Review: Het Smoothie Afslank Plan (Jasper Alblas)

Een tijdje terug hebben we een review gemaakt over het 7×7 Afslank Programma. Dit is een afslankplan voor de lange termijn en heeft als doel het veranderen van je levensstijl. Sommigen mensen hebben echter minder tijd om af te vallen, omdat ze binnen 10 dagen die ene jurk, of dat ene pak aan moeten. Zij willen wat sneller afvallen en zijn dus meer gebaat bij tijdelijk en snel resultaat ten opzichte van blijvend resultaat. Dan kom jij al snel uit bij de sapkuurtjes. Laat Jasper Alblas daar nou net boek van hebben. Het boek heet het Smoothie Afslank Plan. Vandaag schrijven we hier een review over. Kan je echt een paar kilo kwijtraken met een sapkuurtje en wat zijn de blijvende resultaten? Lees snel verder om erachter te komen!

De verkoper(s)
De verkoper van het smoothie afslankplan is Jasper Alblas. Het is van origine uit een ICT’er die sinds een tijd een behoorlijke affiniteit met voeding en gezondheid heeft. Hij heeft de leer van diëten en voeding zich eigen gemaakt door boeken, onderzoeken en artikelen te lezen en zichzelf zo tot voedingsexpert opgeleid. Via social media zien we dat hij al een paar jaar actief is met advies over voeding en het verbeteren van je levensstijl. Als we de achtergrond achter Jasper verder uitpluizen zien we dat hij erg actief is in het delen van informatie over voeding en afvallen en hij reageert opvallend snel op e-mails. Net als in de review van het 7×7 Afslank Programma zijn we nog steeds van mening dat Jasper een vriendelijk persoon is die behoorlijk transparant op het internet naar buiten treedt.

Jasper Alblas

Jasper Alblas

Wat claimt de verkoper?
Waarschijnlijk verwacht je van een Smoothie-dieet of een Smoothie-levensstijl een periodiek crashdieet. Jasper beweert in met dit smoothie boek tegenovergestelde: hij zegt dat je gaat afvallen én slank blijft met deze methode.

Waarom is dit mogelijk dit volgens hem? Omdat het programma uit 3 onderdelen bestaat. Het Smoothie Afslank Plan is daarmee een kant en klare oplossing.
In programma 1, het kickstart programma, verlies je door het drinken van smoothies tot wel 4 kilo in de eerste week. Met het 2e programma, het breek-door-je-plateau programma, laat je de vetverbranding weer op volle toeren draaien met normale maaltijden. Het 3e programma, het onderhoudsprogramma, zorgt ervoor dat de kilo’s die eraf zijn er ook af blijven.

Je wordt met de drie programma’s mentaal geherprogrammeerd, zodat je weer van gezonde dingen gaat houden, en minder drang krijgt naar suikers en vetten.

Op zich doet Jasper weinig echte Tell Sell uitspraken. Hij vertelt je simpelweg dat je gaat afvallen met zijn methode en dat je dit op een natuurlijke manier doet. Tevens belooft hij je geen dingen te leveren die niet onderdeel van het product zijn.

Wat krijg je?
Het Smoothie Afslank Plan bestaat uit twee fysieke boeken, 1 digitaal boek en een wintereditie met warme soepen. Het eerste boek is de kern van het product en bestaat uit ruim 100 pagina’s. In deze 100 pagina’s vind je een aantal hoofdstukken die je geleidelijk het Smoothie Afslank Plan introduceren. Het Smoothie Afslank Plan moet ervoor zorgen dat je in de eerste week tot wel 4 kilo verliest (als je zwaarder bent zal het gewichtsverlies waarschijnlijk wat hoger zijn dan als je lichter bent.) Vervolgens zal je 2 kilo per week verliezen.
Het eerste gedeelte van het boek gaat over de theorie die achter het Smoothie Afslank Plan zit. Jasper maakt je bewust van de werking van het menselijk lichaam en maakt een vrij logische vergelijking met de vroegere mens. Hij gaat met zijn theorie dicht bij de natuur zitten en dit vinden we goed. De natuur weet als geen ander hoe alles werkt en hoe zich aan te passen ;).

Vervolgens krijg je een uitleg over sappen, smoothies en hun ingrediënten. Welke ingrediënten kun je gebruiken en wat doen ze in jouw smoothie. Jasper weerhoudt zich redelijk van het aanprijzen van superfoods. Ook dat kunnen we waarderen :).

Er staan in totaal 30 smoothie- en 15 saprecepten in het boek. Elk voorzien van het recept, de ingrediënten, bereidingswijze en een aantal tips en variaties. Uiteindelijk is er nog een hoofdstuk die je aanspoort om de theorie en recepten daadwerkelijk te gaan gebruiken. We moeten zeggen dat Jasper een leuke en motiverende manier van schrijven heeft.
Als bonus krijg je nog een bonusboek met smoothie recepten voor kinderen, smoothies tegen eetbuien, een detox plan en een paar trucs om net even wat meer gewicht af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan onderbroken vasten. Dit bonus ebook beslaat 20 pagina’s.
De boeken zijn op luchtige manier geschreven en lezen lekker makkelijk weg. De recepten zijn duidelijk.

Wat vinden klanten?
We vinden een behoorlijk aantal positieve reacties op het internet over het Smoothie Afslank Plan. Dat is een goed teken. Net als het 7×7 Afslank Programma vinden we weinig tot geen negatieve ervaringen over het plan. Op zijn eigen website geven mensen het boek 4.8 sterren.
De positieve ervaringen laten zien dat er daadwerkelijk gewicht verloren wordt met de methode die Jasper in zijn Smoothie Afslank Plan beschrijft.

Wat is de prijs?
De prijs van het boek, inclusief de bonus is €47. Qua prijs is dit niet te hoog, maar ook niet te laag. Het is een goede prijs, voor hetgeen wat je ervoor krijgt. Het is niet simpelweg een receptenboek met smoothies, maar een duidelijk programma welke is geschreven met wetenschappelijke bewezen theorieën. Daarnaast krijg je een behoorlijk aantal recepten.

Smoothie Afslank Plan

Smoothie Afslank Plan

Eindoordeel
Na eigenlijk al een goed product als het 7×7 Afslank Programma heeft Jasper ook deze keer een goed product neer gezet. Het Smoothie Afslank Plan wordt onderbouwd met theorieën die wetenschappelijk bewezen. Ook is het geen vorm van volledig uithongeren. Het is simpel: het programma vervangt slechte ingrediënten door goede ingrediënten. Het is makkelijk om deze ingrediënten binnen te krijgen door sappen en smoothies. Een bord broccoli gaat moeilijker naar binnen dan een smoothie van 200 ML met dezelfde voedingswaarde.
Jasper weerhoudt zich van de voedselhypes zoals superfoods en andere korte dieet theorieën, maar boort een theorie aan die ten grondslag ligt aan alle diëten die werken, door de natuur als leidraad te nemen. Dat je afvalt als je alle ongezonde dingen in je dagelijkse voeding vervangt door gezonde onderdelen lijkt ons logisch.
De eerste week 4 kilo is mogelijk, maar houd er rekening mee dat ook een deel hiervan vocht is. De rest van de weken 1 tot 2 kilo verliezen is haalbaar.
Al met al zijn we blij met dit Smoothie Afslank Plan. Prima gedaan Jasper!

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Jasper Alblas te vertrouwen?
 • Is Het Smoothie afslank plan het geld waard?
 • Wat zijn de ervaringen met Het Smoothie afslank plan van Jasper Alblas?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het Smoothie afslank plan van Jasper Alblas? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

2 reacties op “Review: Het Smoothie Afslank Plan (Jasper Alblas)

 1. Jullie noemen een prijs oor het boek van 27.99.
  het is nu te bestellen voor €47 (oorspronkelijke prijs € 67)
  kunnen jullie uitleggen hoe dat zit?
  hebben jullie een verkeerde prijs genoemd, of is het product onderhevig aan prijsschommelingen?

  • Hallo Iffy,

   Toen deze review geschreven werd, bestond het Smoothie afslank plan enkel uit een digitale versie. Het pakket lijkt uitgebreid te zijn met een fysiek boek (hardcover) die je thuisgestuurd krijgt.
   Dat zal de prijsverhoging verklaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending