Sharepay

Een (relatief) nieuwe speler op de markt van de digitale producten is Sharepay. Net als Paypro is het een soort betaal dienstverlener die ook alle faciliteiten biedt om als verkoper je digitale producten te verkopen. Alles van de betaling tot en met de facturatie wordt geregeld door dit platform. Gooi hier nog een sausje overheen dat affiliates heet en je hebt een soort van concurrent van PayPro. Hoewel PayPro bij de Nederlandse bank als betaaldienstverlener geregistreerd staat, is Sharepay dat niet. Niet dat dat heel veel uitmaakt natuurlijk. Sharepay biedt op het gebied van betalingen eigenlijk hetzelfde als PayPro, alleen liggen de tarieven wat lager voor een transactie. Tegenwoordig althans, want PayPro hanteerde eerst hetzelfde model als Sharepay. Een vast bedrag met een percentage van het verkoopbedrag als transactiekosten. PayPro is hier echter vanaf gestapt en hebben een model waarbij je moet betalen per module die je afneemt. Zo kan het voor verschillende beginnende, maar ook bestaande productmakers (publishers) relatief duur worden om je product via PayPro te verkopen.
Mede om deze rede zien we dat er een aantal publishers overstappen naar Sharepay. Sharepay is dus een nieuwe speler, met de oude vertrouwde functionaliteit en prijzen als PayPro had.

Aangezien Sharepay relatief snel groeit, vonden we het ook tijd om Sharepay als platform te ondersteunen voor onze reviews. We zien dat veel dubieuze producten die van PayPro geweerd zijn, hun intrek op Sharepay genomen hebben. Review waardig materiaal dus ;).

Sharepay gebruiken als verkoper
Of je nou digitale producten verkoopt, zoals ebooks, video’s en cursussen, of je laat direct een mailtje naar een fulfillment huis sturen die jouw fysieke product opstuurt na betaling. Je kunt bij Sharepay terecht om wat administratieve rompslomp te laten automatiseren. Met Sharepay kun je relatief eenvoudig een betaalknop op je website plaatsen, waarmee jij je digitale product kunt verkopen. De betaling, facturatie en eventuele betaling aan affiliates wordt dan voor je geregeld. Zonder dat je hier naar om hoeft te kijken. Het kan je dus aardig wat tijd schelen.

Sharepay gebruiken als affiliate
Net als PayPro heeft Sharepay ook de mogelijkheid voor affiliates om zich in te schrijven. De marketplace is goed gevuld met producten om te promoten, hoewel een relatief groot gedeelte vrij dubieus is. Er zitten echter ook nette producten tussen van publishers die PayPro tegenwoordig wat te duur vinden. De affiliate inkomsten zijn net als op veel andere platformen relatief hoog. 50% van de aankoopprijs als affiliates uitgekeerd krijgen is geen uitzondering. De betalingen gebeuren dan vanzelf, iets wat bij PayPro nog handmatig gedaan moet worden.

Kortom

Sharepay kan een handig middel zijn voor een website beheerder of een verkoper van een digitaal product. Als je net starter bent met het verkopen van bijvoorbeeld je eerste digitale product, kan het een goedkoper alternatief zijn dan PayPro

Voordelen Sharepay voor verkopers
Makkelijk online betalingen regelen

  • Geen technische kennis nodig
  • Kant en klare facturen
  • Ideal Paypal en Mister Cash (BelgiiĆ«) betalingen
  • Mogelijkheid tot het laten promoten van je product

Voordelen Sharepay voor affiliates

  • Producten promoten van veel verschillende niche markten (hoewel er nog wel veel dubieuze producten te vinden zijn die niet meer door de kwaliteitscontrole van
  • PayPro komen)
  • Goede verdiensten als affiliate
  • Relatief weinig concurrentie met de producten op affiliate gebied