Review: 7×7 Afslank Programma (Jasper Alblas)

Wil je afvallen? Waarschijnlijk zie je door de bomen het bos niet meer. Elk dieet lijkt op elkaar en iedereen heeft het gouden ei voor je waarmee jij kilo’s per week afvalt. Het 7×7 Afslank Programma is hier geen uitzondering op. Wij als ppreviews waren benieuwd naar de inhoud van boek. Gelukkig was Jasper overtuigd genoeg van zijn product om ons een reviewcopy te verschaffen.

De verkoper(s)
De verkoper van het 7×7 Afslank Programma (en vele andere afvalproducten) is Jasper Alblas. Als we zijn naam opzoeken zien we veel activiteiten op blogs die met afvallen te maken hebben. Zijn Linkedin zegt echter dat hij een ICT’er is. Hij heeft de leer van diëten en voeding zich eigen gemaakt door boeken, onderzoeken en artikelen te lezen en zichzelf zo tot voedingsexpert opgeleid. Via social media zien we dat hij al een paar jaar actief is met advies over voeding en het verbeteren van je levensstijl. Jasper komt als een sympathieke en slimme kerel op ons over. Hij reageert snel op zijn e-mails en is niet te beroerd zijn persoonlijke informatie vrij te geven. Hij lijkt dus transparant.

Wat claimt de verkoper?
Jasper heeft naast het 7×7 Afslank Programma veel andere producten. Hij heeft verschillende boeken, challenges, supplementen (net als vele afval-sites), een abonnementsvorm op gezondheid en een Online Sportschool. De laatste 2 producten zijn sinds 2021 op de markt.

Jasper claimt dat al zijn producten bewezen methodes bevatten en het makkelijk maken om een slank en gezond lichaam te krijgen. Ook claimt hij dat zijn producten ver weg blijven van een (honger)dieet is. Daarintegen lijkt hij zich te willen focussen op het veranderen van levensstijlen. Hij beweert dat zijn methodes goed vol te houden zijn, omdat het laagdrempelig en lekker eten is. Het klinkt allemaal als een feestje, waarbij het afvallen ‘een makkelijk en bijkomend voordeel is’.

We vinden dat Jasper doordachte uitspraken doet waar semi wetenschappelijke achtergronden over te vinden zijn. De randvoorwaarden van deze wetenschappelijke conclusies zijn echter vaak niet bekend, waardoor de onderzoeksresultaten redelijk platgeslagen worden.

Jasper Alblas

Jasper Alblas

Wat krijg je?
Het 7×7 Afval Programma wat Jasper in de markt gezet is, bestaat uit 1 fysiek hardcover boek met 4 weekmenu’s. Het is de bedoeling dat je dit programma minimaal 4 weken volgt. Je vindt in dit boek voor elke dag in de week een ontbijt-, lunch- en een diner recept met de bijbehorende boodschappenlijsten. De boodschappenlijst bestaat uit dagelijkse kleine lijstjes voor de verse producten en één grote lijst voor de kruiden/gedroogde en andere lang houdbare producten die je maar één keer in de paar maanden hoeft te halen.
Daarnaast bevat het boek nog een aantal overige recepten (zoals snack-, sap-, saus-recepten). In totaal vind je 100 koolhydraatarme recepten in het 7×7 boek.
De meeste recepten zijn voorzien van afbeeldingen.
Het doel van dit boek is voedzame gezonde gerechten/snacks aanbieden waarmee jij je dag kunt vullen, zodat je gezonder eet. De gerechten zijn makkelijk en de gerechten kunnen makkelijk aangepast worden, zodat je ze zelf in je eigen smaak kunt bewerken.

Wat vinden klanten?
We vinden veel positieve reacties over het boek van Jasper. Mensen vallen daadwerkelijk af van de methode die Jasper voorschotelt. Wel vinden we het een beetje vreemd dat er weinig tot geen negatieve reacties of kritische vragen gesteld worden. Ook niet op de website van Jasper zelf. Hier vind je 122 reviews, die allen 5 sterren geven.

Wat is de prijs?
De prijs van het boek is €37,00. Voor een boek met 270 pagina’s en een methode die alle goede delen van verschillende diëten samen pakt, vinden we dit een prima prijs.

7x7 Afslank programma

7×7 Afslank programma

Eindoordeel
Jasper heeft met zijn 7×7 Afslank programma een combinatie gemaakt van verschillende succesvolle diëten. Zo heeft hij een mix gemaakt van een ketologisch dieet, Paleo, Raw food en houdt hij er nog een paar andere denkwijzen van andere Dieet guru’s op na. Hij heeft van alles de goede delen gepakt die werken en samen geperst in een receptenboek dat voor inspiratie moet dienen en niet als 100% te volgen regelbijbel bestempeld kan worden. Gelukkig geeft Jasper dat ook aan en dringt hij erop aan om zelf te gaan experimenteren. Hij geeft aan niet de heilige graal te hebben, maar iets dat voor hem in ieder geval werkt en waarvan hij overtuigd is dat het voor jou ook zal werken. Het zijn simpele gerechten die makkelijk en snel te maken zijn met toegankelijke ingrediënten. Als extra handvat wordt alles netjes voorgekauwd met boodschappenlijstjes die netjes ingedeeld zijn. Wees je er echter wel van bewust dat de boodschappenlijsten van Jasper geen ongezonde dingen bevatten en je die dus moet bannen uit je levensstijl. Neem hierbij een beetje tekort aan Calorie inname en het afvallen gaat vanzelf. Dit maakt het dieet niet speciaal, want afvallen werkt nou eenmaal met een Calorie tekort Het is de discipline die je zelf moet hebben om alles in de hand te houden. Als dat je lukt is het boek een erg handig handvat. Voor de prijs is dit het proberen waard.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Jasper Alblas te vertrouwen?
 • Is het 7×7 afslank Programma het geld waard?
 • Wat zijn de ervaringen met het 7×7 afslank Programma van Jasper Alblas?

Heb je zelf ervaring met of vragen over het 7×7 afslank Programma van Jasper Alblas? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 1 (1 review)

2 reacties op “Review: 7×7 Afslank Programma (Jasper Alblas)

 1. Ik ben nu 3 maanden bezig met het boek van Jasper …12 kilo afgevallen en mijn suiker is flink gedaald…vele dieeten geprobeerd …maar dit dieet is verre weg voor mij het beste.

 2. Let op, je wordt zonder dat je het weet lid gemaakt van een video programma die ik ook nog nooit heb ontvangen! Dus was mij er eerst niet van bewust.. kosten 20 euro per maand die je niet terug krijgt!

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending