is voor elke moment van de dag wel een aantal recepten te vinden. Ook krijg je hier toegang tot de Vitadis App (voor IOS of Android), een meetlint en een shakebaker bij.
Startpakket Fase2: DIt pakket is een afgeslankte 😉 versie van Fase 1. Ook voldoende, maar toch minder compleet dan Fase 1. Denk bijvoorbeeld aan het aantal ebooks dat hierbij zit dat kleiner is en er missen ook wat andere ingrediënten 😉

Een kleine kanttekening over de maaltijdvervangers: Dit zijn geen shakes zoals je gewend bent van andere dieten, maar volwaardige maaltijden. Vast voedsel zegmaar. Zo blijft je spijsvertering ook nog prima werken tijdens dit dieet.

Het valt ons op dat er een aantal goede tips gegeven worden in het leesvoer dat bij Fase1 toegevoegd is. Ook de beste tip van allemaal is dat je je 1 keer per week moet wegen op een vaste tijd. Dit zorgt voor een beter inzicht dan elke dag op de weegschaal staan. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips, maar die zal je zelf moeten ontdekken. We willen niet alles weggeven wat de makers van Vitadis in hun product gestopt hebben. We kunnen in ieder geval concluderen dat het Fase 1 pakket behoorlijk uitgebreid is en dat dit pakket alles bevat wat je nodig zal hebben voor dit dieet. Van voedingsadvies, daadwerkelijke voeding, coaching, lichaamsoefeningen voor thuis en andere mentale tips.

Review Vitadis 2

Vitadis producten

Wat vinden klanten?
Als we een kleine zoektocht op Google doen naar dit product worden we suf gemept met reviews van dieetwebsites die klakkeloos de extreme kreten overnemen zoals “Verlies 5,4 KG per week!” en meer van dat soort lokkertjes. Dat is natuurlijk allemaal heel leuk en aardig, maar we willen juist klantervaringen die A. Niet op een salepage staan en B niet 1 op 1 de saleskreten van het product zelf overnemen. Op de facebook pagina vinden we 1001 likes op de pagina zelf en nauwelijks likes op berichten die geplaatst worden. Ook de reacties op de berichten zijn meer vragen van klanten dan positieve shout-outs. Tijd om verder te zoeken dus 😉 Op een paar websites komen we reacties op het promotie artikel tegen die bijna 1 op 1 overeenkomen met de FAQ van Vitadis.  Op andere blogs die iets verder te vinden zijn komen we echter wel redelijk echt lijkende reacties tegen. Sommigen stellen de standaard vragen en anderen geven een positieve shout-out. Over het algemeen is de stemming positief en komt het neer op het volgende: Het dieet is makkelijk vol te houden. Het afvallen in de eerste paar weken gaat vrij snel, maar daarna worden de verloren kilo’s per week minder. De dalende gewichtslijn blijft echter wel aanwezig. Uiteindelijk kunnen we deze dus als positief bestempelen.

Wat is de prijs?
De prijzen verschillen per product. De prijzen in de Vitadis shop zijn er teveel om op te noemen (iets minder dan 100 verschillende producten). Het prijsniveau daar ligt redelijk laag. Net als bij de productinformatie wil il me beperken tot de drie producten die we via PayPro kunenn vinden. Dit zijn als volgt:
De probeerbox voor €27,-. Fase 1 voor €87,- en Fase 2 voor €57,-. Deze prijzen liggen vele malen lager dan de prijzen die in de Vitadis webshop gehanteerd worden. Gemiddeld kom je in ieder geval lager uit dan bij andere diëten en afvalprogramma’s. Dat vinden we een pluspunt.

Eindoordeel
Als we de meest extreme kreet van het dieet aan een kleine berekening voorleggen dan zien we al dat de saleskreten prima geschreven zijn ;). [Begin saai berekening blabla praatje] Per dag ga je met het Vitadis dieet ongeveer 1000 Kcal onder je eigen onderhoud zitten. Dit wil zeggen dat je, als je je gewone werkzaamheden doet ongeveer 1000 Kcal onder het aantal Kcal gaat zitten dat je nodig hebt. Hierbij nemen we dan nog een half uur hardlopen per dag (elke dag, wat volgens het dieet niet noodzakelijk is). Als je 100 Kilo weegt komt dat ongeveer neer op 500 Kcal. Totaal hebben we dus een tekort van 1500 Kcal per dag. Als we nagaan dat 1 gram vet gelijk staat aan 9 Kcal zien we dat we in het meest gunstige geval rond de 170 gram vet per dag verliezen. Dit komt neer op nog geen anderhalve kilo vet per week. Hoe kan het dan dat de gebruikers veel meer afvallen ? Een op eiwitten en Ketose gebaseerd dieet zorgt ervoor dat de voorraden glycogeen in je spieren drastisch daalt. Deze worden uitgepu t en zorgt er uiteindelijk voor dat je lichaam in zogenaamde Ketose gaat. Dit is het algemene principe met alle eiwit diëten. De één is wat extremer dan de ander en elk dieet geeft zijn eigen draai hieraan. Doordat de glycogeen voorraden in je spieren opraakt kunnen je spieren minder vocht vasthouden. Je raad het al 😉 Het grootste gedeelte van het afvallen, vooral de eerste periode is vocht. Dit vocht blijft weg zolang je  je dieet vol blijft houden en weinig koolhydraten eet. Stop je met diëten en neem je een behoorlijke boel koolhydraten, dan zul je zien dat het vocht weer terugkomt. Dit is over het algemeen een kilo of 2 tot 3. Het vet daarentegen blijft wel weg, tenzij je het ineens weer op een schransen zet zoals bijna iedere kerst 😉  [Einde saai berekening blabla praatje].

Over het algemeen genomen zijn diëten die op Ketose gebaseerd zijn wel degelijk effectief. Ze zijn makkelijk vol te houden, omdat je suikerspiegel minder schommelt. (minder koolhydraten is minder trek en je lichaam went hier snel aan). Ze zijn lang vol te houden, aangezien je nog genoeg mag eten en je jezelf niet uithongert. Dit is een groot pluspunt tegenover crash diëten. Daarbij komt nog dat het Vitadis dieet in onze ogen behoorlijk compleet is. Voor de prijs die genoemd is krijg je een pakket waar je eigenlijk alles mee kunt (in tegenstelling tot de grote gerenommeerde diëten die het meeste van de inkomsten direct weer aan reclame uitgeven). De coaching erbovenop en de mogelijkheid om één van de centra te bezoeken maakt dit dieet tot nu toe tot het beste dieet dat we op PayPro gezien hebben. Het mooiste is nog dat je daadwerkelijk vet verliest met een Ketologisch dieet, mits je je aan de opgestelde regels houdt 🙂

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

9 reacties op “Review: Vitadis afslankprogramma

  • Je bent hier dan aan het goede adres :). Tot dusver zijn wij de enige met reviews die daadwerkelijk het product beoordelen en niet zwichten voor bedreigingen van productmakers die het niet eens zijn met hun review.

   • ik heb het pakket in huis gehad en ook de dagelijkse mails gevolgd.
    het is echt honger lijden ,als je zo weinig eet val je natuurlijk af.
    dit is onmogelijk om voor altijd vol tehouden .
    het is dus een crash dieet afvallen en weer aankomen.
    pakket terug gestuurd en netjes mijn geld terug. dat dan weer wel.
    behalve 6.75 retour kosten.
    je krijgt geen koolhydraten binnen en geen suiker.en uiteraard niet snacken.
    als je dat zelf doet val je ook af een bespaar je een hoop geld

 1. Het Vitadis dieet is geen honger lijden dieet zoals genoemd staat in de reacties.
  Het is goed vol te houden en wanneer je goed afbouwt (dus niet meteen weer gaat schransen) blijven je kilo’s weg.
  Ik vind het niet goedkoop, vooral omdat ik dezelfde producten aantrof op een andere site voor minder geld.

 2. Hallo,

  Ik heb het Vitadis dieet gevolgd en het is helaas niet anders als met al de andere eiwit shake achtige diëten.
  Het eten, voor zover je dit al zo kan noemen, is gewoon slecht en smaakt chemisch, dus je valt gewoon af doordat je weinig of niets eet.

  Alles ziet er wel netjes verzorgd uit, dat wel maar dat mag ook voor die prijs.

  Ik had gehoord dat het een ander soort dieet was dan de gewone eiwit diëten maar ook met dit dieet, val je aanvankelijk wel af, meer door het weinige eten dan wat anders, maar van zodra je ermee stopt, komen de kilo’s er direct weer bij.
  Heb mijn geld niet terug gevraagd omdat ik het wel gebruikt heb dus, maar had er dus beter niet aan begonnen.

 3. Precies zoals iedereen hierboven schrijft: het enige verschil is dat je 3 tussendoortjes mag eten, maar dat zou je met een ander dieet ook kunnen doen en dan iets minder snel afvallen.
  Ik heb het dieet gevolgd en ben wel zo’n 2 kilo afgevallen. Komt waarschijnlijk omdat ik ook 4x per week weer ben gaan Aquarobicen en Aquajoggen. Dan bouw je spieren op wat weer zwaarder is dan vet, dus val je op de weegschaal minder af. Niet erg, het vet gaat toch wel weg.
  Het pakket met de produkten valt me tegen. Ze beweren dat het pakket eigenlijk 236 euro kost, maar je krijgt korting en moet dan 87 euro betalen. Nou, het is zeker geen 236 euro waard!
  Ik denk dat ze dan ook de E-Books en coaching voor grof geld meetellen.
  De producten zijn goed, niet heerlijk maar wel te doen. In de coavhing mails staan dagindelingen, maar ettelijke producten zitten niet in het pakket, zoals een brownie of Madeleine. Ook de soepen kloppen niet. Ook niet bij de ingredientenlijst, de tomatensoep komt hier niet eens voor! Ik heb de indruk dat mijn pakket gewoon een bijeen geraapt zooitje is van wat ze in voorraad hebben. Dit wordt ook beaamd door de klantenservice medewerker in een email naar mij: wij zijn afhankelijk van de leverancier, dus verschilt het per pakket. Maar u kunt het gerust eten hoor! schreef hij. Moeilijk ook om het dan in je dagboek te zetten want je weet niet hoeveel kcal het product dan is. Dit geldt ook voor het avondeten: je zal eerst zelf moeten uitzoeken hoeveel kcal je hebt gegeten (ook de recepten van Vitadis geven niet de kcal per maaltijd aan!) voor je het in je dagboek kan zetten.
  De recepten voor het avondeten lijken verdomd veel op de recepten van Dr. Frank, Protiplus en elk dieet waar je eiwitavondeten mag eten. De berekening van hoeveel het avondeten, beleg van tussendoortjes en yoghurt in 10 dagen kost (zij stellen 2 euro per dag) klopt van geen kant. Met hun recepten ben ik (ik ben alleen en kook alleen voor mezelf en daar ga ik vanuit, niet van 6 personen in een gezin ofzo) gemiddeld per dag 3-5 euro kwijt.
  De coaching stelt niets voor: er is op de website een chat-kadertje met “stel je vraag op de chat!” en dan verwacht je live met iemand te communiceren, maar nee, er staat alleen maar “Helaas zijn al onze medewerkers in gesprek. Als je een berichtje achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.”. Ik heb dat gedaan en kreeg de 2e dag pas antwoord. Ze zijn telefonisch bereikbaar van 9.00-12.00 en van 13.00- +- 15.30. Ik noem dat geen coaching maar klantenservice. Bij Cambridge kan ik elk moment van de dag en/of avond telefonisch terecht.
  Kortom: ik ben niet tevreden over de werkwijze, beloftes, het pakket en de prijs van Vitadis.
  Ik ga gewoon verder met Modifast Protiplus (veel goedkoper en net zo goed) en mijn eigen tussendoortjes en recepten wat voor mij veel beter werkt.

 4. Precies zoals iedereen hierboven schrijft: het enige verschil is dat je 3 tussendoortjes mag eten, maar dat zou je met een ander dieet ook kunnen doen en dan iets minder snel afvallen.
  Ik heb het dieet gevolgd en ben wel zo’n 2 kilo afgevallen. Komt waarschijnlijk omdat ik ook 4x per week weer ben gaan Aquarobicen en Aquajoggen. Dan bouw je spieren op wat weer zwaarder is dan vet, dus val je op de weegschaal minder af. Niet erg, het vet gaat toch wel weg.
  Het pakket met de produkten valt me tegen. Ze beweren dat het pakket eigenlijk 236 euro kost, maar je krijgt korting en moet dan 87 euro betalen. Nou, het is zeker geen 236 euro waard!
  Ik denk dat ze dan ook de E-Books en coaching voor grof geld meetellen.
  De producten zijn goed, niet heerlijk maar wel te doen. In de coavhing mails staan dagindelingen, maar ettelijke producten zitten niet in het pakket, zoals een brownie of Madeleine. Ook de soepen kloppen niet. Ook niet bij de ingredientenlijst, de tomatensoep komt hier niet eens voor! Ik heb de indruk dat mijn pakket gewoon een bijeen geraapt zooitje is van wat ze in voorraad hebben. Dit wordt ook beaamd door de klantenservice medewerker in een email naar mij: wij zijn afhankelijk van de leverancier, dus verschilt het per pakket. Maar u kunt het gerust eten hoor! schreef hij. Moeilijk ook om het dan in je dagboek te zetten want je weet niet hoeveel kcal het product dan is. Dit geldt ook voor het avondeten: je zal eerst zelf moeten uitzoeken hoeveel kcal je hebt gegeten (ook de recepten van Vitadis geven niet de kcal per maaltijd aan!) voor je het in je dagboek kan zetten.
  De recepten voor het avondeten lijken verdomd veel op de recepten van Dr. Frank, Protiplus en elk dieet waar je eiwitavondeten mag eten. De berekening van hoeveel het avondeten, beleg van tussendoortjes en yoghurt in 10 dagen kost (zij stellen 2 euro per dag) klopt van geen kant. Met hun recepten ben ik (ik ben alleen en kook alleen voor mezelf en daar ga ik vanuit, niet van 6 personen in een gezin ofzo) gemiddeld per dag 3-5 euro kwijt.
  De coaching stelt niets voor: er is op de website een chat-kadertje met “stel je vraag op de chat!” en dan verwacht je live met iemand te communiceren, maar nee, er staat alleen maar “Helaas zijn al onze medewerkers in gesprek. Als je een berichtje achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.”. Ik heb dat gedaan en kreeg de 2e dag pas antwoord. Ze zijn telefonisch bereikbaar van 9.00-12.00 en van 13.00- +- 15.30. Ik noem dat geen coaching maar klantenservice. Bij Cambridge kan ik elk moment van de dag en/of avond telefonisch terecht.
  Kortom: ik ben niet tevreden over de werkwijze, beloftes, het pakket en de prijs van Vitadis.
  Ik ga gewoon verder met Modifast Protiplus (veel goedkoper en net zo goed) en mijn eigen tussendoortjes en recepten wat voor mij veel beter werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending